Koeweit Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Let op: dit land eist je DNA bij aankomst. Geef jij het?

Gepubliceerd: 12 dec 2017 1
Het lijkt haast een script van een sciencefictionfilm, maar dit land gaat vóór het einde van het jaar al zijn burgers, expats en reizigers verplichten om een DNA monster af te geven … Wie weigert, komt er niet in. Reis jij binnenkort deze kant op? En zou jij het überhaupt doen?

Herken jij deze hoofdstad vanuit de lucht? (Foto: Defence Images © Crown CopyrightFlickr)Goed, Koeweit is nu niet bepaald ’s werelds meest toeristische bestemming. Maar je kunt wel degelijk aan deze maatregel onderworpen worden. Bijvoorbeeld als je tijdens een lange overstap op weg naar Zuidoost-Azië het land wilt gaan verkennen. De maatregel is nodig, zo laat de regering weten, om criminaliteit en terrorisme in het golfstaatje tegen te gaan. De regering belooft tevens de data níét te gebruiken voor afstammingsonderzoek, medische en genealogische factoren of inbreuk op de privacy. Goed om te weten: als jij op doorreis bent en op de luchthaven blijft, hoef je géén bloed of speeksel af te geven. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Let op: dit land eist je DNA bij aankomst. Geef jij het?"

  • profile image comment

    Nee natuurlijk niet."De regering belooft..." Laat me niet lachen! Wie denken ze wel niet dat ze zijn? Regeringen worden waar danook ter wereld om de haverklap vervangen dus die beloftes zijn niks waard. Ik heb trouwens niks in die contreien van Koeweit te zoeken.

    Door Epje • geplaatst op 2017-10-04 15:31:02

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Koeweit artikelen