North Sulawesi beste reistijd

Het weer in North Sulawesi

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor North Sulawesi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in North Sulawesi ? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor North Sulawesi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Bali , North Sulawesi :De gemiddelde temperatuur en neerslag op Java , Indonesië: De gemiddelde temperatuur en neerslag op Sumatra , Indonesië:


Een goede regenstorm kan je, vooral op de noordelijke eilanden, het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode mei t/m september.


Reisadvies
Voor North Sulawesi geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 april Idul Adha, 19 mei Hijrah (Nieuwjaar), 2 juni Waisak, 28 juli Mavlid, 17 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over North Sulawesi

Beste foto's & tips van North Sulawesi

'1000715' door Graaf '1000715' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Afscheid

Graaf

Ik had gisteren een fotootje geplaatst met de mededeling dat ik even van de site verdwijn, omdat ik nu naar Manado ga vliegen voor een mooie rondreis volgende week op west Papoea. Bij die andere foto is de tekst weer eens weggevallen, en had ik er weer ingetypt, maar kan niet meer terugkomen. Het blijft problematisch met de website, zal over een maand wel eens kijken of het verbeterd is en anders ga ik hier geen energie meer insteken. Ik wens jullie allemaal nog veel plezier hier, zal af en toe wel eens kijken of er bericht van geo en zijn familie is.

'1006203' door Graaf '1006203' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Modderbad

Graaf

Toen wij naar Manado vlogen, had het vliegtuig even wat turbulentie, en vanuit het raampje zagen we de zee en de lucht tot één grijze dreigende massa samenkomen. Dit was waarschijnlijk het moment dat de tsunami vlak boven Palu aan land kwam. De ramp die dit gebied heeft getroffen is nu nog steeds niet te overzien, nu nog zijn grote gebieden onbereikbaar en nog meer dan 5000 mensen vermist. En zijn al meer dan 2000 doden geborgen. Sulawesi is zó groot dat verder op het eiland het leven gewoon verder gaat alsof er niets gebeurd is. wel werden in de grote steden dagenlang overal op straat inzamelingsacties gehouden. nu is het nauwelijks nog in het nieuws op tv. En aan deze buffel is het ook allemaal voorbij gegaan.

'1000505' door Graaf '1000505' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Marktkraampje

Graaf

Ergens langs de weg een kleine markt, deze vrouw probeerde zich angstvallig tegen de zon te beschermen. Vanwege het beperkte assortiment ben ik niet verder gaan kijken en ik heb haar dus ook helemaal niet gezien.

Laat kaart zien