Jordanië reviews

8
Jordanië Wadi Rum
Bart Nikkels was hier 01 dec 2018
Wadi Rum is een prachtige locatie in het gastvrije Jordanië. Deze woestijn beschikt over mooie vergezichten en schitterende rotspartijen. Tijdens een verblijf in de Wadi Rum kun je het echte nomaden leven beleven. Een overnachting in een authentieke tent en een traditioneel diner geven je het idee dat je, als "Lawrence of Arabia", samen met de bedoeïen leeft. Een overnachting in de woestijn kun je op verschillende plaatsen boeken (ook online). Let er wel op dat de locatie van het tentenkamp daadwerkelijk in de Wadi Rum woestijn ligt en niet in één van de plaatsen er net buiten. Een bezoek aan deze prachtige locatie is absoluut de moeite waard.
Highlight
  • goede sfeer
  • vriendelijke mensen
  • mooie locatie
  • vooraf onduidelijk wat je exact boekt
Review geplaatst op 2019-05-08
8
Jordanië
Mieke was hier 15 mrt 2018
In dit land zijn zowel fraaie landschappen als cultuur te ontdekken. Vergeet vooral Wadi Rum, Dana natuurpark, de dode zee en de oude stad Petra niet. Dit zijn top bezienswaardigheden. Jordanië is een veilig land om rond te reizen. Veel mensen twijfelen hieraan omdat het grenst aan Syrië. Die twijfel is onterecht.
Land
  • Variatie in cultuur en natuur
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Als je in Jerash aankomt valt gelijk de Hadrianuspoort op. Ziet er prachtig uit. En de hele site is erg interessant, vooral als je van deze oudheden houdt. Het is er erg rustig, geen toerist te zien. Wel een aantal lokale bezoekers. Er lopen ook een aantal lokale gidsen rond, die je graag de geschiedenis willen vertellen en je al die prachtige plekken willen laten zien. Je kan je hier echt wel een dag vermaken.
Land
  • prachtige ruïnestad
  • fotogeniek
  • rustig, geen toeristen
  • lokale gidsen aanwezig
  • het kan er behoorlijk warm zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Little Petra is kleiner dan Petra maar echt de moeite waard om te bezoeken. Zoals in heel Jordanië, komen hier ook maar weinig toeristen. Dus heb je alle tijd om rustig foto's te maken. Af en toe kom je lokale mensen tegen, zoals geitenhoeders en soms nomaden. Handig is wel om een gids mee te nemen, deze kan je alle mooie plekken laten zien, zoals ook bijzondere muurschilderingen.
Land
  • geweldige natuur
  • interessante bezienswaardigheden
  • vriendelijke mensen
  • in de zomer kan het hier bloedheet zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Een geweldig mooi gebied. Dit moet je echt bezoeken en ook een paar dagen verblijven. De kleuren veranderen om de paar uur, zo prachtig. Natuurlijk moet je wel een gids mee want alleen hier rondrijden of lopen is te gevaarlijk want je kan hier makkelijk verdwalen.
Land
  • fotogeniek
  • zomers erg heet
Review geplaatst op 2016-12-27
9
Jordanië
photofreak was hier 01 okt 2016
Akaba is een ideale stad om van hieruit een boottocht over de Rode Zee te maken. Je kan er goed snorkelen. Ontzettende veel verschillende visjes zijn er te bewonderen. Halverwege de boottocht wordt er meestal een barbeque georganiseerd. Heerlijk! De stad zelf is rustig. Je kan er het Fort bezoeken en een mooie moskee.
Land
  • mooie boottocht
  • snorkelen
  • veel visjes te zien
  • Fort bezoeken
  • het kan er zomers behoorlijk heet zijn
Review geplaatst op 2017-03-08
10
Jordanië Jerash
photofreak was hier 01 okt 2016
Als je in Jerash aankomt valt gelijk de Hadrianuspoort op. Ziet er prachtig uit. En de hele site is erg interessant, vooral als je van deze oudheden houdt. Het is er erg rustig, geen toerist te zien. Wel een aantal lokale bezoekers. Er lopen ook een aantal lokale gidsen rond, die je graag de geschiedenis willen vertellen en je al die prachtige plekken willen laten zien. Je kan je hier echt wel een dag vermaken.
Stad
  • prachtige ruïnestad
  • fotogeniek
  • rustig, geen toeristen
  • lokale gidsen aanwezig
  • het kan er behoorlijk warm zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Jordanië Petra
photofreak was hier 01 okt 2016
Little Petra is kleiner dan Petra maar echt de moeite waard om te bezoeken. Zoals in heel Jordanië, komen hier ook maar weinig toeristen. Dus heb je alle tijd om rustig foto's te maken. Af en toe kom je lokale mensen tegen, zoals geitenhoeders en soms nomaden. Handig is wel om een gids mee te nemen, deze kan je alle mooie plekken laten zien, zoals ook bijzondere muurschilderingen.
Stad
  • geweldige natuur
  • interessante bezienswaardigheden
  • vriendelijke mensen
  • in de zomer kan het hier bloedheet zijn
Review geplaatst op 2016-12-27
9
Jordanië Akaba
photofreak was hier 01 okt 2016
Akaba is een ideale stad om van hieruit een boottocht over de Rode Zee te maken. Je kan er goed snorkelen. Ontzettende veel verschillende visjes zijn er te bewonderen. Halverwege de boottocht wordt er meestal een barbeque georganiseerd. Heerlijk! De stad zelf is rustig. Je kan er het Fort bezoeken en een mooie moskee.
Stad
  • mooie boottocht
  • snorkelen
  • veel visjes te zien
  • Fort bezoeken
  • het kan er zomers behoorlijk heet zijn
Review geplaatst op 2017-03-08
9
Jordanië
Haribobanaan was hier 01 sep 2016
Voor een unieke kijk op Petra kun je de geheime Al-Khubtha Trail lopen. Het eindpunt van deze route is namelijk een uitzichtpunt vanwaar je The Treasury (Al-Khazneh) van boven kunt zien. Achter de koningsgraven (Royal Tombs) bevindt zich een trap uitgehouwen in de rotsen, dit is het beginpunt van de trail. De route is niet echt super geheim; het beginpunt van de route staat als je goed kijkt ook gewoon aangegeven op de stadskaart van Petra, die je bij de ingang kunt pakken. Af en toe is het wel even goed zoeken hoe dit pad loopt, maar onderweg heb je prachtige uitzichten over Petra. Wil je er zeker van zijn dat je niet verdwaald, dan kun je er altijd voor kiezen om een lokale gids mee te nemen. Ik vond het echter wel leuk om zelf op ontdekking uit te gaan. Het mooiste is dat je hier geen toerist tegenkomt. Een aanrader is om de beklimming aan het eind van de dag te gaan doen. De temperaturen zijn dan wat gedaald en bovendien kun je genieten van een prachtige zonsondergang over de oude stad. Vergeet overigens niet om water mee te nemen! Na ongeveer 1,5 a 2 uur lopen kom je bij een tentje, waar je thee kunt krijgen van een bedoeïen. Als je naar beneden kijkt zie je hier Het Treasury van bovenaf. De vele traptreden maken dit een redelijk pittige beklimming. Maar dit is de moeite meer dan waard omdat je wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht!
Land
  • Prachtige vergezichten over de oude stad
  • Unieke foto van Het Treausury
  • Geen/nauwelijks toeristen
  • Reptielen, veel hagedissen in dit gebied
  • Op ontdekking in Petra
  • Temperaturen; denk aan water!
  • Route is niet altijd duidelijk aangegeven
  • Redelijk pittige klim
Review geplaatst op 2017-02-13
10
Jordanië
avannierop was hier 01 sep 2016
Petra is echt een MUST see voor iedereen. Het is een onbeschrijfelijke ervaring als je de koof uit komt en recht op de Treasury af loopt. Als het kan verblijf de nacht in het dorpje zodat je vroeg in de ochtend aan je bezoek door Petra kan beginnen. De wandeling naar de monastery is een flinke maar zeker waard. Vergeet onderweg naar boven niet achterom te kijken, het is prachtig!
Land
  • Cultuur
  • Wereld wonder
  • Uniek
  • Beeldschoon
  • hitte
Review geplaatst op 2016-11-23
10
Jordanië Petra
wendier was hier 01 apr 2016
Ik weet het, ik val in cliches, maar Petra is onbeschrijfllijk! Het is zo mooi en zo anders dan alles wat ik eerder zag. Alleen het natuurlijke landschap al met stenen in alle kleuren rood, roze, geel en oranje is de moeite waard. Om nog maar niet te spreken over de gebouwen die de Nabateeers uit de rotsen hakten. Zo mooi en groot, onbegrijpelijk hoe ze dat hebben kunnen maken. Ik kan er maar 1 ding over zeggen: dit moet je met eigen ogen gezien hebben!
Stad
  • mooie gebouwen
  • mooie natuur
  • heel bijzonder
  • Geen
Review geplaatst op 2018-02-17
8
Jordanië
In dit land zijn zowel fraaie landschappen als cultuur te ontdekken. Vergeet vooral Wadi Rum, Dana natuurpark, de dode zee en de oude stad Petra niet. Dit zijn top bezienswaardigheden. Jordanië is een veilig land om rond te reizen. Veel mensen twijfelen hieraan omdat het grenst aan Syrië. Die twijfel is onterecht.
Land
  • Variatie in cultuur en natuur
Review geplaatst op 2016-08-08
8
Jordanië
MiekeDeHaas was hier 01 mrt 2015
De stad Madaba is de moeite waard om te bezoeken. Heel veel toeristen zie je hier nog niet. En de toeristen die er komen bezoeken het 6de-eeuws mozaïek in de Sint-Joriskerk (church of St.George) om vervolgens door te reizen naar Mount Nebo. Beide zijn dan ook echt de moeite waard. Daarnaast heb ik het indrukwekkende Archeologisch Park en de Apostelkerk bezocht. Maar er is veel meer te beleven. Madaba heeft een gezellige oude soek waar je vele tafereeltjes en afwisselende straatbeelden tegenkomt. Je ziet de lokale handwerkslieden hun producten maken, schoenmakers waar je met een gerust hart je schoen kunt achterlaten en heel veel oude ambachten. En natuurlijk is het genieten om tussen de prullaria en allerlei snuisterijen te lopen. Je komt ogen te kort. Het centrum heeft een aantal drukke winkelstraten met een gezellige sfeer, oude huizen uit de Osmaanse tijd en een keur aan restaurants. Kortom een prettige en overzichtelijke stad met vriendelijke mensen. Ik heb me hier twee dagen uitzonderlijk goed vermaakt.
Land
  • Overzichtelijke stad
  • Culturele hoogstandjes
  • Vriendelijke mensen
  • Afwisselend
  • Bedoeïenen vragen soms om geld
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Jordanië Aqaba Governorate
MiekeDeHaas was hier 01 mrt 2015
De Wadi Rum is een onovertroffen mooi woestijngebied en natuurlijk moet je een jeeptocht maken door dit gebied. Ik kan je verzekeren dat na elke bocht er een nieuw subliem zicht voor je neus opduikt. Het dompelt je onder in een landschap wat kleineert. Je moet het zien om het te geloven. Het is net een maanlandschap. Ik heb gelogeerd in één van de bedoeïenkampen die in de woestijn staan. Ik vond dit een onvergetelijke ervaring. Bij het reserveren heb ik erop gelet dat het kamp zover mogelijk in de woestijn ligt. Des te minder lichtvervuiling heb je. Bovendien kun je dan vanuit het kamp zo de woestijn inlopen en gaan genieten van de zonsondergang en al wandelend komt er van alles op je pad. Jammer dat ik maar één nacht geslapen heb in dit overweldigend woestijngebied. Het slapen, het eten, de tour door dit gebied, de locals, de dansen bij het avondvuur en de thee, echt alles was super.
Regio
  • Prachtige landschappen
  • In maart is het erg rustig
  • Sprookje
  • In de zomer te heet
Review geplaatst op 2016-12-15
8
Jordanië Madaba
MiekeDeHaas was hier 01 mrt 2015
De stad Madaba is de moeite waard om te bezoeken. Heel veel toeristen zie je hier nog niet. En de toeristen die er komen bezoeken het 6de-eeuws mozaïek in de Sint-Joriskerk (church of St.George) om vervolgens door te reizen naar Mount Nebo. Beide zijn dan ook echt de moeite waard. Daarnaast heb ik het indrukwekkende Archeologisch Park en de Apostelkerk bezocht. Maar er is veel meer te beleven. Madaba heeft een gezellige oude soek waar je vele tafereeltjes en afwisselende straatbeelden tegenkomt. Je ziet de lokale handwerkslieden hun producten maken, schoenmakers waar je met een gerust hart je schoen kunt achterlaten en heel veel oude ambachten. En natuurlijk is het genieten om tussen de prullaria en allerlei snuisterijen te lopen. Je komt ogen te kort. Het centrum heeft een aantal drukke winkelstraten met een gezellige sfeer, oude huizen uit de Osmaanse tijd en een keur aan restaurants. Kortom een prettige en overzichtelijke stad met vriendelijke mensen. Ik heb me hier twee dagen uitzonderlijk goed vermaakt.
Stad
  • Overzichtelijke stad
  • Culturele hoogstandjes
  • Vriendelijke mensen
  • Afwisselend
  • Bedoeïenen vragen soms om geld
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Jordanië Dode Zee
MiekeDeHaas was hier 01 mrt 2014
Het noordelijke deel van de Dode Zee is vooral bekend om zijn luxe ressorts met hun privéstranden en de zwarte modder die heilzaam is voor je lijf. Vakantiegangers uit de hele wereld kom je hier tegen. Het wordt ook wel eens het laagste kuuroord van de wereld genoemd omdat het 400 meter onder de zeespiegel ligt. Heerlijk om daar je laatste dag door te brengen na een rondreis door Jordanië. Aangezien we meerdere dagen hadden, besloten we het niet gebaande pad op te zoeken. En wie denkt dat de Dode Zee saai is, heeft het mis. Het zuidelijke deel van de Dode zee herbergt natuurschatten zoals grote zoutblokken met prachtige structuren en witte zoutranden. De gekleurde poeltjes steken prachtig af tegen het 'witte' landschap. Het leek Yellowstone wel. Je loopt als het ware over de bodem van de zee, tussen wonderbaarlijke natuurelementen. We hebben ons ogen uitgekeken. Geen toerist te bekennen. Vanaf de weg zie je het niet liggen. Pas wanneer je je auto uitstapt en over de rand kijkt, zie je dit mysterieus landschap in de diepte liggen. Je kunt er gewoon rondlopen, maar doe dat niet alleen. Overtuig jezelf eerst van de hardheid van de bodem. Een bezoek brengen aan het strand van de locals is een aanrader. Overal word je uitgenodigd om een hapje mee te eten. Hier zie je het echte leven van de Jordaniërs zelf . De Dode Zee heeft voor elk wat wils.
Regio
  • Afwisselend gebied
  • Zeer verrassende natuur
  • Resort is een verwennerij
  • Het zuiden is een ontdekkingstocht
  • Meerdere niet toerischtische plekken
  • Resorts zijn toeristisch
  • Zoutvlakte altijd met tweeën betreden
  • De zoutvlakte ligt diep, flinke afdaling
  • In de zomer is het echt te warm
Review geplaatst op 2016-11-12
9
Jordanië
In 2014 heb ik een rondreis gemaakt door Jordanië. Ik reisde in mijn eentje, wat in dit veilige land prima kan. Het mooie van Jordanië is dat je je reis zo avontuurlijk kunt maken als je zelf wilt. Er is voor elk wat wils. Wil je even lekker bijkomen aan het strand zonder gedoe dan kun je uitstekend terecht aan de Golf van Aqaba. Wil je graag de bekende bezienswaardigheden (Petra is bekend maar dat is niet voor niets!) zien, dan zijn daar laagdrempelige mogelijkheden te over voor. Wil je echter maximale vrijheid en zelf op ontdekkingstocht? Ook daar is Jordanië een bijzonder geschikte bestemming voor. In dit land kun je de sfeer van het Midden-Oosten beleven zonder het hele Midden-Oosten te bereizen. In de wonderschone woestijn van Wadi Rum wordt jouw voorstelling van het Midden-Oosten werkelijkheid. Woestijn kan adembenemend mooi zijn, en de bedoeïenen wijzen je er graag de weg. Ga er op jeepsafari en overnacht onder een magistraal heldere sterrenhemel. Na een paar dagen woestijn trek je verder Jordanië door. De Jordaanse hoofdstad Amman mag je niet missen! Dat is niet omdat het zo'n geweldig mooie stad is, maar des te meer om de chaotisch gezellige Midden-Oosterse sfeer maximaal op te snuiven. Als je je een beetje inleest valt er in Amman van alles te zien en te beleven. Als je Amman wel gezien hebt zak je 30 km af naar Madaba en omstreken, waar je aan de oevers van de Dode Zee helemaal tot rust komt.
Land
  • Gastvrije mensen
  • Rijke geschiedenis
  • Veilig
  • Betaalbaar
  • Mooie landschappen
  • Avontuurlijk
  • Soms veel vuilnis langs de wegen
Review geplaatst op 2016-10-05
9
Jordanië
JMoerkens was hier 01 apr 2013
Een rondreis door Jordanië leidt reizigers vaak langs dezelfde trekpleisters. Jerash, de Dode Zee, Petra en de Wadi Rum ontbreekt in bijna niemands route. Hoofdstad Amman wordt vaak overgeslagen, of slechts aangedaan om bij aankomst een nachtje te overbruggen. Is dit terecht? Wat mij betreft niet. Mijn eerste ervaring in de stad was in de economische wijk. Enorme moderne shoppingmalls maakten indruk op me, vol met winkels, superstores, horeca en entertainment. Vlak bij zo'n mall vond ik een tentenkamp van bedoeïenen, waar ik uitgenodigd werd op de thee. Wat een contrast! Later in de reis bezocht ik Amman nog eens, en toen ging ik het oude centrum in. Minaretten, luidruchtige markten en rommelige stoffige straten is wat ik aantrof. Bovendien is er een prachtig amfitheater. Mensen benaderden ons vriendelijk, riepen vaak "Welcome in Jordan!", en ik zag nauwelijks andere toeristen. Met name de markthallen vond ik fantastisch om te zien. Hier bevind je je echt tussen de lokale stadsbevolking! Soms in boerka, maar ook meiden met knalroze lippenstift. Het is hier duidelijk een stad, en heel anders dan de rest van het land. Voor een compleet beeld van Jordanië raad ik dus met heel mijn hart aan om minimaal één dagje in Amman te plannen. De stad heeft me echt enorm verrast!
Land
  • De stad is authentiek
  • Het prachtige amfitheater in het oude centrum
  • De markthallen waar alleen de locals lijken te komen
  • Geeft een completer beeld van Jordanië
  • Grote moderne shoppingmalls
  • De stad is niet heel erg ingesteld op toeristen, dus je moet zelf een beetje je weg vinden
Review geplaatst op 2016-09-18
9
Jordanië Amman
JMoerkens was hier 01 apr 2013
Een rondreis door Jordanië leidt reizigers vaak langs dezelfde trekpleisters. Jerash, de Dode Zee, Petra en de Wadi Rum ontbreekt in bijna niemands route. Hoofdstad Amman wordt vaak overgeslagen, of slechts aangedaan om bij aankomst een nachtje te overbruggen. Is dit terecht? Wat mij betreft niet. Mijn eerste ervaring in de stad was in de economische wijk. Enorme moderne shoppingmalls maakten indruk op me, vol met winkels, superstores, horeca en entertainment. Vlak bij zo'n mall vond ik een tentenkamp van bedoeïenen, waar ik uitgenodigd werd op de thee. Wat een contrast! Later in de reis bezocht ik Amman nog eens, en toen ging ik het oude centrum in. Minaretten, luidruchtige markten en rommelige stoffige straten is wat ik aantrof. Bovendien is er een prachtig amfitheater. Mensen benaderden ons vriendelijk, riepen vaak "Welcome in Jordan!", en ik zag nauwelijks andere toeristen. Met name de markthallen vond ik fantastisch om te zien. Hier bevind je je echt tussen de lokale stadsbevolking! Soms in boerka, maar ook meiden met knalroze lippenstift. Het is hier duidelijk een stad, en heel anders dan de rest van het land. Voor een compleet beeld van Jordanië raad ik dus met heel mijn hart aan om minimaal één dagje in Amman te plannen. De stad heeft me echt enorm verrast!
Stad
  • De stad is authentiek
  • Het prachtige amfitheater in het oude centrum
  • De markthallen waar alleen de locals lijken te komen
  • Geeft een completer beeld van Jordanië
  • Grote moderne shoppingmalls
  • De stad is niet heel erg ingesteld op toeristen, dus je moet zelf een beetje je weg vinden
Review geplaatst op 2016-09-18