Udaipur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lake Palace Hotel

Udaipur,
India


Maandthema:

Een van de meest romantische hotels waar wij ooit hebben gelogeerd was het fameuze Lake Palace in het meer bij Udaipur. Wij hadden een kamer beneden langs het water en keken uit op het aan de overzijde gelegen City Palace. Een bootje bracht ons van en naar de stad aan de vaste wal.
Dit is een overzicht van de binnenplaats waar het diner werd geserveerd begeleid door Indiase muziek en dans.

(scan van een dia uit 1996)

Wikipedia:

Het Lake Palace hotel, ook wel Jag Niwas genoemd, is een voormalig paleis in de stad Udaipur in Rajasthan, India. Het staat midden in het kunstmatig aangelegde Picholameer. Het is tegenwoordig een luxehotel met 83 kamers. Het heeft een romantische, sprookjesachtige uitstraling door zijn binnenplaatsen met tuinen en fonteinen en exotische poortjes en zuilengalerijen.

In 1743 werd begonnen met de bouw van het Jag Niwas. Het zou als zomerresidentie dienen voor maharadja Jagat Singh de tweede. Het paleis is in zijn geheel opgetrokken uit marmer en de bouw nam drie jaar in beslag.

Zoals wel meer voormalige paleizen in India werd het in de tweede helft van de twintigste eeuw omgebouwd tot hotel. Sinds 1971 werd het eigendom van de keten Taj Hotels. Deze bezit meer voormalige paleizen in India.