Makassar beste reistijd

Het weer in Makassar

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Makassar te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Makassar? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Makassar

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Bali, Makassar:De gemiddelde temperatuur en neerslag op Java, Indonesië: De gemiddelde temperatuur en neerslag op Sumatra, Indonesië:


Een goede regenstorm kan je, vooral op de noordelijke eilanden, het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode mei t/m september.


Reisadvies
Voor Makassar geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 april Idul Adha, 19 mei Hijrah (Nieuwjaar), 2 juni Waisak, 28 juli Mavlid, 17 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Makassar

Beste foto's & tips van Makassar

'552647' door Graaf '552647' door Graaf

IndonesiëMakassar

IndonesiëMakassar

Evenement

Graaf

Op onze laatste ochtend in de stad togen wij naar de Mall. Daar aangekomen zagen we helemaal niets van winkels, wel een stadion. Deze zat helemaal vol met groepen en er bleek een zang, dans en jogging-festival geweest te zijn. Zo gauw wij gespot waren dromden ze om ons heen om met ons op de foto en selfie te gaan. Dan wij ook maar gewoon foto's maken van de mensen daar. Deze voorste dames hadden mij gespot en zwaaiden naar de camera, de achtersten hadden helemaal niets in de gaten, allemaal druk met mobieltjes. Een uur later was het stadion weer helemaal leeg en de winkels zaten allemaal ondergronds.

'552853' door Graaf '552853' door Graaf

IndonesiëMakassar

IndonesiëMakassar

Bananen

Graaf

Op een markt in Makassar zie je regelmatig een enorme kraam die alleen maar bananen verkoopt. Is hier volgens mij ook de meest gegeten vrucht. Maar ook als groente en snack, zoals b.v. pisang empé, dit is gebakken banaan met chilisaus. Er zijn minimaal 5 soorten bananen die veel gebruikt worden.

'552852' door Graaf '552852' door Graaf

IndonesiëMakassar

IndonesiëMakassar

Oude Haven Makassar

Graaf

In de oude haven van Makassar liggen nog de mooie Buganese schoeners en de Pinisi boten. Met een beetje geluk ben je welkom om er eentje van binnen te bekijken, moet je geen hoogtevrees hebben om over de smalle loopplank te lopen. Voor de entree tot de haven moet 10.000 RP toegang betaald worden. (ca. € 0,70)

Laat kaart zien