North Sulawesi

Foto door Reisreporter Graaf

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over North Sulawesi

Beste foto's & tips van North Sulawesi

'1000715' door Graaf '1000715' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Afscheid

Graaf

Ik had gisteren een fotootje geplaatst met de mededeling dat ik even van de site verdwijn, omdat ik nu naar Manado ga vliegen voor een mooie rondreis volgende week op west Papoea. Bij die andere foto is de tekst weer eens weggevallen, en had ik er weer ingetypt, maar kan niet meer terugkomen. Het blijft problematisch met de website, zal over een maand wel eens kijken of het verbeterd is en anders ga ik hier geen energie meer insteken. Ik wens jullie allemaal nog veel plezier hier, zal af en toe wel eens kijken of er bericht van geo en zijn familie is.

'1092118' door Graaf '1092118' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Zwavel-poel

Graaf

In noord Sulawesi, nabij de Mahawu vulkaan, vlak boven Tomohon, vind je een vulkanisch gebied met veel geo-thermie (geisers, heetwaterbronnen) en zwavelbronnen. Deze foto heb ik gemaakt bij een zwavelmeertje waarin je ook kon zwemmen, wel even een stukje uitzoeken wat iets minder heet is. Het hoge gehalte zwavel in dit mineraalrijke water is heel erg goed voor je huid (maar wordt ook voldoende geabsorbeerd, voor je inwendige lijf). Na een bad hierin voel je je dagen lang heel erg lekker.

'1092532' door Graaf '1092532' door Graaf

IndonesiëNorth Sulawesi

IndonesiëNorth Sulawesi

Geothermie

Graaf

Vlakbij het Tondano meer vind je een klein meertje Danau Linow. Dit hele gebied is vulkanisch actief, en je vindt hier veel geisers, heetwater en zwavelbronnen. Hier in de buurt hadden zij ook een zwavel-modderbad genomen in het hete water, heel bijzonder, en reuze gezond. Ze maken hier dankbaar gebruik van de vele heetwaterbronnen, en hier vind je ook geothermische energiecentrales.

Laat kaart zien