Bromo Tengger Semeru NP malaria

Is er malaria in Bromo Tengger Semeru NP en wat zijn de malaria gebieden Bromo Tengger Semeru NP? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Bromo Tengger Semeru NP, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Bromo Tengger Semeru NP. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Bromo Tengger Semeru NP verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Bromo Tengger Semeru NP om te zien of jouw Bromo Tengger Semeru NP reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Bromo Tengger Semeru NP is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Bromo Tengger Semeru NP

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Bromo Tengger Semeru NP.  

Informatie over Bromo Tengger Semeru NP

Beste foto's & tips van Bromo Tengger Semeru NP

'530506' door Dianadm '530506' door Dianadm

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Een race tegen de klo

Dianadm

De zonsopgang bij de Bromo vulkaan staat bij veel mensen hoog op het lijstje. De meesten boeken een tour die je eerst naar een uitzichtpunt brengt waar je de zonsopgang kunt bekijken. Hierna wordt je naar de vulkaan gebracht, die je via een trap kunt beklimmen. Voor de chauffeurs van de jeeps is het een race tegen de klok. Des te sneller zij hun 'vrachtje' weer in het dorp afleveren, des te meer kans maken ze om de volgende groep toeristen naar de Bromo te brengen.

'517724' door vulture1960 '517724' door vulture1960

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Kijkje in de krater..

vulture1960

Wij logeerden in een hotel met uitzicht op de Bromo vulkaan en de vallei. Om de zonsondergang te zien zijn we er naar toe gewandeld. Het Is niet voor iedereen een gemakkelijke wandeling door het zand en de lava. Als je dan de vulkaan bereikt moet je nog een steile trap op. Boven heb je een mooi uitzicht op het maanachtige landschap. Ik ben naar het randje geschuifeld en heb een kijkje genomen in de rokende krater! Na het genieten van de zonsondergang weer snel terugwandelen. Je wilt in dit landschap niet in het donker je weg moeten vinden!

'320198' door rwezenaar '320198' door rwezenaar

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Tengger plateau ~...B

rwezenaar

Op deze foto zie je de vulkaan Bromo in het midden, waar de rook uit komt. Gunung Batok is de kleine 'homp' die er voor ligt. De vulkaan Semeru ligt er achter, daar waar een klein rookpluimpje uit komt. 's-Ochtends heel vroeg op staan, zo rond 4 uur. Dan de auto in, van die leuke oude jeeps. We rijden naar het uitzichtpunt waar deze foto gemaakt is. Dan, in de kou (5 graden C) wachten tot de zon op komt. Deze foto is gemaakt rond 6 uur 's-ochtends. Bromo is erg energiek. Er komt altijd veel sulfurdamp uit de krater. Als je langs de kraterwand loopt, is het beter een lap voor je neus en mond te houden.

Laat kaart zien