Bromo Tengger Semeru NP beste reistijd

Het weer in Bromo Tengger Semeru NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis  wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Bromo Tengger Semeru NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Bromo Tengger Semeru NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.
 

Beste reistijd voor Bromo Tengger Semeru NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag op Bromo Tengger Semeru NP:


Een goede regenstorm kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode juni t/m augustus.


Reisadvies
Voor Bromo Tengger Semeru NP geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 april Idul Adha, 19 mei Hijrah (Nieuwjaar), 2 juni Waisak, 28 juli Mavlid, 17 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Bromo Tengger Semeru NP

Beste foto's & tips van Bromo Tengger Semeru NP

'530506' door Dianadm '530506' door Dianadm

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Een race tegen de klo

Dianadm

De zonsopgang bij de Bromo vulkaan staat bij veel mensen hoog op het lijstje. De meesten boeken een tour die je eerst naar een uitzichtpunt brengt waar je de zonsopgang kunt bekijken. Hierna wordt je naar de vulkaan gebracht, die je via een trap kunt beklimmen. Voor de chauffeurs van de jeeps is het een race tegen de klok. Des te sneller zij hun 'vrachtje' weer in het dorp afleveren, des te meer kans maken ze om de volgende groep toeristen naar de Bromo te brengen.

'517724' door vulture1960 '517724' door vulture1960

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Kijkje in de krater..

vulture1960

Wij logeerden in een hotel met uitzicht op de Bromo vulkaan en de vallei. Om de zonsondergang te zien zijn we er naar toe gewandeld. Het Is niet voor iedereen een gemakkelijke wandeling door het zand en de lava. Als je dan de vulkaan bereikt moet je nog een steile trap op. Boven heb je een mooi uitzicht op het maanachtige landschap. Ik ben naar het randje geschuifeld en heb een kijkje genomen in de rokende krater! Na het genieten van de zonsondergang weer snel terugwandelen. Je wilt in dit landschap niet in het donker je weg moeten vinden!

'320198' door rwezenaar '320198' door rwezenaar

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Tengger plateau ~...B

rwezenaar

Op deze foto zie je de vulkaan Bromo in het midden, waar de rook uit komt. Gunung Batok is de kleine 'homp' die er voor ligt. De vulkaan Semeru ligt er achter, daar waar een klein rookpluimpje uit komt. 's-Ochtends heel vroeg op staan, zo rond 4 uur. Dan de auto in, van die leuke oude jeeps. We rijden naar het uitzichtpunt waar deze foto gemaakt is. Dan, in de kou (5 graden C) wachten tot de zon op komt. Deze foto is gemaakt rond 6 uur 's-ochtends. Bromo is erg energiek. Er komt altijd veel sulfurdamp uit de krater. Als je langs de kraterwand loopt, is het beter een lap voor je neus en mond te houden.

Laat kaart zien