Amman

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het lekkerste gebak van Amman

Amman,
Jordanië


Amman is geen echt bijzondere stad. Veel reizigers, die in Jordanie geweest zijn, zijn het daar wel over eens. Het centrum is leuk om even doorheen te lopen. De straten zijn hier behoorlijk steil. Een van de belangrijkste straten is Al Rainbow Street, niet spectaculair maar wel gezellig.

Naast de Arabische Bank in Al Rainbow Street is een steegje dat ik het ‘wespensteegje’ heb gedoopt. En het is beslist de moeite waard om dit steegje in te wandelen. Hier bevindt zich namelijk Habibah sweets, een fenomeen in Amman, want je kunt hier de lekkerste kunefa, mierzoet gebak, krijgen. Afgaande op de grote drukte moet dit een populaire plek zijn. Mensen verdringen zich voor het hokje waar de kunefa besteld kan worden. Het is inderdaad erg lekker en dat vinden ook de wespen, die – net als de inwoners van Amman – dit steegje in grote getale weten te vinden. Maar laat je dat niet beletten dit bijzondere gebak te proeven.

Een goede plaats om te eten is het restaurant Tawaheen Al-Hawa. Het moet één van de beste restaurants van het Midden-Oosten zijn, zo wordt beweerd. Dat vind ik wat overdreven. Het is er wel bijzonder gezellig, een sfeervolle inrichting en een vlotte bediening. De Meze, verschillende kleine hapjes en salade, geserveerd met diverse soorten hommous, is overheerlijk. De lam met rijst, overgoten met een soort yoghurtsaus, is weliswaar erg lekker, maar zeker niet het lekkerste dat je kunt eten, zoals het wordt aangeprezen. Toch kun je hier een prima avond hebben voor een heel betaalbare prijs. Het restaurant ligt in een buitenwijk, de taxichauffeurs kennen het.