Indonesië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Indonesië image

Van Java naar Bali

Indonesië
Azië
Reisregisseur

Van Java naar Bali

Van Java naar Bali

Vanuit Java maak ik vandaag de oversteek naar Bali, een totaal ander eiland. We vertrekken vanuit Kalibaru richting Ketapang om per ferry over de Bali Straat te varen. Maar eerst stoppen we bij de lokale markt in Kalibaru. Een markt vind ik altijd een vermakelijk bezoek.

Mark in Kalibaru op oost Java tijdens rondreis
Persoonlijk advies rondreis Java in Indonesie
Persoonlijk advies op maat over rondreis naar Java

De mensen zijn heel vriendelijk en kijken een beetje verbaasd op terwijl ik over de markt loop. Ze zien hier niet veel bule (buitenlander) en ik krijg de term dan ook een paar keer toebedeeld. De meeste toeristen rijden direct naar Banyuwangi of naar de haven. Erg leuk om het gewone, dagelijkse leven te ervaren.

Vakantie op Java in Indonesie
Reis individueel Java

Vervolgens rijden we naar de haven, waar we in een uur per ferry naar Gilimanuk op Bali varen.

Ferry van Java naar Bali
Individuele rondreis Java en Bali
Advies op maat over reis naar Indonesie

We komen in heel andere wereld terecht. Van het islamitische en nog door weinig toeristen bezochte oost Java komen we aan op het hindoeïstische en meer toeristische Bali. Meteen valt op dat er veel meer tempels zijn en nu zijn deze tempels ook nog eens in het geel versierd omdat het zogenaamde Kuningan feest aan de gang is. Bij de diverse tempels die we onderweg tegen komen is het een drukte van belang.

Kuningan feest op Bali tijdens rondreis
Bali individuele rondreis

De natuur op Bali is ook duidelijk anders, het vlakke en iets drogere Bali Barat nationale park verruilen we al snel voor bergachtige, groene rijstterrassen. 

Selemat Datang di Bali