Sarawak

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verblijf buiten het park tijdens je bezoek aan Gunung Mulu NP (low budget tip)

Sarawak,
Maleisië


Voor wie de accommodatie binnen het Gunung Mulu National Park te duur vindt en/of graag de locals steunt (het zijn vooral "buitenstaanders" die flink verdienen aan het park): kijk eens bij een van de homestays die je rond het park vindt.

Ik verbleef zelf bij D'Cave Homestay op een paar minuutjes lopen van het park. Gerund door een alleraardigst en gastvrij stel, de man is gids en kan je alles over het park vertellen en de vrouw maakt de heerlijkste ontbijtjes klaar (inbegrepen) die je gezellig met de andere gasten kan eten.
Ze hebben een slaapzaal en een aantal privekamers. Douche en wc zijn gedeeld en buiten te vinden, wel alleen koud water.

Je kan gewoon vanaf het vliegveld naar D'cave lopen, volg de weg richting het NP en je vindt het huis aan je linkerkant.

Een bed in de dorm kost RM 25, van de kamers zal de prijs ietsje hoger liggen. Stuur een mailtje naar beckhamjunior40@yahoo.com om te reserveren.

P.S. verblijf hier niet als je allergisch voor katten bent! Er lopen een aantal (goed verzorgde) katjes rond die ook nog wel eens bij je in bed kruipen als je in de dorm verblijft.