Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mysterieuze zonsopgang op de Bromo vulcaan

Java,
Indonesië


Genieten van een prachtige zonsopkomst bij Mount Bromo is een van de mooiste dingen die ik tot nu toe gezien heb in Indonesië ! Dit maanlandschap is één van de beste uitzichten dit je hebt in Java. Het is zo onvoorstelbaar mooi dat het wel een sic-fi film lijkt.

Onze wekker ging om 02.45 uur en om 03.00 uur werden we opgepikt door een jeep welke ons naar Viewpoint 1 bracht. Al rijdend door de mist vreesden we het ergste, zou er wel een heldere zonsopkomst zijn? Aangekomen op het viewpoint wisten we niet wat we moesten verwachten, maar we hadden zeker geen platform vol mensen verwacht. Gelukkig konden we een goed plekje bemachtigen waar we gewacht hebben tot we zouden zien in de duisternis. En we hadden geluk! Voor ons ontvouwde zich een onvoorstelbaar mooi uitzicht. Echt fantastisch!

Na de zonsopkomst zijn we teruggelopen naar de jeep vanwaar we onze trip naar de stomende Bromo zelf vervolgde. En hoe indrukwekkend was dat?! Terwijl we in de mist omhoog liepen door de zwarte woestijn, was het onmogelijk om ver voor je uit te kijken. Paarden doemden op uit de mist met hun berijders en het voelde echt alsof we op een filmset beland waren.

Na het beklimmen van de stenen trap bij de vulkaan, werden we beloond met een fantastisch, onwijs indrukwekkend uitzicht: een actieve vulkaan die zijn rook uitspuugt en geluiden maakt die best intimiderend zijn. Het voelt alsof het miezert maar je voelt de zwarte as op je neervallen. Om je heenkijkend zie je overal zwarte zandduinen. Vanuit de vulkaan zelf zie je grote wolken omhoog komen en je vraagt je af wat er gebeurt als de vulkaan ineens lava zou gaan spugen. Best eng.

Echt een ervaring om nooit te vergeten!