Indonesië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Indonesië image

Fietstour Prambanan bij Yogyakarta op Java

Indonesië
Azië
Reisregisseur

Fietstour Prambanan bij Yogyakarta op Java

Fietstour Prambanan

Vandaag staat een leuke activiteit op het programma. Ik ga fietsen nabij de Prambanan. Een vriendelijke dame vraagt me welke fiets ik wil gebruiken. De grootste, grap ik. Ach, de fietsen zijn natuurlijk allemaal van Indonesisch formaat. Toch valt het me mee en krijg ik een mooie nieuwe fiets mee met een mandje voorop.

A3994349-1034-4CD4-B77B-A654E1C004FE

Na een band en ketting inspectie kunnen we op weg. We worden achtervolgd door een scooter die indien nodig de weg voor ons fietsers afzet. Het fietsen langs de drukke weg is een avontuur, maar prima te doen. Het is inderdaad heet, maar we fietsen pelan pelan met voldoende stops. De eerste stop is bij een huis fabriekje waar een oma van 80 pakketjes maakt van sojabonen. Deze pakketjes moeten daarna nog gefermenteerd worden om er uiteindelijk tempeh van te maken.

Rondreis Java met fietstour Prambanan bij Yogyakarta

We fietsen door naar een emping home factory waar de vrouw des huizes noten plet om deze later te frituren om zo emping te maken. Onderweg is er meer dan voldoende gelegenheid om foto’s te maken waaronder van de prachtige Prambanan tempel. In een iets grotere huisfabriek wordt tofu gemaakt. Een zwaar, warm en langdurig proces. Ook bezoeken we de Plaosan tempel, een leuke stop. In het dorp gaan we een gamelan collectie bewonderen en mogen we zelfs een aantal instrumenten bespelen. Een leuke ervaring. Aan het einde van de tour staat de lunch voor ons klaar. Al met al een te gekke ochtend.

Vakantie Java bij Yogyakarta fietstour Prambanan
Rondreis Indonesie met fietstour Prambanan op Java
Advies op maat individuele rondreis Java fietstour Yogyakarta
Plaosan tempel Java
Fietstour bij Prambanan Yogyakarta op Java