Indonesië reviews

9
Indonesië Kelimutu
PleunGroeneveld was hier 01 sep 2018
Op de top van de Kelimutu vulkaan kun je echt een spectaculaire zonsopkomst mee maken. Vanuit het plaatsje Moni is het met de auto of met de scooter goed te bereiken (13km). Via een goed aangelegd pad met trappen loop je in een minuut of 30 naar de top van de vulkaan, waar een plateau is waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de kratermeren. Je moet er wel vroeg voor uit de veren maar dan krijg je ook wat. Trek wat warms aan want op de top kan het best nog fris zijn. Overigens staan er altijd wel mannetjes waarbij je warme thee of koffie kunt kopen. Ongeveer 500 meter van de top loopt er nog een pad waarbij je de kratermeren vanuit een ander perspectief kunt zien en fotograferen, dit is absoluut de moeite waard. Dit kun je prima doen op de terugweg naar de ingang van het park.
Highlight
  • Voor drone liefhebbers zeer spectaculair
  • Fantastische uitzichten
  • Lekkere ochtendwandeling
  • Spectaculaire kratermeren
  • Irritante geluiden van drones
  • kan druk zijn op de top
Review geplaatst op 2018-10-11
9
Indonesië
Astrid was hier 15 mrt 2018
Een continue glimlach Een paar maanden terug heb ik een maand rondgetrokken in Indonesië. Mijn voorkeur gaat naar Java, waar mensen die leven met een minimum naar je glimlachen en je helpen zonder dat ze er iets voor terug moeten. Een gezin bestaande uit 6 personen, 1 koe, 3 kippen en een zeer klein huisje is gelukkiger dan wij Westerse mensen ooit kunnen zijn. Ik deed niet enkel de toeristische delen maar zag ook het echte leven. Waar mensen verschrikkelijk steile bergen moesten beklimmen om aan hun veld te komen, waar kinderen speelde met vliegers gemaakt uit plastieken zakken.. Dit is het pure, onaangeraakt door toerisme en dat is hetgeen mij geraakt heeft. De tempels en watervallen die wel toeristisch zijn geven een indrukwekkend gevoel, neem even tijd en sta erbij stil en kijk. Het is Java waar de cultuur, de geschiedenis en de pure schoonheid zich bevindt. Bali is ook prachtig als je de onaangeraakte plekjes kan vinden, want natuurlijk een prachtig hotel aan een heldere blauwe zee met prachtig strand is mooi. Maar wat heb je dan gezien.. de levenswijze, het echte volk, ruïnes, handgemaakte batik? Nee. Ga in Bali opzoek naar Lovina Beach, zoek het groepje jongeren op dat gitaar speelt en zingt rond een vuurtje. Zij bezorgde me de beste avond in Bali, ze hadden geen toeristen nodig om het geheel in scene te zetten zij deden het voor zichzelf en deelde het met plezier met anderen. Kijk naar het geheel! Dan zal je het echte Indonesië vinden.
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Prachtige natuur
  • Onaangeraakte wereld
  • Een droom
  • Soms primitief
  • Oase van rust en zelfontdekking
  • Vervuiling
  • Soms primitief
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië Sulawesi
Ada was hier 15 mrt 2018
Sulawesi... Drie weken rondtrekken in Sulawesi! Geen massatourisme volgens de bronnen en daar waren we naar op zoek. Via Makassar met de bus naar Tana Toraja en dan door naar de Togian Islands. Dit was wel een reis van twee dagen door de bergen maar wel heel bijzonder. Koffie drinken in gammele warungs langs de afgrond en eten in lokale restaurantjes waar je de pas gevangen vis zelf uit mocht kiezen uit een plastic bak. Aangekomen in Tentena zijn we op de ferry gestapt naar de Togians. Erg gezellig op de boot, veel leuke gesprekken gehad met locals. Ik had een uitgave van Columbus magazine meegenomen waarin een artikel over de eilanden in stond. In dat artikel stond een intervieuw met ene Lenny. In een gesprek op de boot met een local vroeg ik hem of hij Lenny kende. Ja, dat was een goede vriend van hem en hij zou in de buurt moeten zijn, vertelde hij. Al met al, Lenny hebben we uiteindelijk ontmoet, een aantal keer zelfs en het Columbus magazine aan hem cadeau gedaan. De eilanden zijn een aanrader. Het eilandje waarop wij vijf dagen verbleven snorkelede je in een uur rond. Prachtige onderwaterwereld en een heerlijke plek! Na deze heerlijke dagen zijn we beland in de Bada Vallei waar we gewandeld hebben door het oerwoud en de Megalieten hebben bekeken. Terug in Makassar hebben we een dag gefietst in Bantimurung NP. Sulawesi! Een eiland van mooie ontmoetingen, afzien, prachtige natuur en je welkom voelen! Ik ga zeker nog eens terug!
Regio
  • Midden Sulawesi fijn klimaat.
  • Geen massatourisme
  • Vriendelijk behulpzame bevolking
  • Mooie natuur
  • Heel divers
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Evert was hier 15 mrt 2018
Prachtig land, prachtige cultuur en natuur. Echt de moeite om er rond te trekken. Dit land is voor iedereen geschikt. Of je nu alleen reist, met je gezin of als koppel, Bali heeft iets magisch dat iedereen aanspreekt. Het eten, de hotels en de gastvrijheid waren op en top in orde. Het enige dat is spijtig vond was dat er rondom tempels (zeker in de wildernis) vaak enorm veel afval ligt. Dit is heel controversieel omdat ze feestdagen hebben voor de dieren en de natuur, terwijl er op die religieuze plaatsen veel vervuiling is. Wel hebben we gemerkt dat de jongere generatie Balinezen hier anders over denkt, dus laat ons hopen dat dit nog de goede kant op gaat ! Voor de rest was dit echt een TOP reis ! Echte aanrader!
Regio
  • gastvrijheid
  • hotels
  • natuur
  • religie
  • architectuur
  • veelzijdig
  • Vervuiling rond tempels
Review geplaatst op 2018-03-15
7
Indonesië
Arianne was hier 15 mrt 2018
Wat ik had verwacht: een toeristisch eiland, het Spanje van Azië.... Maar nee, Bali is een eiland vol verrassingen. Druk, ja het verkeer is niet te vergelijken met hier, maar na een paar dagen ben je er aan gewend en toer je met je brommertje tussen de taxi's en vele brommers. Je komt dan op plekken die je niet op de kaart vind , een strandje wat je vind, er hangt een kartonnen bordje aan een boom, je parkeert in de middle of nowhere waar wat 'beveiligers'waken over je brommer, nog een eind lopen en dan dat fantastische strandje vinden met enkele tafels en stoeltjes in het zand en waar je barracuda kunt bestellen! Heerlijk. In het zuiden ligt een tempelcomplex langs prachtige rotsen. Bezoek ook eens een vismarkt in de vroege ochtend, je kijkt je ogen uit, wat een kleuren van mensen, boten en vissen! Vriendelijke mensen, lekker eten, rijstvelden in haast onnatuurlijk groen. Bali heeft nog veel om te ontdekken.
Land
  • Relaxte bevolking
  • Verkeersdrukte
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië Bali
Eri was hier 15 mrt 2018
Bali, Melaya, Crematie-ceremonie Uitgenodigd worden voor een ceremonie in Bali is al een eer. Uitgenodigd worden voor een crematie voelt alsof je de koninklijke familie bent. Werkelijk door iedereen met een glimlach ontvangen, door de familie helemaal vooraan gezet, en met alle egards behandeld. Niets onwennig, bij de hand genomen en veel uitleg gegeven over de hele ceremonie.Een heel intieme ervaring, zo dichtbij mogen komen, absoluut een fantastische herinnering.
Regio
  • Niet toeristisch
  • Authentiek
  • Behulpzaam
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Zuid-Bali is te-toerisctisch
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Moniek was hier 15 mrt 2018
Bali is een prachtig eiland, maar helaas wel erg toeristisch wat ik persoonlijk toch jammer vind aan bestemmingen. Maar ondanks dat kan je er heerlijk ontspannen en genieten van de cultuur en het prachtige strand. Daarnaast hebben ze ook prachtige rijstvelden in het binnenland wat je zeker ook gezien moet hebben. Vergeet niet dat Bali meer is dan alleen strand en huur een brommertje om ook de binnenlanden te ontdekken. Zo kan je ook op Bali dorpjes, rijstvelden en marktjes vinden waar je als enige toerist bent. Zo maak je zelfs een van de meest toeristische eilanden toch weer bijzonder.
Regio
  • Heerlijk relax eiland
  • Mooie cultuur
  • Prachtige hotels en heerlijke stranden
  • Leuk om met een brommertje rond te reizen
  • Toeristisch
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Natascha was hier 15 mrt 2018
Home Bali Home Villa & Suites is een prachtige accommodatie voor de start of afsluiting van je reis op Bali. Deze accommodatie is gelegen op 15 minuten van de luchthaven Den Pasar. De Nederlanders Marcello, Jolanda en Jade zorgen voor een warm welkom en brengen je naar de mooiste stranden buiten de gebaande paden. Een gevoel van rust en thuiskomen. Daarnaast kun je hier je gehele reis plannen en boeken.
Regio
  • Nederlandstalig
  • Rustig gelegen
  • Bountystranden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië Sumba
Jacqueline was hier 15 mrt 2018
Naar aanleiding van een artikel in de Columbus van januari jongstleden zijn wij vanuit Bali naar Sumba gevlogen. Het was in een woord fantastisch. Stranden in het zuiden waar onze zoon als enige aan het surfen was en waar wij dagelijks bezoek kregen van de locals, die ons echt een prettige afleiding vonden denk ik.... Want Engels spreekt bijna niemand, en dat is een avontuur op zich!!! Tijdens een tochtje naar onder andere een traditioneel dorp ontmoetten wij Juliana, die ook beschreven werd in het artikel, en zij is zo ongeveer de enige die zich heel goed verstaanbaar kon maken!! Het noorden heeft prachtige stranden om een paar dagen te relaxen!! We hebben best al veel gereisd maar nog nooit hebben wij mensen ontmoet die zoveel indruk maakten door hun puurheid!! Dus ga er vooral niet heen, zodat de locals niet weggekocht worden door de ontwikkelaars en alles eigenlijk blijft zoals Bali misschien ooit geweest is...
Regio
  • De rust
  • Puurheid van de mensen
  • Prachtige stranden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië
Radha was hier 15 mrt 2018
Darimana? Waar kom je vandaan? Wij zijn Hindoestanen, lijken op Indiërs en wonen in Nederland.. De mensen op Bali, Gili Air, Gili Meno en Lombok begrepen het niet. De uitleg over de kolonisatie van Suriname ( evenals Indonesië) gaf herkenning. De Bollywood films en Indiase series worden naar Bahasa Indonesia vertaald en op tv uitgezonden. In de straatjes klonk gefluister "Orang India" (Indiase mensen). Bollywoodliedjes werden voor ons gezongen, ongeacht of diegene Hindoe of islamitisch is. Mensen zijn benieuwd welke feestdagen en tradities in India zijn en wat de verschillen met het Hindoeïsme op Bali is. Veel vragen over de Ganges en vegetarisme. Narmada is een heilige rivier in India, maar komt ook in Lombok voor.. Hoe zit het.. mooi gespreksonderwerp. Wij hadden basiswoorden Bahasa Indonesia geleerd, wat het makkelijker maakte om een gesprek met locals aan te gaan. Daarnaast probeerden wij respect te tonen voor de lokale bevolking, door bijvoorbeeld onze kleding aan te passen als wij buiten het strand liepen. Je bent daar te gast, rekening te houden met hun normen en waarden is vanzelfsprekend. Vriendelijkheid is belangrijk, een glimlach doet wonderen. In India zeggen wij "de toon maakt de muziek". Onder buiten de gewaande paden reizen verstaan wij "buiten je comfortzone en aangeleerde gewoontes en gedragingen reizen". Geniet van natuur en stranden, maar doe vooral ook levenservaring op, dat blijft altijd bij je en komt van pas op je wereldreizen. Succes met de wedstrijd!
Land
  • Prachtige natuur en stranden
  • Rijke cultuur
  • Lekker en voordelig eten
  • Vriendelijke en lieve mensen
  • Kinderen hebben respect
  • Seminyak/Kuta op Bali ( duur en toeristisch)
  • Armoede ( handenarbeid, geen scholing, etc.)
  • Geen kennis mbt gescheiden afval
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Indonesië Molukken
Acuna was hier 15 mrt 2018
Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen dat Bali en Java mooi zijn. Daar is niks van gelogen! Maar het kan minstens net zo mooi - of eigenlijk nog véél mooier, authentieker, ongerepte natuur en weinig (lees: familie bezoeken) tot geen touristen - op de Molukken! Op de Kei-eilanden daar vind je paradijselijke stranden en ook Raja Ampart doet daar niet onder. Zeker voor wie van duiken houdt. Welk gedeelte je van de Molukken ook mag bezoeken, de mensen zijn vriendelijk het eten dat is overheerlijk! Op Ambon daar vind je reuring en het "stadse" leven. Van daaruit kan je doorreizen met de boot naar eilanden zoals; Ceram en Saparua. Ontelbaar strandjes omringd door palmbomen. Tip: vraag eens rond binnen de kennissen kring of bij collega's op kantoor wie iemand van Molukse afkomst kent en kom in contact. Je zal worden overladen met mooie, bijzondere en vooral hartverwarmende verhalen. En vervolgens op de Molukken zelf door de familie met open armen worden ontvangen! Meer local dan dat kan je het haast niet krijgen. Ja, het kost wat moeite... Maar dan heb je ook zeker wat! Kortom; een must-visit!
Regio
  • Authentiek/ ongerept.
  • Het vereist wat meer moeite om van A naar B te komen.
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Jane was hier 15 mrt 2018
Mooi land, met. Veel cultuur en religies . Prachtige tempels, wel die door de reisorganisatie worden geregeld zijn erg Toeristisch. Vrindelijke mensen, ze proberen je wel in ieder winkeltje iets t laten kopen.
Regio
  • Goedkoop
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië
Nina was hier 15 mrt 2018
Een jaar geleden rond deze tijd waren we in sulawesi. Sulawesi is nog niet echt bekend bij de toeristen en op aanrader van mijn tante zijn we hier naar toe gereisd. Het is een onzettend mooi en veelzijdig eiland. Je hebt er prachtige bounty stranden (bara beach)waar je het gevoel hebt totaal alleen op de wereld te zijn. Je kunt genieten van de super mooie landschappen In de Toraja regio. Huur een scooter en ga zelf op pad. De landschappen en Toraja huisjes die je tegen komt lijken zo van een postcard af te komen. Woon ook een van de begrafenisceremonies bij. Als laatste heb je ook nog eens een van de beste duikbestemmingen van de wereld (bunaken). Wanneer je dit leest, kies er dan voor om van de gebaande wegen te gaan zoals bali en ga naar Sulawesi. Je zult hier het echte columbus gevoel krijgen
Land
  • Veelzijdig
  • Puur
  • Bountystranden
  • Cultuur
  • Natuur
  • Duiken en snorkelen
  • Moeilijker bereisbaar
Review geplaatst op 2018-03-15
7
Indonesië Lombok en Gili
anthoinet was hier 15 mrt 2018
Lombok We starten met een tocht langs de kust, prachtig, rotsachtig, leuke strandjes, uitzicht op veel eilandjes, veelal onbewoond. En we stoppen bij een lokale markt. We vallen op. Hier zijn ze duidelijk niet gewend aan toeristen. En dan 3 toch best grote blonde mensen. We worden zelfs even aangeraakt door vrouwen, dan aaien ze even over mijn hoofd of armen. Grappig. Mijn zus koopt een hoofddoek voor haar Marokkaanse buurvrouw en past hem eerst tot grote hilariteit van de plaatselijke vrouwen. Daarna gaan we een dorpje bezoeken dat gespecialiseerd is in Ikat. Daar bezoeken we een weverij. We hebben niets nodig. Toch kopen we een leuk tafelkleedje en sponseren zo het dorp. We rijden met het busje steil omhoog de bergen in. Best een enge weg. Bij Tembowong werken een paar honderd mensen op de berg. We zien blauwe plastic zeilen gespannen boven gaten in de grond. Een flink stuk van de berg is al kaal en vol met gaten, holen en kuilen. Als je dapper bent, hak je onder de grond, en de rest hakt in daglicht, in spleten en holen. Daar is dan wel minder goud, maar nog altijd genoeg. De stenen met goud gaan naar beneden naar de dorpen, daar wordt het kostbare metaal uit de stenen gehaald. In de trommels wordt het vermalen tot zand, en met een giftig schuimend mengsel van cyanide en caustische soda, steenkool en vuur wordt daarna het goud van het zand gescheiden. Of ze werken met kwik. Ook al zo’n lekker stofje. En niemand maalt om veiligheid, milieu, gevaren voor het nageslacht!
Regio
  • authentiek
  • aardige bevolking
  • goedkoop
  • mooie natuur en cultuur
  • mensen hebben geen aandacht voor het milieu
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Indonesië Bali
Bali Indonesië wat ben je mooi! Net een weekje terug van Bali en nog amper bekomen van de jetlag denk ik terug aan deze fijne bestemming. Met 2 regenpakken,2reistassen vol en in me achterhoofd een vulkaan die op uitbarsten staat en totaal niet wetende wat we nu echt kunnen verwachten beginnen ik en mijn vriend onze reis naar Bali.Vanaf dag 1 hebben we stralend weer en laten ons door de locale bevolking de meest mooi plekjes zien,vanuit Sanur waar we op dat moment verblijven en bijna geen toerist te vinden is.We vragen aan een local of het mogelijk is ons naar tempelcomplex Purah Besakih kan brengen aan de rand van de actieve heilige vulkaan Gunang Agung,want we hadden gehoort op het nieuws dat het erg gevaarlijk kon zijn en absoluut niet in de buurt mocht komen.Tuurlijk kon dit wel,alleen als je het nieuws mag geloven kan je beter wegblijven uit Bali.Na een tijdje te hebben gereden doemt hij dan ineens op mooier hadden we hem niet kunnen wensen,vanaf het inmens grote Purah Besakih tempelcomplex waar we op dat moment de enige 2 toeristen zijn en ook nog een heilige ceremonie meekrijgen die dan bezig is onze tempelklim kan beginnen trede voor trede komen wij boven op het hoogste puntje vd tempel en kunnen we de Gunung Agung goed in ons opnemen,wat een hemels uitzicht heb je hier!En denk dan bij mezelf volgende keer als ik terugkom zal ik jouw beklimmen.
Regio
  • Vriendelijkheid bevolking
  • De wegen zijn smal en gevaarlijk
Review geplaatst op 2018-03-09
8
Indonesië
katja121165 was hier 01 okt 2017
DE TEMPEL VAN HET EEUWIGE GELUK-Gebouwd in 750-850 betekend brij vertaald bhoedistische tempel op de berg. Deze heeft 9 etages onderste 6 zijn vierkant de bovenste 3 staan symbool voor het Nirwana. Stichtende is het een pelgrimsoord. Waar iedere etage 7 maal rond met de klok mee gelopen moet worden.Volgens lokaal bijgeloof moeten de bhoedas aangeraakt worden om eeuwig geluk te ontvangen.Een aanrader om te bezoeken.
Land
  • Imposant gebouw.
  • Erg druk
Review geplaatst op 2017-10-10
10
Indonesië Raja Ampat
MariekeH was hier 01 okt 2017
Bijna aan het einde van onze 80 dagen in Indonesië bezochten we Raja Ampat. Dit archipel ligt ten westen van de Vogelkop en hoort bij West-Papoea. Onderweg kregen we steeds meer puzzelstukjes wat ons voorbereidde op de trip hier naartoe. Wat een unieke, ongerepte bestemming is dit. Mensen zijn zuinig op de oceaan, het verblijf is primitief, de onderwaterwereld met 80% van de op de wereld zijnde koraalsoorten is zó mooi! Tranen van geluk springen tevoorschijn in je duikbril. Je betaalt dan ook terécht een dure marine park fee. Het eten van rijst met vers gevangen vis is een cadeau. De wandelingen op Kri eiland zijn puur, waarbij je je te midden van drie ´zee-ingangen´ waant bij laagtij! Laten we zuinig zijn op dit schone gebied en op alles in de wereld! Tip: Neem geen plastic mee naar Raja Ampat, maar een recyclebare tas en een camelbag die je kunt bijvullen!
Regio
  • Unieke duiken, muren vol met koraal
  • Paradijs op aarde
  • Buiten de gebaande paden
  • Enorm uitgestrekt gebied, 46.296km2
  • Beschermd gebied: géén haaienvinnenvangst
  • Zeer primitief verblijf
  • Insecten en andere verrassingen in je hut
Review geplaatst op 2017-12-29
9
Indonesië Sumba
MariekeH was hier 01 okt 2017
Sumba behoort ook tot de kleine Sunda eilanden. Het is één van de armste eilanden van Indonesië. Naast het feit dat het christendom hier een belangrijke rol speelt, neemt voorouderverering nog steeds een grote plaats in, in het leven van de lokale bevolking. Dit wordt het animisme genoemd. Op Sumba zijn veel traditionele dorpen te vinden. Je herkent de lokale huizen direct aan de bijzondere vorm en hoogte. De bevolking weeft prachtige, kleurrijke doeken die je als souvenir mee naar huis kunt nemen. In Tambolaka zit een wat luxer hotel ´Sinar´ waarin je kunt verblijven. De hoteltuin heeft prachtige bloemen en een zwembad ligt op loopafstand. De maaltijden in het restaurant zijn smaakvol. Vanuit hier kun je je rondreis over het eiland organiseren al dan niet met eigen vervoer, chauffeur en een Engels sprekende gids. Vanuit Tambolaka raden wij je aan om een dagtrip te maken naar We´ekuri. Het is een lagune met zo´n aantrekkelijke, felle, blauwe kleur dat je ogen er pijn van doen. Het bestaat uit zout water, omdat het grenst aan de oceaan. Er is een duikplank van hout om vanaf te springen en bij laagtij kun je op een handdoek op het strand relaxen. Tip: Binnenlandse vluchten van verschillende Indonesische eilanden naar Sumba zijn spotgoedkoop. Combineer het culturele in het binnenland met de fantastische kust van Sumba.
Regio
  • Ongerept eiland
  • Veel cultuur en traditie
  • Fantastische kustlijnen
  • Smaakvol lokale lekkernijen
  • Het eiland is primitief en arm
Review geplaatst op 2018-01-30
10
Indonesië
MariekeH was hier 01 okt 2017
Het binnenland van West-Papoea, waar de wegen onbegaanbaar zijn, de afstanden langer worden en het avontuur groter! Vlieg van Sentani naar Wamena. Bezoek daar lokale markten. Regel een Surat Jalan (permit) bij het politiebureau in Wamena. Met behulp van Maps.Me en de Lonely Planet reisgids kun je zelfstandig een meerdaagse trekking maken in de Baliem Valley. Spring achterin een pick-up truck en laat je naar de rivier brengen. Als je deze krachtige stroom hebt getrotseerd, begint je wandeling. Terwijl je geniet van het uitzicht om je heen en de focus vooral op het klimmen ligt, zul je soms worden verrast door een Dani-bewoner in traditioneel kostuum: de peniskoker. Deze mannen steken direct de hand uit en brabbelen er vrolijk op los. Gezellig vriendelijk terug kletsen natuurlijk en met gelukt toestemming krijgen om een foto te maken. Geef deze mensen een kleine souvenir als dank. Het is een gewoonte om een sigaret aan te bieden zoals je ook in de reisgidsen leest, maar of we het hier mee eens zijn is lastig te zeggen. Slaap in een traditionele ´honai´ hut in Kilise. Geniet met de lokale mensen van het koken in hun kookhonai. Laat ze een westerse pasta proeven, in ruil daarvoor krijg jij zoete aardappel! Zorg dat je niet teveel bagage bij je hebt, zodat je de meerdaagse hike eenvoudig kunt maken. Dit avontuur is véél leuker dan het opgezette Jiwika waar aan je kleding wordt getrokken om souvenirs af te nemen. Het bekijken van de oude mummie in hier is echter wel spectaculair!
Land
  • Unieke natuur in al zijn schoonheid
  • Meerdaagse trekking in de buitenlucht
  • Ontmoet traditionele Dani-inwoners
  • Slaap in een echt ´honai´ hut
  • Beschonken mensen in Wamena
Review geplaatst op 2017-12-29
10
Indonesië
MariekeH was hier 01 okt 2017
Koka beach bestaat uit twee prachtige baaien met paradijselijk strand en een heerlijke zee om in te zwemmen. Deze plek staat pas sinds kort in de Lonely Planet aangegeven. Het is er niet toeristisch en er zijn nog niet zoveel accommodaties om in te verblijven. Wij sliepen in een bamboe hut achter het restaurant op het zand waar we ´gewoon´ tussen alle beesten onder onze klamboe zijn gaan liggen. Er zaten grote spinnen op de muur van de hut en onder één van onze kussens lag een vette hagedis van 25cm lang! Met een kussensloop is hij trouwens makkelijk te vangen. Overdag vist de eigenaar het avondeten uit de zee. Een genot om naar uit te kijken. De maaltijden zijn luxe met rijst, veel groenten, sauzen en vis van de barbeque. Je krijgt een verse kokosnoot bij aankomst. Onderhandelen over de prijs gebeurt hier niet van tevoren, maar op de dag dat je vertrekt. Dat was wel bijzonder, dus als je wilt weten waar je aan toe bent, kun je beter bij aankomst over de prijzen van eten en onderdak praten. Je eet bij deze eigenaar, verder zijn er geen restaurants in de buurt. Er is een berg waar je op kunt klimmen met een prachtig viewpoint. Aan de doorgaande weg zijn overigens ook low budget en luxe guesthouses aan het strand om te verblijven, kwamen wij de volgende dag achter. Vanaf daar zou je met een scooter een dagtrip naar de stranden van Koka beach kunnen maken. Zeer de moeite waard!
Land
  • Rust, één met de natuur
  • Prachtige kleur zee
  • Vers lokaal eten van de bbq
  • Insecten in je hut
Review geplaatst op 2018-01-28