Dieng plateau beste reistijd

Het weer in Dieng plateau

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Dieng plateau te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Dieng plateau? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Dieng plateau

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Bali, Dieng plateau:De gemiddelde temperatuur en neerslag op Java, Indonesië: De gemiddelde temperatuur en neerslag op Sumatra, Indonesië:


Een goede regenstorm kan je, vooral op de noordelijke eilanden, het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode mei t/m september.


Reisadvies
Voor Dieng plateau geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 april Idul Adha, 19 mei Hijrah (Nieuwjaar), 2 juni Waisak, 28 juli Mavlid, 17 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Dieng plateau

Beste foto's & tips van Dieng plateau

'489276' door NNancyJanssen '489276' door NNancyJanssen

IndonesiëDieng plateau

IndonesiëDieng plateau

Kleurenmeer

NNancyJanssen

Telaga Warna is een prachtig turquoise gekleurd kratermeer. De kleur wordt veroorzaakt door het hoge gehalte aan zwavel. Het lijkt net of er een soort olielaag op zit. Er loopt een pad rond het meer naar het aangrenzende meer Talaga Pengilon en de heilige grot van Gua Semar. Het Dieng Plateau is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent van Yogyakarta. Op het Dieng Plateau (op 2093 meter hoogte) liggen de oudste Hindoe tempels van Java. De naam komt van Di-Hyang en betekent "woonplaats van de Goden". Dit complex was vermoedelijk eens een welvarende tempelstad van monniken. Meer dan 400 tempels, grotendeels gebouwd tussen de achtste en negende eeuw, stonden op deze hoogvlakte. In 1856 heeft de Nederlandse archeoloog Van Kinsbergen de ondergelopen vallei weer leeggepompt en de acht overgebleven ruines in kaart gebracht. Vaak is het weer niet heel erg goed omdat je vrij hoog zit, binnen 5 minuten kan het van helder naar dikke mist gaan. Heel bizar om mee te maken. Bovenstaande foto heb ik gemaakt op het moment dat het opklaarde, 2 minuten later kon je het meer niet eens meer waarnemen.

'523617' door reysigers '523617' door reysigers

IndonesiëDieng plateau

IndonesiëDieng plateau

Overblijfsel

reysigers

Het Dieng Plateau wordt gevormd door een enorme vlakte uit wat voorheen actieve vulkanen waren. Het ligt op ruim 2000 meter hoogte waardoor het er overdag vaak lekker koel is. Het is er vaak vochtig en in veel gevallen is het bewolkt en kan het er flink regenen. Het ziet er dan ook prachtig groen uit in de omgeving. De 8 overgebleven tempels (Candi Arjuna) binnen het complex zijn ouder dan de Borobudur en de Prambanan; men heeft aanwijzingen dat de tempels in de 8e eeuw gebouwd zijn. Hier op foto een deeltje daarvan.

'532702' door reysigers '532702' door reysigers

IndonesiëDieng plateau

IndonesiëDieng plateau

Iedere ochtend weer..

reysigers

Vanuit mijn Homestay kijken we uit op twee vulkanen. Ieder morgen weer verrassend hoe de bevolking boven de vulkaan hangt. Wonosobo ligt op ongeveer 800 meter hoogte en is een klein bergdorpje. Door de hoogte heeft het dorp een koel klimaat. In het centrum een gezellige markt. De stad verbouwt voornamelijk veel thee, champignons, tabak en groenten. Dicht bij Wonosobo ligt het Dieng Plateau, waar ook oudste tempels op Java liggen. Deze vulkanen, Sumbing en Sundoro geheten en volgens de lokale bevolking is Sumbing de man, Sundoro de vrouw. Of deze nu de man of de vrouw is weet ik helaas niet.

Laat kaart zien