India reviews

8
India Varanasi
sofiecelis was hier 01 nov 2018
Ik wil een bezoek aan Varanasi heel hard aanradeb. Varanasi is 1 van de meest spirituele plaatseb op aarde, de stad waar 1000den indiërs dagelijks de heilige Ganges komen vereren dmv dagelijkse ceremonies en afscheid nemen van hun dierbaren. Dit speelt zich allemaal af langs de rivier en de 10tallen ghats (poorten/trappen) die hiertoe leiden. Maak zeker een boottocht met zonsopgang wanneer de stad ontwaakt en de lichte mist ruimte maakt voor de zon en ga om 17 a 18u naar de avondceremonies kijken. Op elk moment van de dag speelt er zich echter wel iets anders af aan de rivier; boedhisten die ceremonies inoefenen, badende mensen, mensen die kleding en lakens wassen inde rivier, sadhus die zich naakt insmeren met as van doden... opgelet voor de brahmanen; zij zijn niet altijd te vertrouwen en willen bvb geld van toeristen aftroggelen in ruil voor geld. Je herkent hen aan hun oranje gewaad en dreadlocks. Verdwaal op weg naar huis in de wirwar van autovrije straatjes naast de ghats. Hierbuiten is er in varanasi weinig te zoeken; het verkeer is enorm druk en chaotisch, er zijn geen andere bezienswaardigheden.
Stad
  • Uniek
  • Spiritueel
  • Veel verkeer en smog in de stad zelf
Review geplaatst op 2018-02-15
9
India
Ella was hier 15 mrt 2018
PROLOOG Ik stap uit het vliegtuig in Delhi en een vochtige,warme lucht komt me tegemoet. Tegelijkertijd voel ik me een moment intens gelukkig. Ja, ik ben er weer. Ik werd ontroerd en rook India al bij het uitstappen. Het vertrouwde luchtje , zoetig, weeïg, ik kan het niet omschrijven, tot een uitgebreide tot een uitgebreide uit het is gewoon een typisch India geur. Denk dan ook aan de heerlijke jasmijn...! Buiten het vliegveld was het een chaos van mensen , vele voertuigen, beesten en armoedige huisjes of tenten waar de mensen wonen,maar ook op straat lagen mensen te slapen. Alle prikkels en indrukken kwamen weer keihard op me af. Maar ik, ik voelde me er weer helemaal op m,n gemak en dat gevoel ging de hele reis niet meer over. Een fietsriksja vind ik spannend. Die jongens en mannen fietsen zich te barsten, transpireren veel, het is keihard werken een slopend bestaan voor een paar roepies. Als het hen te zwaar wordt, dan trekken ze de fiets ( meehelpen wordt nauwelijks geaccepteerd, maar bij uitzonderingen stap ik toch even uit,maar ik zit dus "decadent"op een bankje. Af en toe met een schuldgevoel, maar van de andere kant bezorg jij ze werk. EPILOOG Ik heb in India veel intense contacten met de bevolking gehad. Dit waren b.v korte contacten met handen en voeten (maar zo ontzettend waardevol),Respect naar elkaar, een open "mind", cultuur, en met een open ,natuurlijke dus echte interesse daar haal ik het geluk uit. Ik houd van India.
Land
  • verrassend
  • kleurrijk
  • lange wachttijden vliegreis
Review geplaatst op 2018-03-15
10
India
Ans was hier 15 mrt 2018
Een fantastische boottocht per veerboot van Alleppey naar Kollam. Duurde 8 uur en vanaf de backwaters een prachtig uitzicht op het leven van alledag in de dorpjes waar we langs voeren. Wij waren de enige buitenlandse toeristen op de boot en het was prima geregeld met een mooi verzorgde lunch onderweg in een restaurant aan het water.
Land
  • niet toeristisch
  • ik weet niets negatiefs
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India
C. was hier 15 mrt 2018
In januari/februari 2016 een individuele rondreis gemaakt door Zuid-India. De natuur is prachtig en het is er zeer groen. Heel anders als andere gebieden in India. Prachtige tempels en vooral de mooie provincie Kerala met zijn backwaters is zeer de moeite waard. De mensen zijn zeer vriendelijk. We hadden 2 nachten in een mooie heritage kamer geboekt in Kasaragod, Thalathoor Heritage. We hadden veel geluk want 10 februari 2016 was de viering van Theyyam. Dit is een traditie van 2000 jaar oud die de familie Nair al 100 jaar in stand houdt waarvan 75 jaar bij de tempel, 50 meter van de homestay. Dan heb je een ontmoeting met God midden in de nacht. Het was een mooie en nooit meer te vergeten ervaring.
Land
  • mooie groene omgeving
  • vriendelijke bevolking
  • hele mooie hindoe tempels (Madurai)
  • De plaats Athoor aan het meer (veel vogels)
  • Een bestemming waar het nog rustig is
  • veilige bestemming
  • Veel afval langs de weg maar dat is India!
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India
Karin was hier 15 mrt 2018
Mijn man ik waren een reis aan het zoeken en zeiden tegen elkaar , waarom eens niet India! We hebben dan een rondreis geboekt omdat een eerste keer in zo een onbekend land voor ons , wij ons toch beter voelde met wat begleiding . Wel ik kan zeggen dat het een prachtig land , maar ook een soms verschrikkelijk land is . De tegengestelden tussen arm en rijk valt nergens zo op als in India, mensen die op straat slapen , hele gezinnen naast een autosnelweg met het hoofdje van de baby op een paar cm van de wielen van een vrachtwagen die voorbij raast. Dus de rondreis ging van start in Delhi waar we de pracht en praal van de Tasj Mahal zagen om dan verder te reizen met de bus naar Jaipur met zijn prachtige paleizen , daar hebben we dan de nachttrein genomen naar Varranasi . En de trein nemen in India is een belevenis op zich . Zit je daar in de trein die stopt in elk station en deze werd vuiler met de duur van de rit , s'morgens komt dan een man met een borstel , keert al het vuil bij elkaar , deur open van de trein terwijl deze rijd en keert al het vuil gewoonweg buiten . Na een lange rit komen we s'morgens aan in Varranasi een heilige bedevaartplaats en een plaats waar Indiërs gaan die ziek en oud zijn in de hoop daar te sterven . De stad was vol gelovige mensen in de meest prachtige kleuren gekleed . Deze stad heeft op mij het meeste indruk gemaakt . Zeker het machtige ritueel bij zonsondergang was een kippenvel moment . India is de moeite om naar toe te reizen .
Land
  • Kleurrijk, prachtige gebouwen en paleizen
  • Het afval dat er overal ligt .
Review geplaatst op 2018-03-15
8
India Kerala
Saphira was hier 15 mrt 2018
Kappil Beach staat met stip op nummer 1 op mijn lijstje van de mooiste stranden van Kerala. Op de nabijgelegen klif heb je een fantastisch uitzicht op de Arabische Zee. Dagelijks rond half acht 's ochtends komen de vissers terug van hun nachtelijke jacht en varen hun kleine houten boten het strand op. Uiteraard koop je van hen een verse vis die je bij de lunch op je barbecuevuurtje gooit!
Regio
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India Rajasthan
Ikaro was hier 15 mrt 2018
Rajasthan is een populaire reisbestemming, maar er zijn nog onontdekte parels. Mijn grote favoriet is de Vallei van Ajabgarh. Ik heb er een fiets- en wandeltocht door verschillende dorpen gemaakt. Heerlijk. Er is nauwelijks verkeer en het aantal ‘fotomomenten’ is groot: aan waterpijpen lurkende oude mannetjes, onkruid wiedende boeren op de rijstvelden, douchende kinderen bij de waterpomp, etc.
Regio
Review geplaatst op 2018-03-15
7
India Mumbai (Bombay)
Mark was hier 15 mrt 2018
Ik vond het dakterras van het Four Seasons helemaal te gek. De prijzen voor een drankje zijn er niet van de lucht, en je bent uiteraard niet de enige toerist, maar het uitzicht over de stad is ronduit spectaculair en je hebt geheid een onvergetelijke avond. Ik ben er zelfs een paar Bollywood-sterren en filmbonzen tegen het lijf gelopen!
Stad
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India Backwaters Van Kerala
marlinnie was hier 01 aug 2017
Kerala, de provincie met de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’, staat bekend om zijn backwaters, een netwerk van rivieren, kanalen en meren. De ultieme verkenning doe je met een houseboat, een authentieke omgebouwde rijstboot (Kettuvallam). Je kan ze huren in alle soorten en maten, een privéboot met 1 slaapkamer of een gedeelde boot met soms wel 7 slaapkamers, inclusief bemanning en in alle prijsklassen. Rond het Vembanadmeer worden veel dagtochten gedaan waardoor je soms in colonne achter elkaar aan vaart. Wij raden aan om in Alleppey een houseboat te huren voor 2 nachten, je hebt dan de tijd om de kanalen naar het zuiden te nemen. Het zuidelijke deel van de backwaters wordt veel minder door toeristen bezocht waardoor je een veel beter inkijkje krijgt in het echte leven van de mensen die hier wonen. Werken op de rijstvelden, met de boot naar de kerk, de was doen in de rivier. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, alsof we onzichtbaar zijn glijden we aan hen voorbij. Tot een paar kinderen ineens enthousiast beginnen te roepen en te zwaaien, zelfs al ben je de zoveelste toerist. De vergelijking met Venetië gaat niet helemaal op. Ja, het heeft kanalen, er is veel water en er varen bootjes, maar nee, er is geen historische architectuur en geen rijke eeuwenoude geschiedenis. Het is begrijpelijk dat een regio vergeleken wil worden met een mooie stad als Venetië, maar dat is helemaal niet nodig als ze vertrouwen op hun eigen authenticiteit, schoonheid en karakter.
Regio
  • Authentiek
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende natuur
  • Rustig
  • Unieke slaapplaats
  • Sommige waterwegen zijn overvol
Review geplaatst op 2017-08-29
9
India
marlinnie was hier 01 aug 2017
De Nilgiri Hills, een streek op de grens van Karnataka, Kerala en Tamil Nadu. Goed te bereiken met de auto vanuit Bangalore en Mysore, of met de trein uit de richting van Chennai, het laatste stuk kan je met de beroemde Blue Mountain Train afleggen, dit gaat niet snel maar de route door dit geweldige landschap is zo mooi dat de tijd vliegt. Er zijn meer dan genoeg hotels/pensions/B&B's te vinden voor elk budget. Ooty vormt het centrum van deze streek maar is helaas erg druk en vuil en past niet bij de idyllische omgeving. Dit is snel vergeten zodra je buiten Ooty komt en je over slingerende weggetjes langs theeplantages, watervallen en mooie uitzichtpunten rijdt. Er worden meerdere view points aangegeven, maar schroom niet om te stoppen (mits dit mogelijk is natuurlijk) als er een mooi uitzicht voorbijkomt, die plekjes zijn vaak mooier dan de commerciële view points. Je kan makkelijk een taxi huren voor een dag en de omgeving verkennen. Ook zijn er legio mogelijkheden voor wandelingen. Een heerlijke groene omgeving, waar je tot rust kan komen na een bezoek aan een drukke stad.
Land
  • Schitterende natuur
  • Weinig toeristen
  • Genoeg keus qua hotels
  • In de dorpjes voelt het minder idyllisch
Review geplaatst op 2017-08-29
9
India
marlinnie was hier 01 aug 2017
Kerala, de provincie met de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’, staat bekend om zijn backwaters, een netwerk van rivieren, kanalen en meren. De ultieme verkenning doe je met een houseboat, een authentieke omgebouwde rijstboot (Kettuvallam). Je kan ze huren in alle soorten en maten, een privéboot met 1 slaapkamer of een gedeelde boot met soms wel 7 slaapkamers, inclusief bemanning en in alle prijsklassen. Rond het Vembanadmeer worden veel dagtochten gedaan waardoor je soms in colonne achter elkaar aan vaart. Wij raden aan om in Alleppey een houseboat te huren voor 2 nachten, je hebt dan de tijd om de kanalen naar het zuiden te nemen. Het zuidelijke deel van de backwaters wordt veel minder door toeristen bezocht waardoor je een veel beter inkijkje krijgt in het echte leven van de mensen die hier wonen. Werken op de rijstvelden, met de boot naar de kerk, de was doen in de rivier. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, alsof we onzichtbaar zijn glijden we aan hen voorbij. Tot een paar kinderen ineens enthousiast beginnen te roepen en te zwaaien, zelfs al ben je de zoveelste toerist. De vergelijking met Venetië gaat niet helemaal op. Ja, het heeft kanalen, er is veel water en er varen bootjes, maar nee, er is geen historische architectuur en geen rijke eeuwenoude geschiedenis. Het is begrijpelijk dat een regio vergeleken wil worden met een mooie stad als Venetië, maar dat is helemaal niet nodig als ze vertrouwen op hun eigen authenticiteit, schoonheid en karakter.
Land
  • Authentiek
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende natuur
  • Rustig
  • Unieke slaapplaats
  • Sommige waterwegen zijn overvol
Review geplaatst op 2017-08-29
8
India
marlinnie was hier 01 jul 2017
Veel mensen laten Hyderabad links liggen, het ligt in een uithoek van India en heeft weinig bekende bezienswaardigheden. Heeft een stad altijd bekende bezienswaardigheden nodig om aantrekkelijk te zijn? De Charminar, de Mecca Masjid en het Chowmahalla palace vormen het hart van de stad, elk van hen is absoluut de moeite van het bezichtigen waard en liggen op een steenworp afstand van elkaar. Tussen deze bouwwerken is een drukke handelswijk ontstaan. Straten vol met winkels, kraampjes en handkarren die uitpuilen met kleding, sieraden, parfum, en natuurlijk snacks. Hoe verder je de wijk in gaat, hoe smaller de straatjes worden en hoe rustiger het is. In de smalste steegjes vind je de kleinste ateliers die je ooit hebt gezien, soms niet meer dan een meter breed en een meter diep. Vingervlugge vrouwen die van de kleinste kraaltjes sieraden maken, geconcentreerde mannen die kleden aan het borduren zijn, mannen die met zuiver scheerwol matrassen aan het vullen en dichtnaaien zijn en zelfs een man die zilver platslaat om als decoratie voor allerlei zoetigheden te dienen. Je vindt het hier allemaal, het ene uitpuilende atelier nog kleiner en voller dan het andere. Je kan hier heerlijk rondstruinen en geniet van de ondernemersdrift van de Indiërs. In de wijk Charminar voel je je omringt met de Indiase cultuur, architectuur en handelsdrift, van de maker tot de drager en alles dat er tussen zit. De aantrekkingskracht van een stad zit in zijn bewoners.
Land
  • Fotogeniek
  • Afwisselend
  • Bijzondere ateliers met vakmensen
  • Kleine afstanden
  • Druk
Review geplaatst op 2017-08-07
8
India
fandries was hier 01 apr 2017
Mumbai is echt wel een veilge bestemming maar ook enorm groot natuurlijk, het oude en het nieuwe gedeelte kun je bezoeken. Jammer dat er niet veel mensen engels spreken en als ze het al kunnen moet je goed luisteren. Alle voertuigen claxonneren van s'morgens vroeg tot diep in de nacht.Bij het verlaten van het vliegveld nam ik een prepaid taxi en betaalde het dubbele dan de taxirit die vanuit het hotel werd geboekt.
Land
  • vriendelijke bevolking
  • soms te warm en stoffig
Review geplaatst op 2017-04-14
9
India Karnataka
marlinnie was hier 01 apr 2017
De weinig bezochte deelstaat Karnataka heeft met de hoofdstad Bangalore geen beste reputatie. Het is dan ook niet nodig om hier langer dan een dag te verblijven. In elke stad zijn natuurlijk leuke plekjes te vinden, maar echte hoogtepunten heeft het niet. Daarvoor is het aan te raden op de trein te stappen naar het zuidwesten van deze deelstaat. Onderweg kan je genieten van het platteland en passeer je slaperige dorpjes, boeren die met hun ezeltjes het land bewerken en vrouwen die met koopwaar op het hoofd onderweg zijn naar de markt. Ben je het buitenleven zat dan is er in de trein ook genoeg te zien om de tijd door te komen. In Mysore staat het, op de Taj Mahal na, meest bezochte bouwwerk van India, The Maharaja's Palace. Een schitterend paleis, in alle opzichten. Het is groots in formaat en in geschiedenis en de details aan de binnenkant zijn fenomenaal. Mocht je van paleizen houden dan zit je in Mysore goed, de stad kreeg niet voor niks de naam: city of palaces. Een klein uur buiten de stad vind je de Keshava temple in Somnathapura, een echte aanrader. De Hoysala architectuur is perfect bewaard gebleven, in tegenstelling tot veel andere oude bouwwerken in India (helaas). Heb je behoefte aan natuur dan is een bezoek aan het Bandipur NP op de grens met de deelstaat Tamil Nadu een goede optie. Een prachtig park met o.a. olifanten, tijgers, luipaarden, gaur, herten en veel vogels. Er zijn een aantal sfeervolle accomodaties in de omgeving die safari ademen.
Regio
  • Afwisselend qua bezienswaardigheden
  • Afwisselend qua drukte
  • Interessante geschiedenis
  • Goed bewaard gebleven architectuur
  • Enigszins in een uithoek
Review geplaatst op 2017-07-27
7
India Tamil Nadu
Everlasting was hier 01 jan 2017
Kanchipuram is a busy, hectic,Indian town, famous for its numerous important and vibrant temples. Many pilgrims visit the town but very few tourists thus the temples and surrounds retain their charm. The GRT Regency Hotel is a good place to stay and the Saravana Bhavan (next door) (pure vegetarian) serves the best food in the city. Some temples can be visited by foot others need a tuk-tuk ride. Kanchipuram is also a renown for its silk and women come from far and wide to buy their silk saris.
Regio
  • the temples and their surrounds
  • busy with trafiic in the main town
Review geplaatst op 2017-02-24
8
India
Everlasting was hier 01 jan 2017
A short taxi ride from Kumbakonam, you will find the Airavatesvara temple in Dharasuram. The temple built in the 12th century is now a UNESCO World Heritage Site, along with the Brihadeeswara Temple at Thanjavur, and the Gangaikondacholisvaram Temple at Gangaikonda Cholapuram. Together they are referred to as the Great Living Chola Temples. The temple stands out for its intricate, beautiful sculptures. It is an architectural marvel and well worth a stop if you ever are travelling through Tamil Nadu. The temple includes 73 panel of sculptures depicting the life history of 63 Nayanmars. "Nowhere one can see in such details the life history of Nayanmars".
Land
  • intricate carvings
  • peaceful
  • a pleasant tuk-tuk ride from Kumbakonam
  • geen
Review geplaatst op 2017-03-27
9
India
Dianadm was hier 01 jan 2017
Jodhpur is een prachtige stad en mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je door Rajasthan reist. Een leuke manier om de stad te bekijken is met een zipline. Vanuit het Mehrangarh Fort organiseert de organisatie ‘Flying Fox’ tours, waarbij je via 6 ziplines (variërend van 70 tot 300 meter) over de blauwe stad, twee woestijnmeren, het Rao Jodha eco-park en het grote Fort ‘zweeft’. Geweldig om te doen en onderweg heb je een fantastisch ‘birds eye view’ over de hele omgeving. De hele tour duurt ongeveer 2 uur en dat is inclusief 20 minuten veiligheidinstructies. Veiligheid is een belangrijk issue bij de organisatie want naast de uitgebreide instructies krijg je ook een begeleider mee (bij ons Nischal) die op ieder platform je harnas checkt. Je kunt de tour starten tussen half 10 ’s ochtends en half 5 ’s middags. Vergeet niet ergens een flesje water weg te stoppen, want het is vrij warm en je kunt onderweg geen water kopen. Trek dichte schoenen aan (slippers verlies je) en een t-shirt (dat zit met je harnas veel prettiger). Voor Indiase begrippen is dit een dure excursie, de tour kost zo’n 20 euro pp, maar het is echt elke roepie waard. Ik heb van elke minuut genoten en voor mijn twee pubers was dit letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van onze India-reis.
Land
  • Originele manier om de stad te bekijken
  • Spectaculair om te doen
  • Prachtige uitzichten
  • Veiligheid
  • Leuk voor kinderen
  • Voor Indiase begrippen duur
  • Je kunt onderweg niet stoppen
Review geplaatst op 2017-09-27
9
India Jodhpur
Dianadm was hier 01 jan 2017
Jodhpur is een prachtige stad en mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je door Rajasthan reist. Een leuke manier om de stad te bekijken is met een zipline. Vanuit het Mehrangarh Fort organiseert de organisatie ‘Flying Fox’ tours, waarbij je via 6 ziplines (variërend van 70 tot 300 meter) over de blauwe stad, twee woestijnmeren, het Rao Jodha eco-park en het grote Fort ‘zweeft’. Geweldig om te doen en onderweg heb je een fantastisch ‘birds eye view’ over de hele omgeving. De hele tour duurt ongeveer 2 uur en dat is inclusief 20 minuten veiligheidinstructies. Veiligheid is een belangrijk issue bij de organisatie want naast de uitgebreide instructies krijg je ook een begeleider mee (bij ons Nischal) die op ieder platform je harnas checkt. Je kunt de tour starten tussen half 10 ’s ochtends en half 5 ’s middags. Vergeet niet ergens een flesje water weg te stoppen, want het is vrij warm en je kunt onderweg geen water kopen. Trek dichte schoenen aan (slippers verlies je) en een t-shirt (dat zit met je harnas veel prettiger). Voor Indiase begrippen is dit een dure excursie, de tour kost zo’n 20 euro pp, maar het is echt elke roepie waard. Ik heb van elke minuut genoten en voor mijn twee pubers was dit letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van onze India-reis.
Stad
  • Originele manier om de stad te bekijken
  • Spectaculair om te doen
  • Prachtige uitzichten
  • Veiligheid
  • Leuk voor kinderen
  • Voor Indiase begrippen duur
  • Je kunt onderweg niet stoppen
Review geplaatst op 2017-09-27
8
India New Delhi
ingridkoedood was hier 01 dec 2016
De vraag bij een onbekende stad is bij mij altijd waar ga ik slapen? Wat is praktisch, veilig etc etc. In december 2016 ben ik in New Delhi geweest. Mijn guesthouse(s) heb ik gekozen in het zuiden van Delhi. In de Hauz Khas area. Deze wijk is rustig, makkelijk te berijden vanaf het vliegveld. En op loopafstand van mijn guesthouse had je een metrostation rechtstreeks naar oud Delhi. In het gebied heb je meerdere kleine 'markets' met koffietentjes en restaurantjes. De wijk is ook erg groen. En bovendien veilig. Na 23.00 uur worden de meeste straten met slagbomen afgesloten en zit er beveiliging. Vanuit de enclave ligt op loopafstand Hauz Khas Village. Hauz Khas village is afgesloten voor verkeer. Je vindt er moderne cafeetjes, boetiekjes en restaurants. Mijn favoriete restaurant is Coast cafe. Heerlijke ambience en gerechten. Ik heb hier meerdere keren gegeten. Het gebied is geleden aan een park en er staan een aantal ruïnes. Een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van Delhi en te relaxen. Overigens heb ik er niet veel toeristen gezien
Stad
  • rustig
  • goede metroverbinding
  • veilig
  • perfect om te relaxen
  • hippe cafe's en restaurants
  • goede sfeer
  • geen
Review geplaatst op 2017-01-15
9
India Madhya Pradesh
SibrichAdema was hier 01 nov 2016
ORCHHA - Je verwacht het niet, maar ook in druk en chaotisch Noord India kun je een plek vinden om even rustig 'op adem' te komen. Gelegen aan de oevers van de Betwa rivier vind je Orchha. Een voor Indiase begrippen slaperig stadje, welke door reizigers/toeristen vaak overgeslagen wordt. De keuze valt meestal op het meer bekende Khajuraho met haar 'Kamasutra-tempel' (UNESCO Werelderfgoed). Orchha kent echter ook een boeiende geschiedenis en de aanwezigheid van voldoende goed onderhouden tempels en paleizen maakt het een prima stop voor 1 of 2 dagen. Een wandeling door Orchha geeft je af en toe het gevoel in een openluchtmuseum rond te dwalen. Bezoek de Ram Raja tempel, Orchha Palace, Jahangir Mahal, een van de 9 Chhatris of wandel langs de oevers van de Betwa. Er valt voldoende te 'ontdekken'. TIP: maak ook een avondwandeling door de bijna verlaten straten en aanschouw het uitdelen van eten bij de Ram Raja tempel. Er is vast wel een brutale koe op zoek naar 'fast food'. In de avonduren is het voor toeristen soms ook mogelijk de Ram Raja tempel te bezoeken.
Regio
  • (relatief) rustig en schoon
  • vriendelijke locals
  • bezienswaardigheden
  • spiritueel
  • ligt beetje uit de route
Review geplaatst op 2016-12-11