Zuid Mongolie beste reistijd

Het weer in Zuid Zuid Mongolie

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid Zuid Mongolie te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid Zuid Mongolie? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid Zuid Mongolie

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid Mongolie:

De lange subarctische winter in Zuid Mongolie maakt het reizen er niet erg aangenaam op. Tegen de tijd dat de zomer aanbreekt, maakt de sneeuw in de Gobi-woestijn plaats voor zandstormen. Het is uiteindelijk het regenseizoen, juli t/m september, dat de beste reistijd is. Gelukkig stellen de buien in vergelijking met de kou en zandvlagen niet veel voor.


Reisadvies
Voor Zuid Mongolie geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
28 t/m 30 januari Tsagaan Sar, 11 t/m 13 juli Nadaam, 26 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid Mongolie

Beste foto's & tips van Zuid Mongolie

'261629' door Dapau '261629' door Dapau

MongoliëZuid Mongolie

MongoliëZuid Mongolie

Sanddunes & Sunsets

Dapau

De zingende zandduinen van Khongoryn Els bij zonsondergang doen je de pijn van de helse klim naar boven snel vergeten. En er loopt bijna niemand mensen. Gaat dat toch zien!

'209805' door Dapau '209805' door Dapau

MongoliëZuid Mongolie

MongoliëZuid Mongolie

Clouds and Sand

Dapau

De zandduinen van Khongoryn Els behoren tot de grootste en meest spectaculaire duinen van Mongolië. De hoogste duinen gaan tot 300 meter. De klim naar de top is bijna ondoenlijk, maar het uitzicht wat je staat te wachten mag mag er wezen!

'522465' door hestermaasdam '522465' door hestermaasdam

MongoliëZuid Mongolie

MongoliëZuid Mongolie

Pijp roken

hestermaasdam

We hebben net een wandeling door een kloof achter de rug en we hobbelen weer verder met de bus. Dit is een fotogeniek plekje om te stoppen bij de rivier. En dan zit daar deze prachtig geklede man een pijp te roken.

Laat kaart zien