Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Petronas torens

Kuala Lumpur,
Maleisië


De Petronas Twin Towers is een torencomplex in Kuala Lumpur, Maleisië. Toen het gebouw in 1998 ingewijd werd was het het hoogste gebouw ter wereld. Op 17 oktober 2003 is het in hoogte overtroffen door Taipei 101. De Petronas Twin Towers blijven echter de hoogste identieke gebouwen ter wereld.
De twee spitsen bereiken een hoogte van 452 meter. Daarmee is het Petronas Twin Towers complex momenteel (2011) het op vier na hoogste gebouw ter wereld,[1] na Burj Khalifa, Taipei 101 het Shanghai World Financial Center en International Commerce Centre. Het gebouw heeft 88 verdiepingen. De hoogste verdieping in het gebouw bevindt zich op 375 meter hoogte en het dak is 378,6 meter hoog.
De vorm van de torens is afgeleid van traditionele islamitische vormen.
De belangrijkste huurder is oliemaatschappij Petronas die toren 1 huurt en haar naam aan de torens heeft gegeven. Petronas is de verkorte versie van Petroliam Nasional.
De torens zijn met elkaar verbonden door een luchtbrug tussen de 41e en 42e verdieping. Op de brug worden slechts 1200 mensen per dag toegelaten. De brug is bedoeld om in geval van brand een vluchtroute naar de andere toren te creëren.
In de toren bevinden zich in totaal 74 liften, 29 daarvan zijn dubbeldeks.