India reviews

8
India orang-national-park
doppie was hier 01 apr 2019
Kaziranga National Park in Assam is het kroonjuweel van de natuurbescherming in noordoost India. Hier leeft tweederde van de wereldpopulatie indische neushoorns naast een keur aan andere (bedreigde) diersoorten. Kazi is een bezoek meer dan waard maar het kan er, zeker op indiase hoogtijdagen, erg druk zijn. Een mooi alternatief is Orang N.P., westelijker gelegen op de andere, noordelijke, oever van de Brahmaputra. Orang wordt ook wel Mini Kazi genoemd. Landschappelijk gezien lijkt het sprekend op de grote broer: velden met metershoog olifantengras afgewisseld met stukken bos en meerdere beels (meren) die groeien en krimpen met het regenseizoen. Ook qua wildlife zijn de overeenkomsten groot: een behoorlijk aantal neushoorns, olifanten, herten en tijgers bevolken het park. Diverse soorten roofvogels en ooievaars en vele soorten kleinere vogels laten zich zien. Wat je niet veel ziet zijn andere bezoekers, Orang heb je vaak voor jou alleen. Vooral aan het begin van en net na de moesson is de junglervaring in het dan intens groene reservaat overweldigend. Orang ligt op circa 3 uur rijden van Guwahati. Het zeer basic Green Planet Resort is eigenlijk de enige serieuze overnachtingsmogelijkheid. Het ligt op kruipafstand van de toegangspoort. My Wild India van fotograaf/schrijver Pralay Lahiry kan je helpen met boeken. Zij wisten ook een overnachting te regelen in de Inspection Bungalow midden in het park. Sundowner met tijgergebrul en een grazende neushoorn op 10 meter.......
Natuurgebied Excursie Highlight
  • Wildlife
  • Weinig andere bezoekers
  • Landschap
  • Overnachten in de IB
  • Heeft niet de grote groepen dieren zoals Kaziranga
  • Accommodatie beperkt
Review geplaatst op 2019-06-04
9
India Karnataka
sidonius was hier 01 mrt 2019
Het leuke van reizen vind ik dat je steeds weer nieuwe culturen ontdekt en inzichten opdoet. Ook tijdens onze recente reis door Zuid India is er een wereld voor mij opengegaan waar ik geen weet van had. Zoals de archeologische site van Hampi. Een staaltje cultuur- en architectuurgeschiedenis dat zeker kan tippen aan die van de Inca’s en Maya’s. Hampi heeft een oppervlakte van 30 km2 en bestaat uit een gebied met honderden tempelruïnes in een surrealistisch rotslandschap. Het beleefde zijn hoogtijdagen in de 16e eeuw toen het na Beijing de grootste en belangrijkste handelsstad van Azië was. Bezoek Hampi bij zonsopkomst en geniet van de magie die de site dan uitstraalt; de rotsen en tempels gloeien rood op in de ochtendzon. Maar Karnataka heeft nog veel meer bijzonders te bieden! Zoals de prachtige Hoysalatempels van Belur en Halebid uit de 11e-14e eeuw met hun oogverblindende en gedetailleerde beeldhouwwerk. In de koningsstad Mysuru kijk je je ogen uit op één van de fotogeniekste markten van India, de Devarajamarkt. De geuren en kleuren zijn een lust voor de zintuigen. Het indrukwekkende paleis van de voormalige maharadja’s lijkt zó uit de Sprookjes uit duizend en één nacht gestapt. Kortom: Karnataka is een bezoek meer dan waard. Er zijn nog nauwelijks westerse toeristen. De natuur mag er wezen met kokospalmplantages, rijstvelden, suikerriet. En wie graag wildlife spot: in Karnataka kun je nog tijgers en olifanten in het wild tegen komen. Ik zeg: doen!
Regio
  • De Devarajamarkt in Mysuru
  • Prachtige paleizen in Mysuru
  • Rustig om te bereizen
  • Nauwelijks westerse toeristen
  • Bijzondere beelhouwkunst in Belur en Halebid
  • eeuwenoude cultuur en architectuur in Hampi
  • geen minpunt
Review geplaatst op 2019-03-14
8
India manipur
doppie was hier 01 mrt 2019
Jarenlang was Manipur een no-go-area, de Indiase deelstaat in het verre noordoosten van India werd geteisterd door etnisch geweld. Gelukkig is de situatie inmiddels aanzienlijk verbeterd, een enkele keer laait het geweld nog op in de berggebieden aan de grens met Myanmar, maar de voor de reiziger interessante regio's zijn veilig. Wat je niet mag missen is een bezoek aan Ima Keitel, de markt van de moeders, in de hoofdstad Imphal. Zo'n drieduizend vrouwen runnen deze markt waar alles te koop is van verse groente tot het zeer fraaie traditionel handwerk. Voor de liefhebber van mooie landschappen is een bezoek aan de Dzuko Valley een aanrader, vooral als op een mooie dag de schaduw van de wolken over de groene heuvels en dalen glijdt. Voor mij was het absolute hoogtepunt van ons bezoek aan Manipur Lake LokTak. Dit grote meer ligt centraal in de vallei van Imphal. Zeer bijzonder zijn de drijvende eilanden gevormd van Phumdi een massa bestaande uit vegetatie, grond en restanten organisch materiaal. Lokale vissers vormen hiervan grote cirkels waarbinnen zij de vis kweken die in hun levensonderhoud voorziet. Het zuidelijke deel van het meer wordt gevormd door Nationaal Park Keibul Lamjao, het enige drijvende nationala park ter wereld. Hier leeft nog een kleine populatie Sangai's, de dansende herten van Manipur. Verder zijn hier nog diverse andere soorten herten, vogels en kleine katachtigen te spotten. Moirang aan de rand van Loktak is de uitvalsbasis voor tochten in dit gebied.
Regio
  • Stammencultuur
  • Uniek landschap van Lake Loktak
  • Accommodatie beperkt en relatief duur.
  • Slechte infrastructuur, reken op lange reistijden
Review geplaatst op 2019-04-17
8
India Varanasi
sofiecelis was hier 01 nov 2018
Ik wil een bezoek aan Varanasi heel hard aanradeb. Varanasi is 1 van de meest spirituele plaatseb op aarde, de stad waar 1000den indiërs dagelijks de heilige Ganges komen vereren dmv dagelijkse ceremonies en afscheid nemen van hun dierbaren. Dit speelt zich allemaal af langs de rivier en de 10tallen ghats (poorten/trappen) die hiertoe leiden. Maak zeker een boottocht met zonsopgang wanneer de stad ontwaakt en de lichte mist ruimte maakt voor de zon en ga om 17 a 18u naar de avondceremonies kijken. Op elk moment van de dag speelt er zich echter wel iets anders af aan de rivier; boedhisten die ceremonies inoefenen, badende mensen, mensen die kleding en lakens wassen inde rivier, sadhus die zich naakt insmeren met as van doden... opgelet voor de brahmanen; zij zijn niet altijd te vertrouwen en willen bvb geld van toeristen aftroggelen in ruil voor geld. Je herkent hen aan hun oranje gewaad en dreadlocks. Verdwaal op weg naar huis in de wirwar van autovrije straatjes naast de ghats. Hierbuiten is er in varanasi weinig te zoeken; het verkeer is enorm druk en chaotisch, er zijn geen andere bezienswaardigheden.
Stad
  • Uniek
  • Spiritueel
  • Veel verkeer en smog in de stad zelf
Review geplaatst op 2018-02-15
9
India
Ella was hier 15 mrt 2018
PROLOOG Ik stap uit het vliegtuig in Delhi en een vochtige,warme lucht komt me tegemoet. Tegelijkertijd voel ik me een moment intens gelukkig. Ja, ik ben er weer. Ik werd ontroerd en rook India al bij het uitstappen. Het vertrouwde luchtje , zoetig, weeïg, ik kan het niet omschrijven, tot een uitgebreide tot een uitgebreide uit het is gewoon een typisch India geur. Denk dan ook aan de heerlijke jasmijn...! Buiten het vliegveld was het een chaos van mensen , vele voertuigen, beesten en armoedige huisjes of tenten waar de mensen wonen,maar ook op straat lagen mensen te slapen. Alle prikkels en indrukken kwamen weer keihard op me af. Maar ik, ik voelde me er weer helemaal op m,n gemak en dat gevoel ging de hele reis niet meer over. Een fietsriksja vind ik spannend. Die jongens en mannen fietsen zich te barsten, transpireren veel, het is keihard werken een slopend bestaan voor een paar roepies. Als het hen te zwaar wordt, dan trekken ze de fiets ( meehelpen wordt nauwelijks geaccepteerd, maar bij uitzonderingen stap ik toch even uit,maar ik zit dus "decadent"op een bankje. Af en toe met een schuldgevoel, maar van de andere kant bezorg jij ze werk. EPILOOG Ik heb in India veel intense contacten met de bevolking gehad. Dit waren b.v korte contacten met handen en voeten (maar zo ontzettend waardevol),Respect naar elkaar, een open "mind", cultuur, en met een open ,natuurlijke dus echte interesse daar haal ik het geluk uit. Ik houd van India.
Land
  • verrassend
  • kleurrijk
  • lange wachttijden vliegreis
Review geplaatst op 2018-03-15
10
India
Ans was hier 15 mrt 2018
Een fantastische boottocht per veerboot van Alleppey naar Kollam. Duurde 8 uur en vanaf de backwaters een prachtig uitzicht op het leven van alledag in de dorpjes waar we langs voeren. Wij waren de enige buitenlandse toeristen op de boot en het was prima geregeld met een mooi verzorgde lunch onderweg in een restaurant aan het water.
Land
  • niet toeristisch
  • ik weet niets negatiefs
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India
C. was hier 15 mrt 2018
In januari/februari 2016 een individuele rondreis gemaakt door Zuid-India. De natuur is prachtig en het is er zeer groen. Heel anders als andere gebieden in India. Prachtige tempels en vooral de mooie provincie Kerala met zijn backwaters is zeer de moeite waard. De mensen zijn zeer vriendelijk. We hadden 2 nachten in een mooie heritage kamer geboekt in Kasaragod, Thalathoor Heritage. We hadden veel geluk want 10 februari 2016 was de viering van Theyyam. Dit is een traditie van 2000 jaar oud die de familie Nair al 100 jaar in stand houdt waarvan 75 jaar bij de tempel, 50 meter van de homestay. Dan heb je een ontmoeting met God midden in de nacht. Het was een mooie en nooit meer te vergeten ervaring.
Land
  • mooie groene omgeving
  • vriendelijke bevolking
  • hele mooie hindoe tempels (Madurai)
  • De plaats Athoor aan het meer (veel vogels)
  • Een bestemming waar het nog rustig is
  • veilige bestemming
  • Veel afval langs de weg maar dat is India!
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India
Karin was hier 15 mrt 2018
Mijn man ik waren een reis aan het zoeken en zeiden tegen elkaar , waarom eens niet India! We hebben dan een rondreis geboekt omdat een eerste keer in zo een onbekend land voor ons , wij ons toch beter voelde met wat begleiding . Wel ik kan zeggen dat het een prachtig land , maar ook een soms verschrikkelijk land is . De tegengestelden tussen arm en rijk valt nergens zo op als in India, mensen die op straat slapen , hele gezinnen naast een autosnelweg met het hoofdje van de baby op een paar cm van de wielen van een vrachtwagen die voorbij raast. Dus de rondreis ging van start in Delhi waar we de pracht en praal van de Tasj Mahal zagen om dan verder te reizen met de bus naar Jaipur met zijn prachtige paleizen , daar hebben we dan de nachttrein genomen naar Varranasi . En de trein nemen in India is een belevenis op zich . Zit je daar in de trein die stopt in elk station en deze werd vuiler met de duur van de rit , s'morgens komt dan een man met een borstel , keert al het vuil bij elkaar , deur open van de trein terwijl deze rijd en keert al het vuil gewoonweg buiten . Na een lange rit komen we s'morgens aan in Varranasi een heilige bedevaartplaats en een plaats waar Indiërs gaan die ziek en oud zijn in de hoop daar te sterven . De stad was vol gelovige mensen in de meest prachtige kleuren gekleed . Deze stad heeft op mij het meeste indruk gemaakt . Zeker het machtige ritueel bij zonsondergang was een kippenvel moment . India is de moeite om naar toe te reizen .
Land
  • Kleurrijk, prachtige gebouwen en paleizen
  • Het afval dat er overal ligt .
Review geplaatst op 2018-03-15
8
India Kerala
Saphira was hier 15 mrt 2018
Kappil Beach staat met stip op nummer 1 op mijn lijstje van de mooiste stranden van Kerala. Op de nabijgelegen klif heb je een fantastisch uitzicht op de Arabische Zee. Dagelijks rond half acht 's ochtends komen de vissers terug van hun nachtelijke jacht en varen hun kleine houten boten het strand op. Uiteraard koop je van hen een verse vis die je bij de lunch op je barbecuevuurtje gooit!
Regio
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India Rajasthan
Ikaro was hier 15 mrt 2018
Rajasthan is een populaire reisbestemming, maar er zijn nog onontdekte parels. Mijn grote favoriet is de Vallei van Ajabgarh. Ik heb er een fiets- en wandeltocht door verschillende dorpen gemaakt. Heerlijk. Er is nauwelijks verkeer en het aantal ‘fotomomenten’ is groot: aan waterpijpen lurkende oude mannetjes, onkruid wiedende boeren op de rijstvelden, douchende kinderen bij de waterpomp, etc.
Regio
Review geplaatst op 2018-03-15
7
India Mumbai (Bombay)
Mark was hier 15 mrt 2018
Ik vond het dakterras van het Four Seasons helemaal te gek. De prijzen voor een drankje zijn er niet van de lucht, en je bent uiteraard niet de enige toerist, maar het uitzicht over de stad is ronduit spectaculair en je hebt geheid een onvergetelijke avond. Ik ben er zelfs een paar Bollywood-sterren en filmbonzen tegen het lijf gelopen!
Stad
Review geplaatst op 2018-03-15
8
India hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary
doppie was hier 01 feb 2018
Slechts 20 vierkante kilometer meet dit natuurreservaat ten oosten van Jorhat. Toch vind je hier een biodiversiteit die verbazend is voor zo'n klein gebied wat omgeven wordt door theeplantages en dorpen. Zeven soorten primaten komen hier voor waaronder de naamgever van dit gebied: de Westelijke hoelok gibbon, de enige mensaap op het Indische subcontinent. Daarnaast zijn er populaties Beermakaken, Leeuwmakaken, Assammakaken, Resusapen, Kuiflangoeren en Bengaalse plompe loris. ​Een opvallende verschijning in de bomen is de Tweekleurige reuzeneekhoorn die je niet kan missen als je door dit gebied wandelt. Met luide kreten geven ze aan dat ze je gezien hebben. Toch zijn dit niet de grootste herriemakers, dat zijn de Hoeloks waarvan je het gezang op honderden meters door het bos hoort schallen. Bij deze gibbonsoort zijn de mannetjes volledig zwart met alleen zeer opvallende witte wenkrauwen. De vrouwtjes zijn minstens net zo fraai met hun grijsbruine vacht en witomlijnde gezicht. ​Naast de genoemde 7 apensoorten komen in Gibbon WLS een aantal katachtigen waaronder luipaarden, verschillende slangen en ruim 200 soorten vogels voor. Gibbon Resort van Diganta Gogoi is een zeer fijne homestay, met een uitstekende kok. Kleinschalig toerisme kan ook hier er voor zorgen dat de lokale bevolking inziet dat bescherming van dit prachtige gebied de moeite waard is. Wij vonden het een onvergetelijke ervaring om hier te voet op safari te gaan; de zingende Hoeloks galmen nog altijd na.
Natuurgebied Excursie Highlight
  • Goed te combineren met Kaziranga N.P., Majuli, Sivasagar en Nagaland
  • Beste homestay van Assam 2018
  • Lopend op safari
  • De zang van de hoeloks
Review geplaatst op 2019-08-06
9
India pobitora-wildlife-sanctuary
doppie was hier 01 feb 2018
Pobitora is een echt wonder van natuurbehoud, hier werken parkwachters, dorpelingen en lokale ondernemers in toerisme samen aan het in stand houden van dit unieke gebied. De kern van het reservaat is een moerassig gebied wat van oudsher niet geschikt was voor agrarisch gebruik. In de jaren 60 van de vorige eeuw doken hier opeens een aantal Indische neushoorns op die vermoedelijk uit verderop gelegen reservaten als Laokhowa en Orang afkomstig waren. ​Pobitora Wildlife Sanctuary meet maar een bescheiden 16 vierkante kilometer. Met een populatie van tegen de 100 neushoorns levert dat de hoogste dichtheid van deze diersoort in heel Noord India op. ​Het gebied bestaat uit grasland, bos en een aantal Beels (meren). Dankzij dit water is het, vooral in de winter, smullen voor vogelaars: duizenden eenden en andere watervogels overwinteren hier. Opvallende verschijning zijn de Javaanse en Indische Maraboes. Verschillende soorten Kingfishers en roofvogels laten zich hier vaak zien net als jakhalzen en een kleine kudde nogal agressieve waterbuffels. ​In de Brahmaputra ten noorden van Pobitora komt een vrij grote populatie van de zeldzame Gangesdolfijn voor. Een tocht over de rivier vormt een mooie afwisseling met de safari's in het kerngebied. Een aantal gidsen en rangers zijn zeer actief op Facebook, zij plaatsen vrijwel dagelijks foto's van al het moois wat hier te zien is.  Pobitora ligt op een uur rijden van Guwahati. Maibong Eco Resort is de beste plek om te verblijven.
Natuurgebied Meer Accommodatie Highlight
  • Fantastische eten bij Maibong
  • Wildlife
  • Lokale ondernemers
  • Vermijd tijdens Indiase hoogtijdagen.
Review geplaatst op 2018-12-25
8
India dibru-saikhowa-national-park
doppie was hier 01 jan 2018
 "The land the Nation forgot." is de bijnaam van Dibru-Saikhowa N.P. Ver weg in het uiterste oosten van Assam ligt dit ruige gebied omgeven door de Lohit, Dibru en Brahmaputra. Deze rivieren vormen dit land, ze geven en nemen afhankelijk van de hoogte van het water. Hier leeft een exotisch viertal: de Ganges dolfijn, de Aziatische waterbuffel, de Westelijke hoelok en de witvleugelboseend. Daarnaast vind je hier ook andere 'gewoon' bedreigde soorten zoals tijgers, luipaarden en andere katachtigen. De uitgestrekte zandbanken trekken grote aantallen vogels. ​"The land the Nation forgot.", helaas geldt dat ook als het gaat om bescherming. Er zijn te weinig parkwachters die met zeer beperkte middelen dit gebied moeten beschermen tegen stropers en illegale nederzettingen. Lokale ondernemers als Sanjay Das proberen dit tij te keren door Dibru-Saikhowa als eco-toerisme bestemming op de kaart te zetten. Een bijzondere vorm van bescherming vindt plaats in een aantal dorpen net buiten het reservaat: de dorpelingen die plaats zouden moeten maken voor grootschalige bouwplannen gebruiken de aanwezige populatie beschermde hoeloks als 'dierlijk schild'. ​Dibru-Saikhowa is een ruig gebied met nauwelijks infrastructuur, de beste manier is om het te verkennen per boot. Hoever je komt is volkomen afhankelijk van het waterpeil en de stroomsterkte van de rivieren. Zet voet aan land en de spanning stijgt, zeker als je verse olifantenhopen aantreft tussen het metershoge gras. Maar of je ze ziet...?
Activiteit Eiland Natuurgebied Rivier Highlight
  • Vogelaarsparadijs, vooral in de winter.
  • Weinig toerisme
  • Verblijf op houseboat
  • Ruige en ongerepte natuur
  • Wildlife moeilijk te spotten
Review geplaatst op 2019-07-14
9
India
marlinnie was hier 01 aug 2017
Kerala, de provincie met de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’, staat bekend om zijn backwaters, een netwerk van rivieren, kanalen en meren. De ultieme verkenning doe je met een houseboat, een authentieke omgebouwde rijstboot (Kettuvallam). Je kan ze huren in alle soorten en maten, een privéboot met 1 slaapkamer of een gedeelde boot met soms wel 7 slaapkamers, inclusief bemanning en in alle prijsklassen. Rond het Vembanadmeer worden veel dagtochten gedaan waardoor je soms in colonne achter elkaar aan vaart. Wij raden aan om in Alleppey een houseboat te huren voor 2 nachten, je hebt dan de tijd om de kanalen naar het zuiden te nemen. Het zuidelijke deel van de backwaters wordt veel minder door toeristen bezocht waardoor je een veel beter inkijkje krijgt in het echte leven van de mensen die hier wonen. Werken op de rijstvelden, met de boot naar de kerk, de was doen in de rivier. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, alsof we onzichtbaar zijn glijden we aan hen voorbij. Tot een paar kinderen ineens enthousiast beginnen te roepen en te zwaaien, zelfs al ben je de zoveelste toerist. De vergelijking met Venetië gaat niet helemaal op. Ja, het heeft kanalen, er is veel water en er varen bootjes, maar nee, er is geen historische architectuur en geen rijke eeuwenoude geschiedenis. Het is begrijpelijk dat een regio vergeleken wil worden met een mooie stad als Venetië, maar dat is helemaal niet nodig als ze vertrouwen op hun eigen authenticiteit, schoonheid en karakter.
Land
  • Authentiek
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende natuur
  • Rustig
  • Unieke slaapplaats
  • Sommige waterwegen zijn overvol
Review geplaatst op 2017-08-29
9
India
marlinnie was hier 01 aug 2017
De Nilgiri Hills, een streek op de grens van Karnataka, Kerala en Tamil Nadu. Goed te bereiken met de auto vanuit Bangalore en Mysore, of met de trein uit de richting van Chennai, het laatste stuk kan je met de beroemde Blue Mountain Train afleggen, dit gaat niet snel maar de route door dit geweldige landschap is zo mooi dat de tijd vliegt. Er zijn meer dan genoeg hotels/pensions/B&B's te vinden voor elk budget. Ooty vormt het centrum van deze streek maar is helaas erg druk en vuil en past niet bij de idyllische omgeving. Dit is snel vergeten zodra je buiten Ooty komt en je over slingerende weggetjes langs theeplantages, watervallen en mooie uitzichtpunten rijdt. Er worden meerdere view points aangegeven, maar schroom niet om te stoppen (mits dit mogelijk is natuurlijk) als er een mooi uitzicht voorbijkomt, die plekjes zijn vaak mooier dan de commerciële view points. Je kan makkelijk een taxi huren voor een dag en de omgeving verkennen. Ook zijn er legio mogelijkheden voor wandelingen. Een heerlijke groene omgeving, waar je tot rust kan komen na een bezoek aan een drukke stad.
Land
  • Schitterende natuur
  • Weinig toeristen
  • Genoeg keus qua hotels
  • In de dorpjes voelt het minder idyllisch
Review geplaatst op 2017-08-29
9
India Backwaters Van Kerala
marlinnie was hier 01 aug 2017
Kerala, de provincie met de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’, staat bekend om zijn backwaters, een netwerk van rivieren, kanalen en meren. De ultieme verkenning doe je met een houseboat, een authentieke omgebouwde rijstboot (Kettuvallam). Je kan ze huren in alle soorten en maten, een privéboot met 1 slaapkamer of een gedeelde boot met soms wel 7 slaapkamers, inclusief bemanning en in alle prijsklassen. Rond het Vembanadmeer worden veel dagtochten gedaan waardoor je soms in colonne achter elkaar aan vaart. Wij raden aan om in Alleppey een houseboat te huren voor 2 nachten, je hebt dan de tijd om de kanalen naar het zuiden te nemen. Het zuidelijke deel van de backwaters wordt veel minder door toeristen bezocht waardoor je een veel beter inkijkje krijgt in het echte leven van de mensen die hier wonen. Werken op de rijstvelden, met de boot naar de kerk, de was doen in de rivier. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, alsof we onzichtbaar zijn glijden we aan hen voorbij. Tot een paar kinderen ineens enthousiast beginnen te roepen en te zwaaien, zelfs al ben je de zoveelste toerist. De vergelijking met Venetië gaat niet helemaal op. Ja, het heeft kanalen, er is veel water en er varen bootjes, maar nee, er is geen historische architectuur en geen rijke eeuwenoude geschiedenis. Het is begrijpelijk dat een regio vergeleken wil worden met een mooie stad als Venetië, maar dat is helemaal niet nodig als ze vertrouwen op hun eigen authenticiteit, schoonheid en karakter.
Regio
  • Authentiek
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende natuur
  • Rustig
  • Unieke slaapplaats
  • Sommige waterwegen zijn overvol
Review geplaatst op 2017-08-29
8
India
marlinnie was hier 01 jul 2017
Veel mensen laten Hyderabad links liggen, het ligt in een uithoek van India en heeft weinig bekende bezienswaardigheden. Heeft een stad altijd bekende bezienswaardigheden nodig om aantrekkelijk te zijn? De Charminar, de Mecca Masjid en het Chowmahalla palace vormen het hart van de stad, elk van hen is absoluut de moeite van het bezichtigen waard en liggen op een steenworp afstand van elkaar. Tussen deze bouwwerken is een drukke handelswijk ontstaan. Straten vol met winkels, kraampjes en handkarren die uitpuilen met kleding, sieraden, parfum, en natuurlijk snacks. Hoe verder je de wijk in gaat, hoe smaller de straatjes worden en hoe rustiger het is. In de smalste steegjes vind je de kleinste ateliers die je ooit hebt gezien, soms niet meer dan een meter breed en een meter diep. Vingervlugge vrouwen die van de kleinste kraaltjes sieraden maken, geconcentreerde mannen die kleden aan het borduren zijn, mannen die met zuiver scheerwol matrassen aan het vullen en dichtnaaien zijn en zelfs een man die zilver platslaat om als decoratie voor allerlei zoetigheden te dienen. Je vindt het hier allemaal, het ene uitpuilende atelier nog kleiner en voller dan het andere. Je kan hier heerlijk rondstruinen en geniet van de ondernemersdrift van de Indiërs. In de wijk Charminar voel je je omringt met de Indiase cultuur, architectuur en handelsdrift, van de maker tot de drager en alles dat er tussen zit. De aantrekkingskracht van een stad zit in zijn bewoners.
Land
  • Fotogeniek
  • Afwisselend
  • Bijzondere ateliers met vakmensen
  • Kleine afstanden
  • Druk
Review geplaatst op 2017-08-07
8
India
fandries was hier 01 apr 2017
Mumbai is echt wel een veilge bestemming maar ook enorm groot natuurlijk, het oude en het nieuwe gedeelte kun je bezoeken. Jammer dat er niet veel mensen engels spreken en als ze het al kunnen moet je goed luisteren. Alle voertuigen claxonneren van s'morgens vroeg tot diep in de nacht.Bij het verlaten van het vliegveld nam ik een prepaid taxi en betaalde het dubbele dan de taxirit die vanuit het hotel werd geboekt.
Land
  • vriendelijke bevolking
  • soms te warm en stoffig
Review geplaatst op 2017-04-14
9
India Karnataka
marlinnie was hier 01 apr 2017
De weinig bezochte deelstaat Karnataka heeft met de hoofdstad Bangalore geen beste reputatie. Het is dan ook niet nodig om hier langer dan een dag te verblijven. In elke stad zijn natuurlijk leuke plekjes te vinden, maar echte hoogtepunten heeft het niet. Daarvoor is het aan te raden op de trein te stappen naar het zuidwesten van deze deelstaat. Onderweg kan je genieten van het platteland en passeer je slaperige dorpjes, boeren die met hun ezeltjes het land bewerken en vrouwen die met koopwaar op het hoofd onderweg zijn naar de markt. Ben je het buitenleven zat dan is er in de trein ook genoeg te zien om de tijd door te komen. In Mysore staat het, op de Taj Mahal na, meest bezochte bouwwerk van India, The Maharaja's Palace. Een schitterend paleis, in alle opzichten. Het is groots in formaat en in geschiedenis en de details aan de binnenkant zijn fenomenaal. Mocht je van paleizen houden dan zit je in Mysore goed, de stad kreeg niet voor niks de naam: city of palaces. Een klein uur buiten de stad vind je de Keshava temple in Somnathapura, een echte aanrader. De Hoysala architectuur is perfect bewaard gebleven, in tegenstelling tot veel andere oude bouwwerken in India (helaas). Heb je behoefte aan natuur dan is een bezoek aan het Bandipur NP op de grens met de deelstaat Tamil Nadu een goede optie. Een prachtig park met o.a. olifanten, tijgers, luipaarden, gaur, herten en veel vogels. Er zijn een aantal sfeervolle accomodaties in de omgeving die safari ademen.
Regio
  • Afwisselend qua bezienswaardigheden
  • Afwisselend qua drukte
  • Interessante geschiedenis
  • Goed bewaard gebleven architectuur
  • Enigszins in een uithoek
Review geplaatst op 2017-07-27