Uttar Pradesh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verbaasde dorpelingen

Uttar Pradesh,
India


Als je een paar dagen de tijd hebt in Varanasi ( anders moet je eigenlijk niet gaan,zonde van de tijd en de energie ) moet je toch zeker een bezoek brengen aan Sarnath .Sarnath is een wijk van Benares in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Sarnath bevindt zich op de plaats van het vroegere hertenpark waar Gautama Boeddha voor het eerst de Dharma aan anderen onderwees, en waar de Sangha (de boeddhistische gemeenschap van monniken) ontstond. Sarnath ligt ten noordoosten van de binnenstad van Benares en is één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen in het boeddhisme. De andere drie zijn Bodhgaya, Lumbini en Kushinagar.
Tip:
Neem een auto voor een een dag en bezoek eerst Sarnath, de plek waar Boedha zijn eerste preek held voor zijn volgelingen! Er is een mooi museum met prachtige beelden, en verder zijn er veel tempels ,etc.
Maar neem dan ook de moeite om verder het land in te gaan en op zoek te gaan naar dorpjes met een oorspronkelijke bebouwing! En daar moet je best moeite voor doen! Want veel huizen zijn lelijk gebouwd metalen een steens muren,en lelijke architectuur! Zoek een dorpje met oorspronkelijke lemen huizen en organische vormen! Ze zijn te vinden! Vraag aan de chauffeur om Sarnath door te rijden ,het platteland op .En dan vind je de plekjes.Zoals hier op de foto:Nog nooit een toerist geweest die snoepjes of ballonnen uit heeft gedeeld,dus ook geen last van bedelende kinderen! Alleen een verbaasde ,maar wel vriendelijke bevolking, die zich afvraagt wat die vreemdeling hier moet.Maar als je een chauffeur hebt gezocht die engels spreekt kan die de mensen vertellen waarom je er bent! En dan willen ze je van alles uitleggen en vertellen! Echt een belevenis ,voor beide partijen!