Bromo Tengger Semeru NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht op Bromo Tengger Semeru NP

Bromo Tengger Semeru NP,
Indonesië


Na een stuk door de nevel/wolken te hebben gereden komen we er ineens bovenuit rijden en zien we dit uitzicht voor ons uit.... Ongelofelijk mooi!! Wat je hier ziet is de minder bekende kant van Bromo. Dit is namelijk de zuidkant. Ik vond het heel verrassend, hier zie je zelden foto's van als je zoekt op Bromo.

Daar beneden in de woestijn rondom Bromo zullen we even later zelf ook rijden. Een behoorlijk hobbelige, stijle weg brengt ons daar. En het is ook als je beneden bent een prachtig landschap. Een paradijs voor mensen die van extreme sporten houden, we hebben diverse crossmotoren gezien, maar ook mountainbikers waagden de rit naar de woestijn rondom Bromo. Geen relaxte fietstocht, maar een voor mensen met lef een fantastische ervaring!

Door dat landschap rijden we verder naar de Noordkant waarvandaan we de Bromo zullen gaan beklimmen om in de krater te kunnen kijken. Dit laatste is iets wat de meeste toeristen doen als ze terugkomen van de zonsopkomst. Wij doen dat dus lekker tegendraads aan het einde van de middag, vlak voordat het donker wordt.

Exif: Nikon D7000; Sigma 10-20 bij 12mm; ISO100; f/6,3; 1/400s

Graag even openen!