Hsipaw Reviews

10

Categorie: Stad

Hsipaw

marcvankessel was hier op 2016-11-01

In verschillende dorpjes in de bergen rondom Hsipaw (Birma) leven de Paundang. Vanuit Hsipaw zijn er verschillende trektochten mogelijk, variërend van een halve dag tot 3 dagen. En allemaal onder leiding van een lokale gids. Maar veel leuker is het om dit op eigen gelegenheid te doen. Met een motor welteverstaan. Het wordt echter door veel verhuurbedrijven afgeraden omdat de paden heel slecht zijn, en omdat je er makkelijk zou kunnen verdwalen. Maar met een dosis gezond verstand (en een klein beetje lef) is het goed te doen. Enige ervaring in motor rijden is derhalve wel gewenst. Zorg wel dat je een uitgetekende routebeschrijving krijgt met herkenningspunten in zowel Engels als Birmees (in de bergen spreekt niemand Engels). We hebben een dag van ons leven gehad. De paden zijn inderdaad in-en-in slecht, maar de uitzichten zijn grandioos. En in de dorpjes wordt je heel erg welkom geheten. Ze zijn natuurlijk gewend aan de hikers (met gids), dus wanneer je zonder gids op een motor arriveert is iedereen 'in rep en roer'. Zoals gezegd, de paden zijn heel erg slecht (zeker als het 's-nachts geregend heeft), dus het vergt wel wat stuurmanskunst. Maar de kans op verdwalen valt m.i. reuze mee. Overal kom je wel een keer (lokale) mensen tegen, en de naam Hsipaw kent iedereen in die omgeving. Bovendien zijn Birmezen super behulpzaam, dus thuis komen doe je altijd wel een keer.
Grandioze natuur
Padaung hill tribes
Avontuurlijk
Heel weinig toeristen (in 1 dag hebben we..
... er 8 gezien, met gids)

Zeer slechte paden (maar is tegelijkertijd..
... ook een uitdaging)
review geplaatst op 2016-11-12

8

Categorie: Stad

Hsipaw

lidydekkers was hier op 2016-08-01

Leuk stadje. Aardige mensen. Wel veel rugzaktoeristen, maar nog niet overlopen. De omgeving is nog puur. Heerlijk fotograferen. Iedereen is vriendelijk. Goed toeven in Birma.
Relaxte omgeving

Veel rugzaktoeristen
review geplaatst op 2016-12-08

Ons nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel nú in de voorinschrijving 'Zuidoost Azië' voor € 12,50 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.
Ons nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel nú in de voorinschrijving 'Zuidoost Azië' voor € 12,50 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie