North Sulawesi beste reistijd

Het weer in North Sulawesi

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor North Sulawesi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in North Sulawesi? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor North Sulawesi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Bali, North Sulawesi:De gemiddelde temperatuur en neerslag op Java, Indonesië: De gemiddelde temperatuur en neerslag op Sumatra, Indonesië:


Een goede regenstorm kan je, vooral op de noordelijke eilanden, het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode mei t/m september.


Reisadvies
Voor North Sulawesi geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 april Idul Adha, 19 mei Hijrah (Nieuwjaar), 2 juni Waisak, 28 juli Mavlid, 17 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over North Sulawesi

Beste foto's & tips van North Sulawesi

'1000715' door Graaf '1000715' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Afscheid

Graaf

Ik had gisteren een fotootje geplaatst met de mededeling dat ik even van de site verdwijn, omdat ik nu naar Manado ga vliegen voor een mooie rondreis volgende week op west Papoea. Bij die andere foto is de tekst weer eens weggevallen, en had ik er weer ingetypt, maar kan niet meer terugkomen. Het blijft problematisch met de website, zal over een maand wel eens kijken of het verbeterd is en anders ga ik hier geen energie meer insteken. Ik wens jullie allemaal nog veel plezier hier, zal af en toe wel eens kijken of er bericht van geo en zijn familie is.

'1092118' door Graaf '1092118' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Zwavel-poel

Graaf

In noord Sulawesi, nabij de Mahawu vulkaan, vlak boven Tomohon, vind je een vulkanisch gebied met veel geo-thermie (geisers, heetwaterbronnen) en zwavelbronnen. Deze foto heb ik gemaakt bij een zwavelmeertje waarin je ook kon zwemmen, wel even een stukje uitzoeken wat iets minder heet is. Het hoge gehalte zwavel in dit mineraalrijke water is heel erg goed voor je huid (maar wordt ook voldoende geabsorbeerd, voor je inwendige lijf). Na een bad hierin voel je je dagen lang heel erg lekker.

'1092532' door Graaf '1092532' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Geothermie

Graaf

Vlakbij het Tondano meer vind je een klein meertje Danau Linow. Dit hele gebied is vulkanisch actief, en je vindt hier veel geisers, heetwater en zwavelbronnen. Hier in de buurt hadden zij ook een zwavel-modderbad genomen in het hete water, heel bijzonder, en reuze gezond. Ze maken hier dankbaar gebruik van de vele heetwaterbronnen, en hier vind je ook geothermische energiecentrales.

Laat kaart zien