Japan reviews

9
Japan Hiroshima Prefecture
Maaike was hier 15 mrt 2018
Hiroshima is een van de leukste steden van Japan. Er hangt een fijne sfeer in de stad en ook in de omgeving zijn veel leuke uitstapjes, een goede uitvalbasis voor een paar dagen dus! Hiroshima is bij veel mensen vooral bekend vanwege de atoombom. Het memorial park dat je in de stad vindt is ook zeker een bezoek waard. Je vindt er een museum en een groot aantal monumenten, waaronder het monument voor het meisje dat honderden kraanvogels vouwde, in de hoop dat ze zou genezen van leukemie (veroorzaakt door de staling na de bom). Naast de vele monumenten staat ook de koepel centraal, dit is een van de weinige gebouwen die is blijven staan na de bom. Het is nu een herinnering aan de stad die er ooit was. In de omgeving van de koepel zitten vaak vrijwillige Japanse gidsen die je graag wat vertellen over de invloed van de atoombom, of ze leren je hoe je een kraanvogel vouwt. Maar er is meer in Hiroshima. De stad is bijvoorbeeld de thuisbasis van de Carps, een baseballteam met erg veel fans. Als zij spelen is de hele stad in het rood gehuld, koop een kaartje en beleef de sfeer in het stadion! Hiernaast heeft de stad een prachtige tuin en een kasteel. Op treinafstand van de stad ligt Miyajima, met de bekende rode tori die lijkt te drijven in de zee. Neem op het eiland de kabelbaan naar de top, en kijk uit over de prachtige baai. Wandel terug en geniet van de natuur. Per trein kun je ook Sanyo bezoeken, een stadje vol sake brouwerijen. Deze rijstwijnen zijn t proeven waard!
Regio
  • gezellige sfeer in de stad
  • genoeg te doen in en om de stad
  • Ligt wat verder van Tokyo
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Japan miho-museum
NLreizen was hier 01 mei 2017
Het Miho museum is 1 van de meest opmerkelijke moderne architectonische hoogstandjes ter wereld. Een bezoek aan het Miho Museum draait dan ook veel meer om het gebouw zelf dan om de privécollectie die er tentoongesteld wordt. Het gebouw is ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei. Wie? Ieoh Ming Pei; beter bekend van de glazen piramide op de binnenplaats van het Louvre. Pei heeft het gebouw zo ontworpen dat het grotendeels opgaat in de bergachtige groene omgeving. De entree bereik je via een verlichte "designtunnel" en hangbrug. Omdat 80% van het gebouw ondergronds ligt, fungeren de ramen als schilderijlijsten voor het omringende landschap. De glazen dakconstructie voorzien van "houten shutters" laat gefilterd licht binnen en zorgt voor een harmonieus lijnenspel. Een ware explosie van creativiteit en vakmanschap! Je kunt het Miho museum makkelijk als dagtocht vanuit Kyoto ondernemen. Vanaf Kyoto centraal station per trein en vervolgens per bus (circa 1,5-2 uur reistijd). Zo druk als het bij het Louvre kan zijn, zo rustig was het hier toen ik er was.
Architectuur Excursie Attractie Highlight
  • onontdekt door Westerse toeristen
  • mogelijk als dagtocht vanuit Kyoto
  • unieke architectuur van I.M. Pei
  • reistijd
Review geplaatst op 2018-04-12
10
Japan Hokkaido
Marpauproductions was hier 01 mrt 2017
Voor iedereen die enthousiast raakt zodra hij of zij zijn eerste zeearend in de natuur ziet moet dit gezien hebben. Ik was daar vooral om te fotograferen maar doordat ik geen ruimte meer had op mijn memorycards heb ik het laatste half uur nog intenser kunnen genieten van vooral de Steller zeearend.
Regio
  • natuur
  • het onnodige doden van walvissen
Review geplaatst op 2017-04-13
10
Japan
De Heilige Mount Hiei kun je niet missen. Beneden aan de berg wandel je langs bijzondere huizen en tuinen naar het kleine boemelliftje waar je langs een schitterende route omhoog wordt getrokken. Het uitzicht zal prachtig zijn geweest, maar wij hadden een mist die de hele berg hulde in een mysterieuze sfeer. De grote tempel waar al duizend jaar een lamp de uitgehakte Boeddha beschijnt is onwaarschijnlijk imposant en brengt een kriebel in je nek wanneer je de tempel betreedt, evenals de grote belgong die de hele dag luidt om de wens van haar luider te vervullen. In de verste tempel hoor je monniken zingen en sta je stil het schouwspel te bewonderen om hen niet te storen. Naast een enkele medetoerist zie je vooral Japanners die komen bidden bij de heilige tempels op deze berg. De boeddhistische energie waart hier ijzersterk en brengt deze trip naar de berg tot een uitzonderlijk spiritueel voedende gebeurtenis.
Land
  • Stil
  • Rustig
  • Spirituele energie
  • Schitterende weergave van Japanse cultuur
  • Natuur is onnoemelijk ruig en echt
  • Chinese toeristen kunnen soms verstoren
Review geplaatst op 2016-11-28
10
Japan
Inexxtravels was hier 01 sep 2016
Tokio is een van de grootste steden ter wereld. Een ongekend drukke stad, maar ondanks goed te doen om op je eigen houtje te verkennen. De drukte komt voor een deel door de 24/7 maatschappij. Het openbaar vervoer is perfect geregeld en brengt je waar je maar wilt. Tijdens de ochtend- en avondspits kun je de metro het beste mijden, want dan is het erg druk, waar metrostations soms meer dan 1 miljoen reizigers per dag vervoeren. De mensen zijn vriendelijk, spontaan, nieuwsgierig en behulpzaam. Je moet niet raar opkijken als een local naar je toe komt en vraagt waar je heen gaat en wat je gaat doen die dag. Communicatie met de lokale bevolking in de grote steden gaat in het Engels redelijk goed, zeker met de jongere generatie. In Tokio zijn zoveel bezienswaardigheden dat je echt langere tijd nodig hebt om die te bekijken. De stad is gigantisch groot en niet te vergelijken met een stad in Europa (zelfs London of Parijs zijn dorpen vergeleken met Tokio). Mijn tip: huur een gids om buiten de 'standaard' bezienswaardigheden te gaan en ontdek het moderne Tokio en de traditionele Japanner. Trek er op uit naar de West-kust (Kanazawa/Japanse alpen), daar ziet Japan er heel anders uit.
Land
  • Architectuur
  • Buiten de drukte van de stad
  • Het moderne Japan
  • een langere reis met OV vanaf hartje Tokio
Review geplaatst op 2017-02-16
10
Japan
Tokyo alles wat een mens hier niet ziet. Beleefde zeer hulpzame mensen. Lopen een kwartier mee om een internationale pin automaat te vinden. Nederland is ver achter met bijv. vervoer alle belangrijke shoppingmalls en bezienswaardigheden vind je op loop afstand van de metro of trein. Vervoer is goedkoop behalve de taxi's. Alles word zeer zorgvuldig ingepakt. Niet met blote handen in de supermarkt. Als het regent een plastic hoes over je papierentas.plastic hoes bij ingang voor paraplu. Buitenlandse toeristen zijn meer uit de omgeving zoals china druk maar gezelkig en goed georganiseerd. Mensen wachten netjes achter elkaar bij bus of metro Ben in veel landen geweest maar dit is mijn favoriete land. 2 keer Tokyo. Nu op naar Osaka je bent hier een koning want alles is te krijgen. Ik hou van de drukte en de mensen de spullen die je hier kunt kopen al is het niet goedkoper dan bij ons. Top land
Land
  • Vriendelijkheid mensen
  • Niet goedkoop met hotels
Review geplaatst op 2016-10-09
5
Japan Lake Kawaguchi
aticketto was hier 01 apr 2016
Lake Kawaguchi is de meest bekende van de vijf meren rondom Mount Fuji en heeft een oppervlakte is 6,13 km2. Het meer ligt op een hoogte van 830 meter wat zorgt voor relatief koele zomers en vaak ijskoude winters. Als de weersomstandigheden goed zijn dan spiegelt de beroemde vulkaan in het meer. Veel (Aziatische) reizigers gaan hier naar toe als startpunt voor een wandeling of beklimming naar Mount Fuji of om naar het pretpark Fuji Q te gaan. Ik vond het vooral een toeristisch oord wat zijn hoogtepunt al had gehad. Veel kitscherige souvenirwinkeltjes zijn er te vinden en hele lelijke waterfietsen in de vorm van een zwaan dobberen op het water. Op het meer vaart ook een boot om zo een mooier zicht te hebben op de beroemde berg. Er is een kabelbaantje, dat je brengt naar een punt waar je een mooi uitzicht hebt, maar met een wachttijd van ruim een uur hebben wij dat niet gedaan. Het geheel voelt aan als vergane glorie.
Stad
  • Mount Fuji
  • Fuji Q park
  • Prachtig merengebied
  • Heel toeristisch
  • Veel reistijd om er te komen
  • Prijs/kwaliteit slecht
Review geplaatst op 2017-03-20
10
Japan Obuse
aticketto was hier 01 apr 2016
Obuse is een klein stadje en ligt op ongeveer een half met de trein vanaf Nagano. Deze regio is ook vooral bekend om de warmwaterbronnen waar ook de Japanse makaak graag een badje neemt. Wij verbleven in Yudanaka maar gingen een middag naar dit stadje (half uurtje met de trein) Vooral het Hokusai museum is erg de moeite waard. Deze Japanse schilder werd vooral beroemd door het schilderen van water/golven die je vaak terug ziet in oude maar ook de hedendaagse tatoeages. Verder zijn er nog veel kleine ateliers die zeer leuk zijn om te bezoeken. Het meest verrassende museum is toch wel het Japanse Lampen Museum. Hier vind je de complete geschiedenis van de Japanse lamp. Niet alleen voorbeelden maar ook prachtige illustraties die het gebruik van de lamp in het dagelijkse leven laten zien. Mocht je nog niet genoeg hebben dan kun je nog naar het Historical Folk Museum of het Small Chestnut Tree Museum waar de lokaal geteelde kastanjes centraal staan. En dan is er ook nog het Chikumagawa Highway Museum dus aan 1 dag heb je niet genoeg als je alles wilt zien. En zoals zoveel kleine Japanse stadjes hangt er een heerlijke en gemoedelijke sfeer. Reizigers die hier verblijven trekken overdag er vaak op uit dus is het erg rustig en voelt het als een bestemming buiten de gebaande paden.
Stad
  • Veel kleine ateliers
  • Diverse specalitieten musea
  • Weinig "westerse" toeristen
  • Gemoedelijk en rustig stadje
  • Lage entreeprijzen musea
  • Weinig Engelse info bij de musea
Review geplaatst op 2017-03-08
8
Japan Nara
aticketto was hier 01 apr 2016
Nara is een van de oudste steden van Japan. Heel lang geleden was Nara de hoofdstad. In 2010 vierde Nara haar 1.300 jarig bestaan. Vanuit Kyoto is deze stad uitstekend te bezoeken met de trein als dagtrip al zal het niet meevallen om alles aan te zien. Wij begonnen bij het Nara Park waar je meteen welkom wordt geheten door de vele herten. Boodschappers van God worden ze genoemd en het zijn er veel. Pas op want ze zijn niet allemaal lief ook al zien ze er wel zo uit. Dit park is ook een goede uitvalbasis voor de rest van Nara. Het hoogtepunt van Nara is de Todaiji tempel. Deze tempel is het grootste houten gebouw ter wereld. Binnen de tempel staat de Daibutsu, een gigantisch bronzen beeld van Boeddha. Persoonlijk vond ik de buitenkant indrukwekkender dan de binnenkant. Een stukje verderop ligt de Kasuga Taisha en dit is zeker niet de grootste tempel van Nara maar het ligt wel op een mooiste locatie. Naast het pad naar de tempel staan honderden lantaarns die maar 2x per jaar worden aangestoken. Maar ook als ze niet branden is dit zeker een bezoek waard. Ook hier weer nieuwsgierige herten maar deze waren niet zo brutaal als in het park. Na afloop nog wat gewandeld door het park en toen terug naar Kyoto. Met de JR trein kom je langs de beroemde Fushimi Inari Taisha met zijn de duizenden rode torii. Dus kun je deze bezienswaardigheid makkelijk combineren met een bezoek aan Nara.
Stad
  • Historische locatie
  • Zeer geschikt als dagtrip
  • De vele herten
  • Druk
Review geplaatst op 2016-11-07
8
Japan Hiroshima
aticketto was hier 01 apr 2016
De stad Hiroshima is geen mooie stad maar het mag toch niet in een rondreis ontbreken. Waar iedereen voor zal komen is het Hiroshima Peace Memorial Museum met het bijgelegen Peace Park. Het museum over de atoombom is knap in elkaar gezet. 6 augustus 1945 is een zwarte bladzijde in de geschiedenis en op een chronologische volgorde wordt je door het museum geloodst. Ook in het park zijn wat hoogtepunten en herdenkpunten zoals de A Bomb wat staat voor het vredesmonument. Trek hier minimaal een halve dag voor uit. Verder kun je nog een bezoekje brengen aan het Hiroshima Castle maar je kunt ook uitstekend winkelen in het centrum.
Stad
  • Hiroshima Peace Memorial Museum
  • Hiroshima Castle
  • Goed winkelgebied
  • Geen "mooie" stad
Review geplaatst op 2016-10-14
1
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Soms kom je op plekken waar je meteen spijt van krijgt. Kurashiki’s Owl's Forest Zoo is zo’n plek. (ik kwam er pas achter wat voor een plek het was toen ik al binnen stond) Boven een winkel is een heus vogelpark met alleen maar uilen gecreëerd. Alles ziet er prachtig en schoon uit en ‘vriendelijke’ uilen kunnen vrijuit bewegen. Deze mogen zelfs aangeraakt worden onder als je de regels opvolgt. Uilen die minder handtam zijn zitten vast aan een kleine lichte ketting en deze mogen niet aangeraakt worden. Ze worden goed gevoerd, uitstekend verzorgd en zitten prachtig in hun verenkleedje. Toch zijn de omstandigheden verre van ideaal voor een uil. Het schijnt dat ze ’s avonds na sluitingstijd wel worden verhuist naar een volière buiten. Toch wil ik iedereen afraden om naar dit soort plekken te gaan in de hoop dat ze ooit verdwijnen. Een uil hoort tenslotte niet thuis op een stokje als displaymateriaal. In Japan zijn meerdere Forest Zoo’s maar het idee is overal hetzelfde.
Land
  • geen enkele
  • Uilen in gevangenschap
Review geplaatst op 2017-11-15
9
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Kyoto kun je uitstekend verkennen met de fiets. Ik betaalde bij het hotel € 20 per dag dus echt een koopje is het niet maar wel heel leuk. Er zijn goedkopere fietsverhuurbedrijven bijvoorbeeld Carillon waar je voor € 7 per dag een fiets huurt. Het openbaar vervoer met de metro in Kyoto is niet zo goed dus is de fiets een hele goed alternatief. Er is wel een goede busnetwerk en voor een dagkaart betaal je nog geen € 4. Maar houd er dan wel rekening mee dat de bussen vaak stampvol zitten en op populaire routes misschien niet mee kan met de eerstvolgende bus. Met de fiets ben je sneller en kun je in een dag heel veel zien. Er zijn natuurlijk wel wat regels zoals dat je niet moet vergeten dan men links rijd in Japan, en dat geld dus ook voor fietsers. Het fietspadnetwerk is goed uitgebreid maar op sommige stukken moet je kiezen tussen weg of trottoir. Is het voetpad te druk dan ga je de weg op een andersom. Zo manoeuvreer je makkelijk door deze stad. Bij de wat grotere bezienswaardigheden wordt aangegeven waar je je fiets kan parkeren en dit is altijd gratis en dichtbij.
Land
  • Snel, makkelijk en veilig
  • Automobilisten zijn geduldig
  • Leuk om door de achteraf straatjes te fietsen
  • Dichtbij de ingangen gratis fietsenstalling
  • Weersafhankelijk
  • Duurder dan het openbaar vervoer
  • Niet overal fietspaden
Review geplaatst op 2017-04-04
5
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Lake Kawaguchi is de meest bekende van de vijf meren rondom Mount Fuji en heeft een oppervlakte is 6,13 km2. Het meer ligt op een hoogte van 830 meter wat zorgt voor relatief koele zomers en vaak ijskoude winters. Als de weersomstandigheden goed zijn dan spiegelt de beroemde vulkaan in het meer. Veel (Aziatische) reizigers gaan hier naar toe als startpunt voor een wandeling of beklimming naar Mount Fuji of om naar het pretpark Fuji Q te gaan. Ik vond het vooral een toeristisch oord wat zijn hoogtepunt al had gehad. Veel kitscherige souvenirwinkeltjes zijn er te vinden en hele lelijke waterfietsen in de vorm van een zwaan dobberen op het water. Op het meer vaart ook een boot om zo een mooier zicht te hebben op de beroemde berg. Er is een kabelbaantje, dat je brengt naar een punt waar je een mooi uitzicht hebt, maar met een wachttijd van ruim een uur hebben wij dat niet gedaan. Het geheel voelt aan als vergane glorie.
Land
  • Mount Fuji
  • Fuji Q park
  • Prachtig merengebied
  • Heel toeristisch
  • Veel reistijd om er te komen
  • Prijs/kwaliteit slecht
Review geplaatst op 2017-03-20
10
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Obuse is een klein stadje en ligt op ongeveer een half met de trein vanaf Nagano. Deze regio is ook vooral bekend om de warmwaterbronnen waar ook de Japanse makaak graag een badje neemt. Wij verbleven in Yudanaka maar gingen een middag naar dit stadje (half uurtje met de trein) Vooral het Hokusai museum is erg de moeite waard. Deze Japanse schilder werd vooral beroemd door het schilderen van water/golven die je vaak terug ziet in oude maar ook de hedendaagse tatoeages. Verder zijn er nog veel kleine ateliers die zeer leuk zijn om te bezoeken. Het meest verrassende museum is toch wel het Japanse Lampen Museum. Hier vind je de complete geschiedenis van de Japanse lamp. Niet alleen voorbeelden maar ook prachtige illustraties die het gebruik van de lamp in het dagelijkse leven laten zien. Mocht je nog niet genoeg hebben dan kun je nog naar het Historical Folk Museum of het Small Chestnut Tree Museum waar de lokaal geteelde kastanjes centraal staan. En dan is er ook nog het Chikumagawa Highway Museum dus aan 1 dag heb je niet genoeg als je alles wilt zien. En zoals zoveel kleine Japanse stadjes hangt er een heerlijke en gemoedelijke sfeer. Reizigers die hier verblijven trekken overdag er vaak op uit dus is het erg rustig en voelt het als een bestemming buiten de gebaande paden.
Land
  • Veel kleine ateliers
  • Diverse specalitieten musea
  • Weinig "westerse" toeristen
  • Gemoedelijk en rustig stadje
  • Lage entreeprijzen musea
  • Weinig Engelse info bij de musea
Review geplaatst op 2017-03-08
8
Japan Honshu centraal
aticketto was hier 01 apr 2016
De stad Nikko ligt ongeveer 150 km ten noordoosten van Tokyo en de stad is omgeven door het Nationale Park Nikko. De natuur is prachtig met de omliggende bergen, watervallen en bosrijke omgeving. De bouwmeesters van Japan haalde hier hun inspiraties uit om prachtige tempels en andere heiligdommen te bouwen. De meeste vallen nu een gezamenlijke vermelding op de lijst van Unesco. Via een prachtige laan met cederbomer loop je het complex op. Ga meteen linksaf want deze tempels worden vaak overgeslagen dus is het daar een stuk rustiger en zeker niet minder mooi. In de winter komen ook de apen uit de omliggende bergen hier om voedsel te zoeken. Er zijn diverse wandelopties in de omgeving maar die heb ik wegens tijdgebrek helaas over moeten slaan. Je kunt vanuit Tokyo een dagtrip plannen maar achteraf vonden we dat we nu te kort de tijd hadden om alles te zien. Ondanks dat het een zeer populaire bezienswaardigheid is mag je hem toch niet overslaan. Entree is goedkoop met € 5 pp
Regio
  • Unieke Bezienswaardigheid
  • Goedkoop
  • Te ver van Tokyo
  • Druk
Review geplaatst op 2016-11-07
9
Japan Hiroshima Prefecture
Hiroshima is een van de leukste steden van Japan. Er hangt een fijne sfeer in de stad en ook in de omgeving zijn veel leuke uitstapjes, een goede uitvalbasis voor een paar dagen dus! Hiroshima is bij veel mensen vooral bekend vanwege de atoombom. Het memorial park dat je in de stad vindt is ook zeker een bezoek waard. Je vindt er een museum en een groot aantal monumenten, waaronder het monument voor het meisje dat honderden kraanvogels vouwde, in de hoop dat ze zou genezen van leukemie (veroorzaakt door de staling na de bom). Naast de vele monumenten staat ook de koepel centraal, dit is een van de weinige gebouwen die is blijven staan na de bom. Het is nu een herinnering aan de stad die er ooit was. In de omgeving van de koepel zitten vaak vrijwillige Japanse gidsen die je graag wat vertellen over de invloed van de atoombom, of ze leren je hoe je een kraanvogel vouwt. Maar er is meer in Hiroshima. De stad is bijvoorbeeld de thuisbasis van de Carps, een baseballteam met erg veel fans. Als zij spelen is de hele stad in het rood gehuld, koop een kaartje en beleef de sfeer in het stadion! Hiernaast heeft de stad een prachtige tuin en een kasteel. Op treinafstand van de stad ligt Miyajima, met de bekende rode tori die lijkt te drijven in de zee. Neem op het eiland de kabelbaan naar de top, en kijk uit over de prachtige baai. Wandel terug en geniet van de natuur. Per trein kun je ook Sanyo bezoeken, een stadje vol sake brouwerijen. Deze rijstwijnen zijn t proeven waard!
Regio
  • gezellige sfeer in de stad
  • genoeg te doen in en om de stad
  • Ligt wat verder van Tokyo
Review geplaatst op 2017-02-08
10
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Wil je een bijzonder museum maar wel iets typisch Japans dan kan ik je het Kite museum aanraden. Alleen de locatie is al bijzonder want het kite museum is niet zo gemakkelijk te vinden. Het zit namelijk in een gebouw op de 5e verdieping. Op de begane grond zit een restaurant en naast de ingang hangt een klein bordje met daarop de naam van het museum TAKO-NO-HAKUBUTSUKAN. Er zijn naast Japanse ook Chinese en Aziatische vliegers in alle soorten een maten te zien. Van hele kleine tot meters lange, en dat alles gepropt in een kleine ruimte. Met ruim 3000 unieke items is een van grootste collecties in Japan. Overal waar je kijkt zie kites maar ook foto’s en ander info materiaal. Uiteraard is er een mogelijkheid tot aanschaf van de nodige dingen om zelf een kite te maken of je koopt een kant en klare. Druk was het niet toen wij er waren en dat is maar goed ook want als er meer dan 20 personen zijn is het aardig vol. Entree € 1.50 - Openingstijden 11.00 – 17.00 uur zondag gesloten - Metro Nihonbashi
Land
  • Bijzonder museum
  • Niet toeristisch
  • Lage entreeprijs
  • Lastig te vinden
  • Geen Engelstalige info
Review geplaatst op 2016-10-31
10
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Een netsuke is een met de hand gesneden gordelknoop. Deze 'knoop' kan van allerlei materialen zijn gemaakt. In dit museum zijn deze knopen tot ware kunstwerkjes verheven. Er zijn nogal wat strenge eisen dus zomaar een afbeelding maken is er niet bij en aan de achterkant moet net zoveel aandacht besteed worden als aan de voorkant. Een prachtig traditioneel huis is omgetoverd tot een museum en de vitrines staan op de grond dus je moet echt door de knieën om alles goed te kunnen bekijken. In elke ruimte zijn tientallen Netsuke's te zien met Japanse en Engelse naam. Van voorstellingen die niet van echt te onderscheiden zijn (tamme kastanje) tot aan de meest gedetailleerde fantasiedieren. En vergeet vooral ook niet de eerste etage want daar staat nog veel meer. Sommige zijn ook te koop maar ga er zeker niet vanuit dat het vriendenprijsjes zullen zijn. In de keuken, die grotendeels nog origineel is, staat een klein tv-tje waar getoond wordt hoe het gemaakt wordt. Een ideaal uitje als het een regenachtige dag is maar wil je iets echt Japans zien wat de meeste overslaan is dit museum echt een aanrader. https://www.netsukekan.jp/en/ Geopend van 10.00 tot 17.00 uur. (maandag gesloten) Entree € 8,- 46-1 Mibukayougosho-cho Nakagyo-ku Kyoto 604-8811 Japan
Land
  • Bijzonder museum
  • Niet bekend bij het grote publiek
  • ...
Review geplaatst op 2016-10-31
8
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Nara is een van de oudste steden van Japan. Heel lang geleden was Nara de hoofdstad. In 2010 vierde Nara haar 1.300 jarig bestaan. Vanuit Kyoto is deze stad uitstekend te bezoeken met de trein als dagtrip al zal het niet meevallen om alles aan te zien. Wij begonnen bij het Nara Park waar je meteen welkom wordt geheten door de vele herten. Boodschappers van God worden ze genoemd en het zijn er veel. Pas op want ze zijn niet allemaal lief ook al zien ze er wel zo uit. Dit park is ook een goede uitvalbasis voor de rest van Nara. Het hoogtepunt van Nara is de Todaiji tempel. Deze tempel is het grootste houten gebouw ter wereld. Binnen de tempel staat de Daibutsu, een gigantisch bronzen beeld van Boeddha. Persoonlijk vond ik de buitenkant indrukwekkender dan de binnenkant. Een stukje verderop ligt de Kasuga Taisha en dit is zeker niet de grootste tempel van Nara maar het ligt wel op een mooiste locatie. Naast het pad naar de tempel staan honderden lantaarns die maar 2x per jaar worden aangestoken. Maar ook als ze niet branden is dit zeker een bezoek waard. Ook hier weer nieuwsgierige herten maar deze waren niet zo brutaal als in het park. Na afloop nog wat gewandeld door het park en toen terug naar Kyoto. Met de JR trein kom je langs de beroemde Fushimi Inari Taisha met zijn de duizenden rode torii. Dus kun je deze bezienswaardigheid makkelijk combineren met een bezoek aan Nara.
Land
  • Historische locatie
  • Zeer geschikt als dagtrip
  • De vele herten
  • Druk
Review geplaatst op 2016-11-07
10
Japan
aticketto was hier 01 apr 2016
Gunkanjima werd in 1890 gekocht door Mitsubishi om aldaar steenkool uit zee te winnen. Rondom het eiland werd een stenen muur opgericht om het eiland tegen tyfoons en de zee te beschermen. Er verrees een stad op het eiland om de werknemers te huisvesten. In de jaren zeventig van de 20e eeuw nam het belang van kolenwinning door oliewinning elders dermate af dat Mitsubishi de mijnen sloot en iedereen van het eiland afhaalde. Het verval door onder meer erosie zette in 1974 in toen iedereen het eiland verliet. Sindsdien is het een spookeiland, te vergelijken met de spookstadjes in de Verenigde Staten. Zijn bijnaam slagschipeiland dankt het aan de, op een slagschip lijkende, vorm en skyline die het eiland heeft. In 2012 zijn hier scenes voor de James Bond film Skyfall opgenomen. Vanuit de haven in Nagasaki vertrekken meerdere boten naar dit eiland voor een tour, echter kan er maar 1 boot tegelijk aanmeren. In het grote gebouw zitten meerdere bookingkantoortjes maar bieden wel hetzelfde. Er gaat een crew met je mee het eiland op voor wat uitleg en voor te zorgen dat je op de veilige paden blijft. In ons geval spraken de gidsen nauwelijks Engels maar dat gaf wel een extra charme. Voor zo'n 35 euro heb je een hele mooie excursie. Wij hadden de eerste boot van de dag en in waren in totaal met 22 personen. De volgende excursie die ging was al een stuk drukker met zo'n 60 personen dus pak de eerste als het even kan. Er zijn geen faciliteiten dus neem drinken en/of eten mee.
Land
  • Bijzondere locatie
  • Mooie fotografie spot
  • Normale prijs
  • Zeer gebrekkig Engelse uitleg
Review geplaatst op 2016-10-31