Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Maleisië
Deanbanffer

Kuala Lumpur

Selamat Pagi! oftewel Goedemorgen in het Maleis:)

Hoi allemaal,
We zijn gisteren aangekomen in Kuala Lumpur of KL na een lange vlucht van 11.45 min. De vlucht is allemaal prima gegaan, want we hadden de ruimte met 4 stoelen en ons eigen entertainment systeem.
We waren rond een uurtje of 9.00 in ons hotel, maar helaas nog geen kamer vrij voor ons. Dus dachten we, we zijn nog niet zo moe;).... dus gaan we maar alvast de stad verkennen. Dennis en Anouk kennende gaan we er meteen vol voor en zijn gelijk naar de hoogste torens van de wereld gelopen, de Petronas towers. Wat een indrukwekkend gebouw! echt enorm, maar vooral s' avonds nog spectaculairder.
We vinden Kuala Lumpur vooral een echte drukke aziatische stad, constant files (waarom die mensen hier de auto nemen is ons een raadsel als je alleen maar de hele dag stil staat in je auto). Dit komt dus blijkbaar omdat de benzine hier zo enorm goedkoop is. De man die ons heeft afgezet bij ons hotel zei dat je hier 2 ringgit per liter betaald, dat is omgerekend 0,50 eurocent!!! maar ja als je dan de hele dag nog in de file staat terwijl het openbaar vervoer hier verder prima is...

We hebben dus gisteren al veel bekeken, zijn naar Chinatown geweest en hebben een paar mooie oude tempels bezocht zowel Chinees als Hindoestaans. Tevens zijn we naar de KL Tower geweest, die is iets lager dan de Petronas Tower, 421 meter, maar heeft natuurlijk een mooi uitzicht over de stad. Helaas was de route die we hadden genomen om hier te komen niet zo'n succes. Onder de toren ligt een natuurreservaat, wat onwijs uniek is want dat vind je nergens anders in een stad ter wereld, maar wat ook inhoud dat er erg veel muggen zaten (uchuchuchu het stikt hier van de muggen, meteen lekker gebeten dus...). Was volgens een inwoner daar de kortste route, dat zal wel maar die zouden we dus nooit aanraden aan iemand. Maar goed eenmaal aangekomen bij de toren was het uitzicht erg mooi.
Daarna toch maar weer even teurggelopen naar de Petronas Tower en nog lekker gegeten vlakbij de hoofdstraat Jalan Bukit Bintang, rijst en bami kip!!!
We lagen rond een uurtje of 22.00 weer in bed en hebben heerlijk geslapen in ons 5-sterren hotel tot 09.00 uur, mmmm.

Vandaag weer verder op ontdekking, zometeen met de hop-on-hop-off bus door de stad. Tickets kregen we bij ons hotel. En dan vanavond om 17.30 de transfer naar het vliegveld voor onze vlucht naar Auckland!!!!
NEW ZEALAND here we come!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

groetjes en veel liefs Dennis en Anouk
Selamat Tingal!!!!!

Foto's

0a19b.jpg
0a19b.jpg
Deanbanffer
af3cd.jpg
af3cd.jpg
Deanbanffer
9a96e.jpg
9a96e.jpg
Deanbanffer