Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem de taxi!

Kuala Lumpur,
Maleisië


Kuala Lumpur heeft een imposant openbaar vervoerssysteem, op papier althans. Er rijden treinen, metro's, monorails en bussen door de stad. Maar... ik adviseer iedereen om die gewoon links te laten liggen en alles per TAXI te doen.
In KL maken een aantal superrijke families de dienst uit. De één besluit om een metro aan te leggen, de ander wil er niet voor onderdoen en bouwt een monorail. Weer een ander zet intercitytreinen in. En weer een ander allerlei bussen. Helaas: de netwerken sluiten totaal niet op elkaar aan. Nergens kun je fatsoenlijk overstappen en als je dat toch doet moet je een ander kaartje kopen want elk vervoerssysteem hanteert zijn eigen kaartjes. Absurd! Het ergste is nog dat de haltes van metro en monorail nergens ook maar in de buurt van een toeristische bestemming liggen. Naar het Bird Park liepen we meer dan een half uur, heuvelop met 36 graden. Geen pretje! En ook andere hotspots zijn hopeloos onbereikbaar per OV,
Neem dus overal en altijd een taxi, prepaid als het kan. Bij de meeste hotspots en shopping malls kun je een prepaid taxikaartje kopen, voor een euro of 5 brengt de taxi je dan koel en snel waar je zijn moet. Perfect!