Sistan va Baluchestan beste reistijd

Het weer in Sistan va Baluchestan

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sistan va Baluchestan te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sistan va Baluchestan? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sistan va Baluchestan

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Iran:De beste reistijd voor Sistan va Baluchestan is april en mei, september en oktober. In Noord-Iran een witte kerst beleven is met de strenge winters geen probleem. De zomer aan de andere kant is heet en droog en in het zuiden nog heter en nat. Het beste is om de kou en hitte heen te zigzaggen en je reis te plannen in april en mei of september en oktober. Voor Sistan va Baluchestan geldt een negatief reisadvies in de grensgebieden met Afghanistan, Pakistan en Irak (november 2009).


Reisadvies
Voor Sistan va Baluchestan geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
11 februari Dag van de Revolutie, 21 t/m 25 maart Noruz, 2 april Sizda-bedar, 4 juni Sterfdag Imam Khomeini.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Sistan va Baluchestan

Laat kaart zien