Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië image

Maleisië

Maleisië
Azië
Martina

Last days in Malaysia

Vandaag was werkelijk de perfecte dag om Puala Perhentian Kecil te verlaten. Zodra we wakker waren stond het te gieten alsof we midden in de moeson regen waren beland. Dat maakte het afscheid van een mooie plek als die ook wel weer iets minder erg. Regen hebben we immers in Nederland ook wel.
Rond een uurtje of 12 zijn we weer met de speedboot terug naar het vaste land gegaan en daar kwamen we zeiknat aan. Niet door de regen, maar door de onkunde van de stuurman. Voordat je denkt dat we overboordgeslagen zijn: dat was dan weer niet het geval, maar de beste man ging nogal lomp over de golven heen, dus als je je aan de zijkant van de boot bevond (drie keer raden waar ik zat) kreeg je zo af en toe een flinke golf water over je heen. Geeft niks, droogt wel weer op. (Maar het is toch niet zo'n lekker gevoel om met een zeiknatte reet een uur in een taxi te moeten zitten...)

Inmiddels zijn we dus beland in Kota Bharu, we hebben er net een lokale markt beroofd en nu zijn we om de tijd te doden maar even een internetcafe ingegaan. Het is nu tegen 4-en en de nachttrein naar singapore gaat pas om 8.20 uur. Dat wil zeggen, als ie optijd rijdt. Want ook de spoorwegen in Maleisie schijnen aandelen in de NS te hebben.

Mijn mooie plan om vanuit hier foto's op mn blog te zetten gaat helaas ook niet door. Hoewel deze pc redelijk snel is en zelfs het internet een acceptabele snelheid heeft, weigeren mijn telefoon en de pc met elkaar te praten. Om jullie toch een beeld te geven van hoe het daar was: denk palmbomen, denk een licht zeebriesje, denk azuurblauw water, rustige golfjes, wit strand en een lekker vruchtensapje. :)

Wat me trouwens opvalt aan Maleisie... het is hier best oke. Niet zozeer omdat ik er op vakantie ben ofzo, maar het is gewoon anders dan ik had verwacht. Ergens had ik denk ik toch een beetej de chaos van China in m'n hoofd, want dat was ook het enige vergelijkingsmateriaal dat ik had (wat Azie betreft dan he). De wegen zijn hier echt heel netjes, goed onderhouden en duidelijk. Het verkeer is nog wel druk en soms wat ongeordend, maar het zou wel een land zijn waar ik zelf zou durven rijden. De taxi chauffeurs zijn over het algemeen niet ingehuurd door de duivel en proberen je ook niet af te zetten. Wat afzetten betreft, dat zijn we hier ook nog niet tegen gekomen. Mensen zijn hier echt heel aardig en oprecht geintresseerd en hebben ook echt humor. In China merkte ik dat de chinezen toch een bepaalde afstand hielden in gesprekken ed, maar hier is dat absoluut niet het geval. Met eten moet je wel goed blijven opletten, maar ik ben nog niks tegen gekomen wat ik niet vertrouwde of wat er ranzig uitzag. Zelfs op straat eten gaat gewoon goed! De toiletten zijn voor aziatische begrippen ook heel goed te doen.
Maleisie is overduidelijk een islamitisch land, maar niet in vervelende zin. Vrouwen lopen wel veel (maar niet allemaal) met hoofddoekjes, maar ze zijn verder echt heel vrij. Je ziet ze rustig op brommertjes rondrijden of spijkerbroeken dragen, bij de douane werken, enz. Mannen zijn ook niet dominant of vervelend ofzo
Toen we net trouwens door een textiel marktje liepen waren er zeker 5 verkoopstertjes die me een hoofddoekje aan probeerde te smeren haha. Nou nee thanks, het staat jullie echt heel mooi, maar ik voel toch liever de wind door mijn haren! (Bovendien lijkt het me verschrikkelijk warm, zeker met het weer hier!)

Werk en alles wat erbij hoort heb ik toch nog niet helemaal losgelaten... Razali, onze host in Kuala Lumpur, is bezig met het verwezenlijken van zijn eigen olifanten park in Maleisie. Drie keer raden.... :D Ik mag zijn logo gaan ontwerpen!!!

Dat was het weer voor vandaag... hopelijk kan ik binnenkort toch nog een keer die foto's online gaan zetten, want ze zijn te mooi om te laten zitten.