Maleisië reviews

9
Maleisië kinabatangan-river
MariekeH was hier 01 okt 2017
Het is zes uur ’s morgens. Het bruine water van de Kinabatangan River stroomt onder onze boot door. We zijn in de jungle op zoek naar wilde dieren. Gisteren bij zonsondergang zagen we neusapen in de bomen. Vanmorgen vroeg zien we direct een 3,5 meter grote krokodil! Wat een monster! We genieten vanuit onze boot van hoe hij eruit ziet, daarna verdwijnt hij in no time onder water.. richting de boot van een visser. Onze gids roept hem wat toe in het Maleisisch en maakt van zijn armen een krokodillenbek om de boodschap kracht bij te zetten. We zien een wilde slang in de boom en genieten van de makaki’s en hornbill vogels (soort toekans). Daarna is het tijd om terug te gaan naar onze ‘homestay’ voor ontbijt. We hebben een kamer met matras op de grond. De ramen kunnen niet dicht, er hangt een klamboe boven ons matras. We dansen en zingen met zes kinderen, we genieten van het koken en het leven in dit huis: we wonen bij een lokale familie bestaande uit drie gezinnen en een oma. Wat een gezelligheid! De kinderen zijn zo gelukkig met weinig. ’s Morgens krijgen we roti of pannenkoeken, als lunch en diner eten we rijst met kip, vis uit de rivier, en eieren of een lekkere salade van de vrucht van de banenboom gemixt met uien. Er is helemaal niets te doen, we vermaken ons met een boek of spelen met de kinderen. We leren over de dagelijkse routine van deze familie. Elke middag varen we door de jungle en soms doen we een hike of een nachttrekking. It’s a jungle out there...
Dorp Fietsroute Wandelroute Horeca Highlight
  • Wildlife spotten bij zonsopkomst
  • Cultuurproeven ten top
  • Tijd doorbrengen en leren koken met locals
  • Je slaapt in het hart van de jungle
  • Muggen en klamboes met gaten
Review geplaatst op 2018-07-28
9
Maleisië Sipadan
MariekeH was hier 01 sep 2017
Duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Maleisië. Vanuit Semporna, het oosten van Sabah, worden duiktrips georganiseerd naar Mabul en Sipadan. Semporna is een stad met kneuterige details die bij het reizen horen, zoals duikwinkels, een luxe hotel op palen boven de zee, lekker eten, een kleurrijke markt, een pinautomaat die iedere avond ´leeg´ is. Al met al zou een toeristische stad als deze véél schoner moeten zijn. Rondom Manul, Kapalai en Sipadan is het avontuurlijk duiken. De meerdaagse trips zijn tot in de puntjes geregeld. Je kunt kiezen voor een privébungalow bij het Scuba Junkie resort als je er op tijd bij bent of een goedkopere slaapkamer met meerdere personen en stapelbedden. Dat laatste heeft ook wel wat. Een beetje het kampgevoel van vroeger krijg je erbij en dat alles in een tropische sfeer. Bij Sipadan mag er maar een beperkt aantal duikers per dag de onderwaterwereld verkennen, dus boek je permit ruim van tevoren. Je zult worden beloond: schildpadden, ´crocodile flathead´, pufferfish, lionfish, alen, naaldvissen, roggen, Nemo´s, regenboogvissen, zeepaardjes, noem het maar op en je ziet het! Er is een strand voor het resort, waar je heerlijk kunt bijkomen van een actieve dag. De locatie is bijzonder, want vlak bij zee is een dorp met houten huisjes gebouwd op palen waar de lokale bevolking woont. Zorg voor een onderwatercamera of een GoPro actiecamera en neem een slot mee die je op de slaapzaal aan een kluis kunt bevestigen.
Regio
  • Halen van een duikbrevet is mogelijk
  • Iedere reiziger heeft dezelfde focus als jij
  • Geheel verzorgde meerdaagse trip
  • Veel duiken maken in enkele dagen
  • Eén van ´s werelds beroemdste duikplekken
  • Rond zonsondergang zijn er veel muggen
Review geplaatst op 2018-07-16
10
Maleisië Kuala Lumpur
Wvs was hier 01 jul 2017
Een prachtig land met heerlijk eten en vele bezienswaardigheden vriendelijke mensen als ik er aan denk dan wil ik nu al weer terug. Maleisie is een echte aanrader voor iedereen.
Stad
  • Weer
  • Cultuur
  • Eten
  • Goedkoop eten
  • De reis zelf is prijzig
Review geplaatst op 2017-09-08
8
Maleisië Terengganu
Iris was hier 15 mrt 2018
Vanuit de haven van het dorpje Kuala Besut aan de voornamelijk Islamitische Oostkust van Maleisië neem je de boot naar de Perhentian Islands. Binnen een uurtje spring je van de boot met je voeten in prachtig helder water en bounty stranden waarvan je pijn aan je ogen krijgt zo wit is het! De Perhentian eilanden is een eilandengroep bestaande uit Perhentian Kecil en Perhentian Besar. Perhentian Kecil, het kleine eiland, is meer gericht op backpackers, een feestje 's avonds en wat drukker. Perhentian Besar, het grotere eiland, is meer ingericht met resorts en hier vind je meer families. Dit eiland is rustiger en accomodaties liggen verder uit elkaar. Beide eilanden zijn laid-back zonder wegen, pinautomaten en weinig internetvoorzieningen. Tussen en rondom de eilanden wordt gebruik gemaakt van water taxi's. De meeste accomodaties op de eilanden hebben tussen 12 en een uur of 7 ook geen elektriciteit. Maar dit is geen probleem omdat je op deze prachtige stukjes natuur niet in je hotelkamer of bungalow te vinden bent!
Regio
  • Prachtig snorkelen en duiken
  • vervuiling meer landinwaards op het eiland
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Maleisië Tioman Island
MariekeH was hier 01 sep 2016
Tioman Island is één van de bekendere eilanden in het oosten van Maleisië, samen met Redang en de Perhentian Islands. Het eiland is klein en intiem, zodat je helemaal zen kan worden en intensief contact met de lokale bevolking hebt. Vanuit Mersing gaan boten om hier naartoe te gaan. Wat betreft de locatie ´Air Batang (ABC)´ zijn er duikscholen om je PADI Open Water of een hoger level te halen. Je kunt kano´s huren en naar Renggis Island te kajakken. Wandel door de jungle om naar Monkey bay te gaan. Hier zie je rifhaaien langs je voeten zwemmen en snorkel je vanaf het privéstrand om de meest kleurrijke vissen te spotten. Neem alsjeblieft je afval weer mee. Iedereen is blij als deze prachtige omgeving weer schoon wordt achtergelaten. Er zijn diverse leuke en lekkere eettentjes te vinden en een pizzeria, net voordat je de trap oploopt om richting het dorp te gaan. Wat dacht je van verse vis op de barbecue en volle mangosmoothies met yoghurt en ijs?! Een bungalow voor twee vind je al vanaf RM30 per nacht. Mukut in het zuiden lijkt op sommige tijden van het jaar wat uitgestorven. Toch kun je een onvergetelijke wandeling naar een waterval maken. Geniet van de apen en vlinders om je heen. Koop op de terugweg bananenchips bij de locals. In Juara kun je vrijwilligerswerk doen in een schildpaddencentrum. Buiten deze twee genoemde bestemmingen zijn ook luxere resorts te vinden. In de buurt van Tioman Island werd een aantal jaren de Nederlandse versie van ´Expeditie Robinson´ opgenomen.
Regio
  • Warme zonsondergangen
  • Smaakvolle, lokale keuken
  • Paradijselijke stranden
  • Mogelijkheid tot duiken en snorkelen
  • Goedkope accommodatie
  • Er kunnen sandflies zijn
Review geplaatst op 2018-02-22
8
Maleisië Bako National Park
MariekeH was hier 01 aug 2017
Hoewel je het niet verwacht, is Borneo het derde grootste eiland ter wereld. Maleisië is kleurrijk, de vriendelijke en rustige mensen (niemand wil iets van je) en de gemakkelijke manier van reizen trekken erg aan. Op Sarawak is Kuching een grote plek om naartoe te vliegen en vandaar uit je reis te plannen. Er zijn verschillende busstations langs de rivier vanwaar je in een bus kunt stappen naar Bako National Park. Dit park ligt 40km van Kuching op een schiereiland. Natuurlijk hoort een boottochtje er ook bij! De jungletrekking die je daar kunt doen is fantastisch! Wat een prachtige natuur! De geluksvogels zien een neusaap en slangen om zich heen. Vergeet niet omhoog in bomen te kijken. De zee om dit park heen is prachtig. Denk eraan dat je wat af zweet in de tropen, druppels glijden langs het hoofd. Wees creatief, vraag de locals om je een stukje langs het park te varen met hun kleurrijke boot, zodat je een andere wandeltrack op kunt pakken. Ze zullen je de bekende ´Sea Stack´ laten zien als je daarom vraagt. Beloon jezelf met een ijskoud blikje fris en een smaakvolle lokale maaltijd! Vergeet je lange sokken tegen bloedzuigers niet aan te trekken!
Regio
  • Prachtige jungle met wilde dieren
  • Sea Stack in de oceaan
  • Easy tracks voor alle avonturiers
  • Smaakvol lokaal eten als beloning
  • Bloedzuigers overhouden aan de hike
  • Tropische hitte en veel zweten
Review geplaatst op 2018-01-22
8
Maleisië Sarawak
kuiken was hier 01 mei 2017
Permai rainforest resort, een prachtige bestemming om je reis in Borneo te starten. Je kunt kiezen uit chalets of boomhutten, allen staan in een bos. Mijn voorkeur had de boomhut natuurlijk en die beviel uitstekend! Op het terrein is echt al van alles te zien. Wij hebben, verschillende soorten apen gezien, aantal slangen waaronder de cobra en de green pit viper, vogels en zelfs otters. Je kan allerlei excursies boeken maar je kan ook gewoon een paar dagen daar vertoeven en de staff is zeer behulpzaam. Elke keer als ze iets bijzonders hadden gezien kwamen ze ons opzoeken en de gids van het resort kwam dan alles uitleggen. Let op bij het boeken van deze locatie, ze hebben soms grote groepen vnl jongeren. Het lawaai dat er dan is verhoogd het natuur gevoel niet echt. Daarbij, komen de dieren niet dichterbij. Wij hadden het geluk dat de groep een paar uur na onze komst vertrok en wij de dagen er na het resort deelden met maar een paar andere gasten.
Regio
  • midden in de natuur, aan de zee, veel dieren
  • soms grote groep jongeren
Review geplaatst op 2017-11-19
10
Maleisië
nannest was hier 01 jun 2017
Maleisië is een prettig vakantieland vanwege de diversiteit. Je kunt namelijk helemaal ergens afgelegen in de natuur genieten, maar er zijn ook diverse mogelijkheden om aan het strand te liggen. Ook is er de mogelijkheid om een stad te bezoeken, zoals natuurlijk Kuala Lumpur. En ja, dan kun je natuurlijk niet de indrukwekkend hoge torens van de Petronas Towers overslaan. Daar zagen we weer hoeveel diverse religies er zich bevinden in Maleisië. Zoals op de foto te zien ook monniken. Dat maakt het land zo interessant. Ga het land heerlijk ontdekken en geniet van het overheerlijke eten, waarbij je ook weer veel diversiteit hebt.
Land
  • Diversiteit
  • Warm, maar daar wen je aan
Review geplaatst op 2017-10-25
9
Maleisië
sgtravel was hier 01 aug 2015
Tijdens een reis door West Maleisië, mag de stad Georgetown niet worden overgeslagen. Gelegen op het eiland Penang, is vooral het oude centrum een genot om rond te dwalen. De stad is nu vooral bekend vanwege zijn muurschilderingen, van de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic. Tijdens je zoektocht hier naar, loop je langs schitterende koopmanshuizen en luxe villa's van Chinese handelaren uit het verleden.The Blue house is wel de bekendste, een rondleiding door deze schitterende villa mag dan ook zeker niet worden overgeslagen. s'avonds gaat het feest door, door te gaan eten bij de vele straatstalletjes die het oude centrum rijk is. Regelmatig bekroond als de beste ter wereld, na er een aantal te hebben uitgeprobeerd kan ik ze geen ongelijk geven. De meeste hostels zijn te vinden in Love lane, Ik verbleef in het 80's guesthouse met schone kamers en vriendelijk personeel. En mocht je dan toch in Love lane verblijven, neem dan aan het eind van de avond nog een drankje bij Mike's place. Een knus cafe met zeer goede livemuziek(toen ik er was). Georgetown is eenvoudig te bereiken met rechtstreekse bussen vanuit Kuala Lumpur, een must go als je het mij vraagt!!
Land
  • Een mooi oud centrum
  • Vele bezienswaardigheden
  • Heerlijk en goedkoop eten!!!
  • Het busstation ligt 20km buiten de stad
Review geplaatst op 2017-10-14
9
Maleisië
mkroonenburg was hier 01 aug 2015
Prachtig land. Wij vonden het erg bijzonder om te zien hoe de verschillende religies hier vreedzaam naast en vooral met elkaar leven. Je ziet overal wel een moskee en op steenworp afstand een Hindoestische tempel. Dit is voor niemand een probleem, iedereen accepteert elkaar. De tempels zijn prachtig om te zien, je bent vrij om overal een kijkje te nemen. Denk wel aan gepaste kleding. De grotere steden zijn van alle gemakken voorzien en hebben de deftigste winkels, op sommige eilanden en in kleine dorpjes heeft de tijd weer stilgestaan. Wij zijn met het openbaar vervoer gegaan (dit kost wat meer tijd...) en hebben een aantal dagen zelf een auto gehuurd (prima te doen). Kortom, Maleisië is een land waar wij nog wel eens naar toe gaan!
Land
  • prachtige natuur
  • rust en drukte kun je opzoeken
  • genoeg plekken zonder massa toerisme
  • als het regent, wordt je ook echt goed nat!
Review geplaatst op 2017-09-21
10
Maleisië
Wvs was hier 01 jul 2017
Een prachtig land met heerlijk eten en vele bezienswaardigheden vriendelijke mensen als ik er aan denk dan wil ik nu al weer terug. Maleisie is een echte aanrader voor iedereen.
Land
  • Weer
  • Cultuur
  • Eten
  • Goedkoop eten
  • De reis zelf is prijzig
Review geplaatst op 2017-09-08
8
Maleisië Terengganu
Afgelopen september zijn wij een week naar de prachtige Perhentian Islands geweest na 2 weken dwars door Maleisië gereisd te hebben. Je komt hier op de eilanden helemaal tot rust. Overdag zijn er een hele boel activiteiten die je kan ondernemen, maar je kan uiteraard ook genieten van de prachtige stranden en het lekker warme water. Wij zijn op 2 snorkel tours geweest en die waren het geld dubbel en dwars waard. Je kan hier met haaien, schildpadden en een legio aan tropische vissen zwemmen. Echt een prachtige plek om te bezoeken en beleven.
Regio
  • Super snorkel plek
  • Mooi weer
  • Super voordelig
  • In het weekend is het druk
Review geplaatst op 2017-01-16
7
Maleisië Pahang
HenkJanKlaver was hier 01 sep 2016
Een prachtig gebied, waar het wat koeler is dan in de rest van Maleisië. Wij zaten in Brinchang, wat net wat goedkoper is qua accommodatie en restaurants dan de nabij gelegen dorpen als Tanah Rata en Ringlet. In de Cameron Highlands kun je vele theeplantages bezoeken, maar ook zijn er vele 'strawberry farms' die een bezoekje waard zijn. Als je een actieve wandeling wilt maken is er ook genoeg keuze. Wij hebben een wandeling gemaakt naar 'the mossy forest', een oerwoud wat helemaal bedekt is met mos. Vooral leuk met kinderen, want het is een soort hindernisbaan.
Regio
  • Prachtige omgeving
  • Theeplantages
  • Leuke wandelingen
  • Met OV bereiken is wat lastig
Review geplaatst op 2017-01-07
8
Maleisië Pahang
sgtravel was hier 01 jul 2015
De Cameron Highlands bezoek je maar voor één reden, de theeplantages deze zijn er dan ook in overvloed. Een goede uitvalsbasis hiervoor is het dorp Tanah rata, hier bevinden zich de meeste hotels/hostels en zijn er voldoende restaurants. Vanuit Tanah Rata zijn er verschillende plantages te bezoeken, het dichts gelegen is de Cameron Bharat tea Estate zo'n 3 km ten zuiden. Hier vind je een mooie vallei waar je prima op eigen gelegenheid door de theevelden kunt wandelen, langs de weg bevind zich ook nog een theehuis met winkel. Op zo'n half uur rijden bevindt zich het Boh Sungei Palas Tea Estate, schitterend gelegen in de groene heuvels die allemaal bedekt zijn met deze theeplantjes. Hier kun je ook de fabriek bezoeken en is er wederom een theehuis met winkel.(de fabriek is op maandag gesloten). Als je genoeg hebt van de thee plantjes, kun je nog naar een aardbeienkwekerij, vlindertuin of op een dagtocht naar de jungle in de omgeving.
Regio
  • Aangenaam klimaat
  • Schitterende theeplantages
  • Het dorp Tanah Rata is niet echt bijzonder
  • Het kan er regelmatig regenen
Review geplaatst op 2016-12-11
10
Maleisië Terengganu
MUST SEE! De Perhentian Islands liggen op ongeveer 3 kwartier varen met de ferry van het vaste land van Maleisië, maar wat zijn dit de best bestede 45 minuten van je leven! Als je bijna bent aangekomen, stopt de ferry plots omdat de bodem te ondiep wordt, je moet dus overstappen naar roeibootjes. Ook deze kunnen op een bepaald ogenblik niet meer verder en je bent hierdoor genoodzaakt om tot aan je knieën in het water te stappen en zo aan land te gaan. Dat is wat anders dan de trap aflopen als je uit het vliegtuig komt. Je bent net in een film! De eilanden zijn echt fantastisch en blijven zeker voor altijd op je netvlies gedrukt. Kampvuren, lichtjes, bars op het strand en lokale drankjes nuttigen met het transparante zeewater aan je voeten terwijl je geniet van de adembenemende zonsondergang. De lokale bevolking die eigen liedjes spelen op de gitaar en dansen tot middernacht. Overdag snorkelen tussen de schitterende koralen en de haaien (geen paniek, ze zijn klein en vegetarisch :-)), wegdromen in een hangmat of een tochtje maken door de jungle. Hier mag je echt niet op voorhand een uitcheckdatum vastleggen want je wil hier gegarandeerd langer blijven dan gepland. Op deze eilanden is het echt even enkel jij en de wereld, de rest vergeet je meteen!
Regio
  • Off the beaten track
  • Wifi
  • Duiklessen
  • Gelukzalig gevoel!!!
  • Je moet lang wachten op je eten
  • But who cares, het uitzicht is adembenemend
Review geplaatst op 2016-11-03
9
Maleisië
Iris1403 was hier 01 jul 2016
Maleisië is een heel veelzijdig land in Zuid Oost Azië, alleen al door de mix van zoveel verschillende religies en culturen. Het land kent een grote groep Moslims, Chinezen en Indiase Maleisiërs. Hierdoor is er op het eiland niet één kenmerkende keuken, maar valt er zo veel verschillends te proeven! Daarnaast is de natuur heel veelzijdig, naast de steden is er jungle maar ook de prachtigste eilanden. Bijvoorbeeld aan de Oostkust de Perhentian eilanden en Tioman eilanden. In Georgetown op Penang kan je cultuur snuiven en genieten van UNESCO streetart en wil je zoveel mogelijk maaltijden in een dag proppen door het heerlijke streetfood. Penang is niet voor niets uitgeroepen tot de multiculturele eethoofdstad! Maar het allerfijnst aan Maleisië is misschien wel de vriendelijkheid van de bevolking hier die je overal mee wilt helpen en oprecht interesse toont in je. Voor een prachtige natuurvakantie wat verder weg van huis maar toch aardig westers kunnen reizen (normale wegen, engels sprekende en vriendelijke bevolking en veelzijdigheid) is Maleisië zeker een aanrader!
Land
  • Lekker eten
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Veelzijdigheid
  • Iets duurder dan andere aziatische landen
Review geplaatst op 2016-09-27
8
Maleisië Terengganu
Vanuit de haven van het dorpje Kuala Besut aan de voornamelijk Islamitische Oostkust van Maleisië neem je de boot naar de Perhentian Islands. Binnen een uurtje spring je van de boot met je voeten in prachtig helder water en bounty stranden waarvan je pijn aan je ogen krijgt zo wit is het! De Perhentian eilanden is een eilandengroep bestaande uit Perhentian Kecil en Perhentian Besar. Perhentian Kecil, het kleine eiland, is meer gericht op backpackers, een feestje 's avonds en wat drukker. Perhentian Besar, het grotere eiland, is meer ingericht met resorts en hier vind je meer families. Dit eiland is rustiger en accomodaties liggen verder uit elkaar. Beide eilanden zijn laid-back zonder wegen, pinautomaten en weinig internetvoorzieningen. Tussen en rondom de eilanden wordt gebruik gemaakt van water taxi's. De meeste accomodaties op de eilanden hebben tussen 12 en een uur of 7 ook geen elektriciteit. Maar dit is geen probleem omdat je op deze prachtige stukjes natuur niet in je hotelkamer of bungalow te vinden bent!
Regio
  • Prachtig snorkelen en duiken
  • vervuiling meer landinwaards op het eiland
Review geplaatst op 2016-09-27
10
Maleisië Sepilok
Natasjavdf was hier 01 mei 2016
Mijn vriend en ik zijn in mei 2 nachten en 3 dagen in de jungle van Sepilok geweest met de organisatie Uncle Tan. Om in het kamp te komen moet je vanaf Kota Kinabalu zes uur met de bus waarna je bij een klein vissersdorpje aankomt. Vanaf hier moet je een uur varen over de Kinabatangan rivier. Al tijdens de boottocht is de schoonheid van de jungle al goed te zien. We komen ongelooflijk veel apen, toekans en andere mooie vogels tegen. Ook de kleine beesten, zoals spinnen en kevers zijn prachtig. Sepilok is een en al schoonheid en je bevind je echt in de diepe jungle! Je spullen moet je dicht doen en onder je klamboe leggen anders heb je kans dat de apen ermee vandoor gaan. De faciliteiten in het kamp zijn prima. Voor ontbijt, luncht en diner wordt gezorgd. Er is gelukkig een koude douche aanwezig (een ton water met een emmer)en een wc. Het nadeel van deze bestemming zijn ten eerste de muggen. Het ligt in malaria gebied dus anti malaria middelen zijn aan te raden! Een ander nadeel is de hitte. Het is te heet om actief iets te gaan ondernemen. Een duik nemen kan niet want er zitten ook krokodillen in de rivier. Ondanks dat je tussen de bomen van de jungle bent is de hitte bijna niet uit te houden! Verder een echte aanrader voor de avonturier. Echt een ervaring om nooit te vergeten.
Regio
  • Veel wilde beesten
  • mooie natuur
  • Avontuurlijk
  • Goede voorzieningen
  • Lange reistijd
  • Malaria gebied
  • Hitte
Review geplaatst op 2016-09-14
10
Maleisië
sgtravel was hier 01 aug 2015
Het Gunung Stong state park is een juweel in de Kelantan provincie. De Jelawang waterval is met 990 meter de hoogste in z.o Azië en direct bij de ingang gedeeltelijk te zien. Het park zelf heeft een schitterende ongerepte jungle, welke zeer geschikt is voor mooie trektochten.Dit is individueel niet te doen, wel kun je met een gids de jungle in. Vanuit Kota Bharu worden verschillende tochten aangeboden, ik ging voor de tweedaagse trip welke ik geboekt heb bij Ewan's guesthouse.Hierbij beklim je de waterval tot het primitive basiskamp, van hier uit klim je nog hoger de waterval op en kun je zwemmen in natuurlijke poelen. Bij de driedaagse tocht kun je ook Mt Stong(1422m) beklimmen, een ervaring om nooit te vergeten!!
Land
  • Ongerepte natuur
  • Jungle tochten
  • Vrijwel geen toerist te bekennen
  • zwemmen onder een waterval
  • De jungle tocht is vrij zwaar en dus niet voor iedereen geschikt
  • verwacht geen luxe
Review geplaatst op 2016-09-11