Prambanan vaccinatie

Ga je op reis naar Prambanan, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Prambanan. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Prambanan en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Prambanan kan namelijk van gebied tot gebied in Prambanan verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Prambanan nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Prambanan.  

Informatie over Prambanan

Beste foto's & tips van Prambanan

'492689' door KHeijlaerts '492689' door KHeijlaerts

IndonesiëPrambanan

IndonesiëPrambanan

Ramayana ballet

KHeijlaerts

Het Ramayana ballet, is eigenlijk wel iets dat je moet zien als je op Java bent. Een hele mooie plek daarvoor is bij de Prambanantempel. Helaas was bij ons het weer niet goed genoeg om het buiten te doen, dus wij hebben de overdekte voorstelling gezien. Buiten lijkt me heel mysterieus omdat je daarbij de Prambanantempel als decor hebt. Het Ramayana verhaal is een mooi voorbeeld van een Javaans epos. Het is één van de meest bekende hindoeïstische verhalen. Het verhaal komt oorspronkelijk uit India. Rond de negende eeuw waaide het over naar Indonesië, met als doel om daar het hindoeïsme nieuw leven in te blazen. Inmiddels heeft de Javaanse cultuur een duidelijk stempel achtergelaten op het verhaal. Het verhaal is gegraveerd in de muur van de Shiva tempel van het Prambanan complex. Het is geschreven door Valmiki in het Sanskrit. Het volledige verhaal duurt uren. De voorstelling die je ziet is dus een verkorte versie maar duurt nog steeds ruim 2 uur. Het Ramayana Ballet is een show waarbij dans, drama en traditionele gamalan muziek worden gecombineerd, zonder dialoog. Om te mogen fotograferen (zonder flits uiteraard) betaal je een klein beetje extra. Volgens mij was het 5000Rp een paar cent dus. Je krijgt een uitleg van het verhaal op papier, dat is wel prettig. De Ramayana beschrijft het verhaal van Prins Rama, zijn broer Lakshmana en Rama’s vrouw Sita. Sita wordt ontvoerd door Rawhana, die zijn oog heeft laten vallen op de beeldschone vrouw. Met hulp van Hanuman, trouw aanhanger van Rama, weet Rama zijn geliefde weer terug te krijgen. Deze foto is bijna aan het einde van het verhaal waarbij Rama en Sita weer bij elkaar komen. Rama weet echter niet of Sita trouw is gebleven, dus Sita zal zich moeten bewijzen door zichzelf levend te verbranden. Als zij niet verbrand is dat het bewijs dat ze trouw gebleven is. EXIF: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 70mm; ISO4000; f/2,8; 1/1000s

'462846' door PleunGroeneveld '462846' door PleunGroeneveld

IndonesiëPrambanan

IndonesiëPrambanan

Mooi Masker

PleunGroeneveld

Al wandelend langs het prachtige Prambanan tempelcomplex kom je verschillende mensen tegen die het leuk vinden om zich als een van de hindoe goden uit te dossen, dit is er een van.

'490582' door NNancyJanssen '490582' door NNancyJanssen

IndonesiëPrambanan

IndonesiëPrambanan

Prambanan

NNancyJanssen

Prambanan is een hindoeïstisch tempelcomplex in de buurt van Yogyakarta. Ik heb deze tempel op dezelfde dag bezocht als de Borobudur, ze liggen redelijk dicht bij elkaar dus dat is goed te doen. Na de Borobudur was ik niet zo heel erg benieuwd naar dit complex omdat ik dacht dat de Borobudur alles zou overtreffen. Ondanks dat ik de Borobudur inderdaad iets indrukwekkender vond, was ik enorm verrast door Prambanan. Het is minstens zo mooi en indrukwekkend!! Sla dit dus zeker niet over als je op Java bent, het is een echte must-see. In 1918 begon de renovatie van het tempelcomplex en als je de Prambanan nu bezoekt is men nog steeds bezig met het renoveren van delen van de hoofdtempel en van de diverse tempels (candi's) er omheen zoals je ook op de foto kunt zien. Prambanan is benoemd tot UNESCO World Heritage Site. Het totale complex bestaat uit ruim 230 tempels, al zijn de meeste niet meer herkenbaar. In het centrum van het complex vind je de tempels hier op de foto. Een aantal zijn toegankelijk maar niet allemaal.

Laat kaart zien