Malediven reviews

10
Malediven
Andrea was hier 15 mrt 2018
Een reis naar de Malediven heeft lang op mijn bucketlist gestaan. Tik het in op Google en je snapt waarom; hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en de meest exotische onderwaterwereld. In april was het dan éindelijk zo ver: ik ging naar dit paradijselijke eiland! Alleen al de 30 minuten durende transfer met het watervliegtuigje boven de atollen was al een belevenis op zich en zorgde ervoor dat er al meer dan 100 foto's op mijn camera stonden nog voordat ik op bestemming was aangekomen. Eenmaal gearriveerd kon ik mijn ogen niet geloven: dit was spectaculair mooi! De enige reminder dat ik niet gevangen zat in een postcard was de wind tussen de palmbomen. Ik heb gesupt tussen de dolfijnen, uren gesnorkeld met roggen, haaien en schildpadden en ik heb fantastisch gegeten. Je bent écht even weg uit het drukke bestaan en je alledaagse leven, ik leefde 2 weken in een droom. Dit land heeft mijn hard gestolen.
Land
  • Hagelwitte stranden
  • Unieke duikbestemming
  • Adembenemend mooi
  • Je wilt nooit meer naar huis
Review geplaatst op 2018-03-15
3
Malediven Male
Saphira was hier 19 dec 2017
Ken jij de uitspraak ‘Op naar de sterren, en daar voorbij’, van het bekende animatiefiguur Buzz Lightyear? De oneliner gaat nu óók op voor Starman, de pop die onlangs in een Tesla-auto de ruimte in werd gelanceerd. Bekijk de videostream hier. Live, vanuit het heelal. Ken jij de uitspraak ‘Op naar de sterren, en daar voorbij’, van het bekende animatiefiguur Buzz Lightyear? De oneliner gaat nu óók op voor Starman, de pop die onlangs in een Tesla-auto de ruimte in werd gelanceerd. Bekijk de videostream hier. Live, vanuit het heelal. Ken jij de uitspraak ‘Op naar de sterren, en daar voorbij’, van het bekende animatiefiguur Buzz Lightyear? De oneliner gaat nu óók op voor Starman, de pop die onlangs in een Tesla-auto de ruimte in werd gelanceerd. Bekijk de videostream hier. Live, vanuit het heelal.
Stad
  • plus
  • min
Review geplaatst op 2017-12-19
7
Malediven Addu Atoll
Stan de Haas Fotografie was hier 01 jun 2016
Het Addu Atoll is het meest zuidelijke Atoll van de Malediven en heeft naast Male als enig Atoll ook een eigen vliegveld, daterend uit de Tweede Wereldoorlog. (Gan International Airport) Onlangs is het vliegveld opgewaardeerd naar de internationale standaarden die gelden voor het gebruik. Het Addu Atoll ook wel Seenu Atoll genoemd, bestaat uit 30 eilanden, waarvan er 6 bewoond zijn door voornamelijk lokale bevolking. De bevolking houdt zich bezig met visserij en het is gebruikelijk dat gezinsleden afwisselend het eiland verlaten voor een periode van 3 jaar om in de resorts te gaan werken op de hoger gelegen atollen. Ze onderhouden op deze manier hun gezin/familie terwijl de overige gezinsleden thuis nagenoeg niets doen.(!) Er is een verkeer te vinden op het atoll wat voornamelijk uit brommertjes bestaat en af en toe een auto. De huizen zijn gebouwd van koraalblokken. Er is een haven waar de Dhoni's uitvaren om te vissen. De bevolking is grotendeels moslim en er is buiten de accomodaties geen alcohol verkrijgbaar op het eiland. De eilanden zijn nog nagenoeg "toeristen" vrij. De toeristen die je hier aantreft komen niet voor de luxe resorts maar voor het échte duiken. Door de zuidelijke ligging is het Addu Atoll een walhalla voor de verwende duiker. Grote groepen manta's, haaien en dolfijnen vergezellen je duiken. De riffen van Addu Atoll behoren tot de beste duikspots van de wereld!
Highlight
  • autenthiciteit
  • minder luxe
Review geplaatst op 2018-08-14
10
Malediven
Een reis naar de Malediven heeft lang op mijn bucketlist gestaan. Tik het in op Google en je snapt waarom; hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en de meest exotische onderwaterwereld. In april was het dan éindelijk zo ver: ik ging naar dit paradijselijke eiland! Alleen al de 30 minuten durende transfer met het watervliegtuigje boven de atollen was al een belevenis op zich en zorgde ervoor dat er al meer dan 100 foto's op mijn camera stonden nog voordat ik op bestemming was aangekomen. Eenmaal gearriveerd kon ik mijn ogen niet geloven: dit was spectaculair mooi! De enige reminder dat ik niet gevangen zat in een postcard was de wind tussen de palmbomen. Ik heb gesupt tussen de dolfijnen, uren gesnorkeld met roggen, haaien en schildpadden en ik heb fantastisch gegeten. Je bent écht even weg uit het drukke bestaan en je alledaagse leven, ik leefde 2 weken in een droom. Dit land heeft mijn hard gestolen.
Land
  • Hagelwitte stranden
  • Unieke duikbestemming
  • Adembenemend mooi
  • Je wilt nooit meer naar huis
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Malediven
Ties9 was hier 01 aug 2015
De Malediven staan bij veel mensen bekend als een enorm dure vakantie bestemming met enorme resorts. Dit is echter de laatste jaren enorm aan het veranderen, omdat de locals ook een hotel kunnen beginnen. Maafushi is 1 van deze eilanden waar veel kleine hotelletjes zijn geopend. Hier kun je dan ook voor een normale prijs overnachten op de Malediven. Wij sliepen hier namelijk 5 nachten voor 230 euro in een prima hotel, Isle Beach inn. Een heerlijke plek om even bij te komen van twee weken reizen door Sri Lanka.
Land
  • Prachtig helder water om in te snorkelen
  • De sfeer en de mensen zijn erg relax
  • Lekker bijkomen
  • Wordt na een aantal dagen wat eentonig
Review geplaatst op 2017-01-10
9
Malediven
YvanSluijs was hier 01 jul 2015
De Malediven zijn een waar paradijs. Precies zoals je je het voorstelt. Kleine eilandjes met een felblauwe zee en het strand.. Zo wit, dat je ogen er zeer van gaan doen. Hier kom je compleet tot rust. Vanuit de watervilla gingen wij zo de zee in waar je heerlijk kon snorkelen en waar je vele verschillende vissen ziet. Tussendoor ga je relaxen aan de bar of bij het restaurant van je all-inclusive resort.
Land
  • Paradijs
  • Alleen maar toeristen
Review geplaatst op 2016-09-16
9
Malediven
Geert was hier 01 mei 2015
De ultieme bounty-bestemming die misschien alleen wordt overtroffen door pacifische eiland als Frans Polynesie. Kies je eiland wel goed uit, want niet alle eilanden zijn even mooi. Sommige fantastisch, andere eilanden te dicht bij de hoofdstad (veel scheepvaart en vliegtuigen) en met betonnen barriers tegen de golfslag. Kies je de juist dan heb je de vakantie van je leven.
Land
  • ultiem bounty
  • relatief kleine eilanden, verder weinig te beleven
Review geplaatst op 2016-09-19