India reviews

9
India
ThijsVDenBurg was hier 01 mrt 2011
India kent een groot aantal highlights die door heel veel toeristen worden bezocht. Er zijn echter nog veel meer prachtige plekken die minder worden bezocht. Een van deze plekken is het kleine stadje Orchha in de deelstaat Madhya Pradesh. Ongeveer 150 kilometer ten Zuiden van Agra. Het is ongeveer ene 500 jaar geleden gesticht. Een prachtig paleis fort is midden in de stad te bewonderen. Naast de rivier de Betwa staat een verdedigingsmuur met enkele torens en Chhatris. Een paar prachtige tempels, onderhouden en vervallen, geven verschillende architectonische tijdperken weer. Je waant je soms een paar eeuwen terug in de tijd vooral als er geen andere toeristen in de buurt zijn. Rondom zijn enkele hogere uitkijkpunten waar je een prachtig overzicht over de stad krijgt. Door het kleine intieme karakter van de stad heeft het een fijne en vooral niet drukke sfeer. S'avonds kun je heerlijk rondstruinen over het plein en genieten van een goede Indian curry.
Land
  • prachtige gebouwen en geschiedenis
  • Rustige sfeer in de stad
  • Niet zo druk bezocht door toeristen
  • wat lastiger te bereiken met openbaar vervoer
Review geplaatst op 2018-10-09
9
India Jodhpur
Dianadm was hier 15 mrt 2018
Jodhpur is een prachtige stad en mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je door Rajasthan reist. Een leuke manier om de stad te bekijken is met een zipline. Vanuit het Mehrangarh Fort organiseert de organisatie ‘Flying Fox’ tours, waarbij je via 6 ziplines (variërend van 70 tot 300 meter) over de blauwe stad, twee woestijnmeren, het Rao Jodha eco-park en het grote Fort ‘zweeft’. Geweldig om te doen en onderweg heb je een fantastisch ‘birds eye view’ over de hele omgeving. De hele tour duurt ongeveer 2 uur en dat is inclusief 20 minuten veiligheidinstructies. Veiligheid is een belangrijk issue bij de organisatie want naast de uitgebreide instructies krijg je ook een begeleider mee (bij ons Nischal) die op ieder platform je harnas checkt. Je kunt de tour starten tussen half 10 ’s ochtends en half 5 ’s middags. Vergeet niet ergens een flesje water weg te stoppen, want het is vrij warm en je kunt onderweg geen water kopen. Trek dichte schoenen aan (slippers verlies je) en een t-shirt (dat zit met je harnas veel prettiger). Voor Indiase begrippen is dit een dure excursie, de tour kost zo’n 20 euro pp, maar het is echt elke roepie waard. Ik heb van elke minuut genoten en voor mijn twee pubers was dit letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van onze India-reis.
Stad
  • Originele manier om de stad te bekijken
  • Spectaculair om te doen
  • Prachtige uitzichten
  • Veiligheid
  • Leuk voor kinderen
  • Voor Indiase begrippen duur
  • Je kunt onderweg niet stoppen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India Backwaters Van Kerala
marlinnie was hier 01 aug 2017
Kerala, de provincie met de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’, staat bekend om zijn backwaters, een netwerk van rivieren, kanalen en meren. De ultieme verkenning doe je met een houseboat, een authentieke omgebouwde rijstboot (Kettuvallam). Je kan ze huren in alle soorten en maten, een privéboot met 1 slaapkamer of een gedeelde boot met soms wel 7 slaapkamers, inclusief bemanning en in alle prijsklassen. Rond het Vembanadmeer worden veel dagtochten gedaan waardoor je soms in colonne achter elkaar aan vaart. Wij raden aan om in Alleppey een houseboat te huren voor 2 nachten, je hebt dan de tijd om de kanalen naar het zuiden te nemen. Het zuidelijke deel van de backwaters wordt veel minder door toeristen bezocht waardoor je een veel beter inkijkje krijgt in het echte leven van de mensen die hier wonen. Werken op de rijstvelden, met de boot naar de kerk, de was doen in de rivier. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, alsof we onzichtbaar zijn glijden we aan hen voorbij. Tot een paar kinderen ineens enthousiast beginnen te roepen en te zwaaien, zelfs al ben je de zoveelste toerist. De vergelijking met Venetië gaat niet helemaal op. Ja, het heeft kanalen, er is veel water en er varen bootjes, maar nee, er is geen historische architectuur en geen rijke eeuwenoude geschiedenis. Het is begrijpelijk dat een regio vergeleken wil worden met een mooie stad als Venetië, maar dat is helemaal niet nodig als ze vertrouwen op hun eigen authenticiteit, schoonheid en karakter.
Regio
  • Authentiek
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende natuur
  • Rustig
  • Unieke slaapplaats
  • Sommige waterwegen zijn overvol
Review geplaatst op 2017-08-29
10
India Lambani tribe bezoeken
gorke was hier 01 nov 2011
In de omgeving van Hampi wonen veel Lambani tribes zij leiden een zigeuner bestaan. Voor het bezoeken van deze Lambani’s kun je het beste een taxi nemen vanuit Hampi of Hospet naar Sandur. Deze taxirit duurt ongeveer 2 uur en gaat over een stoffige zeer slechte weg. In Sandur laat je je afzetten op Kudligi Road bij de handicraft fabriek van Sandur Kushala Kala Kendra dit is de eigenaar van de fabriek. Er werken daar veel Lambani vrouwen waar je een praatje mee kunt maken. Op de terug weg richting Hospet stop je in een van de 4 dorpen waar je langs komt. Maak daar een wandeling door het dorp, er wonen uitsluitend Lambani families. De vrouwen werken voor Sandur Kendra en zitten voor hun huizen met een naaiwerk. Deze mensen vinden het geweldig als er buitenlanders komen. Ze geven je een rondleiding door hun dorp en je drinkt een kopje chai met ze. Het is een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bij blijven.
Stad
  • Bezoek dorp waar veel Lambani families wonen
  • Mooie dagtrip vanuit Hospet of Hampi
  • Unieke ervaring bij Lambani families
  • Je waant je hier de enige toerist
  • Unieke foto's maken
  • Zeer slechte weg
  • Er wordt nauwelijks Engels gesproken
  • Weinig faciliteiten onderweg
Review geplaatst op 2016-12-25
10
India Varanasi
Pradosh was hier 01 mrt 2016
een geweldige magische, heilige oude stad. Voor mij als Hindu een must om een keer te zien. Maar zeker ook voor westerse toeristen de moeite waard. Minimaal 3 dagen heb je nodig om in al die drukte een goede indruk te krijgen.
Stad
  • cultuur
  • veel te bezienswaardigheden
  • ganges
  • veel brutale taxi chauffeurs
Review geplaatst op 2016-11-19
10
India Agra
Pradosh was hier 01 mei 2015
Agra is een must toe see in India. Niet alleen voor de Taj Mahal maar ook voor the Red Fort, de geweldige straatjes waar je uren kan wandelen. Mensen van de hele wereld zijn hier ook te vinden. Toch is het net buiten de Taj heerlijk rustig. De overkant van de rivier is zeker de moeite waard met met een tuk tuk te bezoeken om de mooie zonsondergang te zien.
Stad
  • Taj Mahal
  • Red Fort
  • mooiste zons op- en ondergang
  • kijk uit voor goedkope guesthouses
Review geplaatst op 2016-11-27
10
India Mathura
silly was hier 01 dec 2014
Zo'n 1,5 uur rijden vanaf New Delhi ligt het plaatsje "Mathura" de geboorteplek van "Hari Krishna" .Vanwege de verering van Krishna is de stad een belangrijk hindoeïstisch bedevaartsoord, het is een levendig plaatsje dat nog niet overspoeld wordt door toeristen, maar wel veel te bieden heeft. Rondom de Yamuna river zijn mooie straatjes en tempeltjes te vinden. Iedere avond rond zonsondergang kun je de Pujaa bijwonen. Er worden drijvende kaarsjes in de rivier gelegd en gebeden. Deze plek langs de rivier is ook prachtig en bijzonder om te zien met pastelkleurige huisjes en Ghats.
Stad
  • Puur
  • Weinig toeristen
  • Prachtige tempeltjes
  • Gastvrijheid
  • Niet bestemd voor luxe toeristen
Review geplaatst op 2016-12-02
9
India
Ella was hier 15 mrt 2018
PROLOOG Ik stap uit het vliegtuig in Delhi en een vochtige,warme lucht komt me tegemoet. Tegelijkertijd voel ik me een moment intens gelukkig. Ja, ik ben er weer. Ik werd ontroerd en rook India al bij het uitstappen. Het vertrouwde luchtje , zoetig, weeïg, ik kan het niet omschrijven, tot een uitgebreide tot een uitgebreide uit het is gewoon een typisch India geur. Denk dan ook aan de heerlijke jasmijn...! Buiten het vliegveld was het een chaos van mensen , vele voertuigen, beesten en armoedige huisjes of tenten waar de mensen wonen,maar ook op straat lagen mensen te slapen. Alle prikkels en indrukken kwamen weer keihard op me af. Maar ik, ik voelde me er weer helemaal op m,n gemak en dat gevoel ging de hele reis niet meer over. Een fietsriksja vind ik spannend. Die jongens en mannen fietsen zich te barsten, transpireren veel, het is keihard werken een slopend bestaan voor een paar roepies. Als het hen te zwaar wordt, dan trekken ze de fiets ( meehelpen wordt nauwelijks geaccepteerd, maar bij uitzonderingen stap ik toch even uit,maar ik zit dus "decadent"op een bankje. Af en toe met een schuldgevoel, maar van de andere kant bezorg jij ze werk. EPILOOG Ik heb in India veel intense contacten met de bevolking gehad. Dit waren b.v korte contacten met handen en voeten (maar zo ontzettend waardevol),Respect naar elkaar, een open "mind", cultuur, en met een open ,natuurlijke dus echte interesse daar haal ik het geluk uit. Ik houd van India.
Land
  • verrassend
  • kleurrijk
  • lange wachttijden vliegreis
Review geplaatst op 2018-03-15
10
India
Ans was hier 15 mrt 2018
Een fantastische boottocht per veerboot van Alleppey naar Kollam. Duurde 8 uur en vanaf de backwaters een prachtig uitzicht op het leven van alledag in de dorpjes waar we langs voeren. Wij waren de enige buitenlandse toeristen op de boot en het was prima geregeld met een mooi verzorgde lunch onderweg in een restaurant aan het water.
Land
  • niet toeristisch
  • ik weet niets negatiefs
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India
C. was hier 15 mrt 2018
In januari/februari 2016 een individuele rondreis gemaakt door Zuid-India. De natuur is prachtig en het is er zeer groen. Heel anders als andere gebieden in India. Prachtige tempels en vooral de mooie provincie Kerala met zijn backwaters is zeer de moeite waard. De mensen zijn zeer vriendelijk. We hadden 2 nachten in een mooie heritage kamer geboekt in Kasaragod, Thalathoor Heritage. We hadden veel geluk want 10 februari 2016 was de viering van Theyyam. Dit is een traditie van 2000 jaar oud die de familie Nair al 100 jaar in stand houdt waarvan 75 jaar bij de tempel, 50 meter van de homestay. Dan heb je een ontmoeting met God midden in de nacht. Het was een mooie en nooit meer te vergeten ervaring.
Land
  • mooie groene omgeving
  • vriendelijke bevolking
  • hele mooie hindoe tempels (Madurai)
  • De plaats Athoor aan het meer (veel vogels)
  • Een bestemming waar het nog rustig is
  • veilige bestemming
  • Veel afval langs de weg maar dat is India!
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India
Karin was hier 15 mrt 2018
Mijn man ik waren een reis aan het zoeken en zeiden tegen elkaar , waarom eens niet India! We hebben dan een rondreis geboekt omdat een eerste keer in zo een onbekend land voor ons , wij ons toch beter voelde met wat begleiding . Wel ik kan zeggen dat het een prachtig land , maar ook een soms verschrikkelijk land is . De tegengestelden tussen arm en rijk valt nergens zo op als in India, mensen die op straat slapen , hele gezinnen naast een autosnelweg met het hoofdje van de baby op een paar cm van de wielen van een vrachtwagen die voorbij raast. Dus de rondreis ging van start in Delhi waar we de pracht en praal van de Tasj Mahal zagen om dan verder te reizen met de bus naar Jaipur met zijn prachtige paleizen , daar hebben we dan de nachttrein genomen naar Varranasi . En de trein nemen in India is een belevenis op zich . Zit je daar in de trein die stopt in elk station en deze werd vuiler met de duur van de rit , s'morgens komt dan een man met een borstel , keert al het vuil bij elkaar , deur open van de trein terwijl deze rijd en keert al het vuil gewoonweg buiten . Na een lange rit komen we s'morgens aan in Varranasi een heilige bedevaartplaats en een plaats waar Indiërs gaan die ziek en oud zijn in de hoop daar te sterven . De stad was vol gelovige mensen in de meest prachtige kleuren gekleed . Deze stad heeft op mij het meeste indruk gemaakt . Zeker het machtige ritueel bij zonsondergang was een kippenvel moment . India is de moeite om naar toe te reizen .
Land
  • Kleurrijk, prachtige gebouwen en paleizen
  • Het afval dat er overal ligt .
Review geplaatst op 2018-03-15
7
India Mumbai (Bombay)
Mark was hier 15 mrt 2018
Ik vond het dakterras van het Four Seasons helemaal te gek. De prijzen voor een drankje zijn er niet van de lucht, en je bent uiteraard niet de enige toerist, maar het uitzicht over de stad is ronduit spectaculair en je hebt geheid een onvergetelijke avond. Ik ben er zelfs een paar Bollywood-sterren en filmbonzen tegen het lijf gelopen!
Stad
Review geplaatst op 2018-03-15
9
India Rajasthan
Ikaro was hier 15 mrt 2018
Rajasthan is een populaire reisbestemming, maar er zijn nog onontdekte parels. Mijn grote favoriet is de Vallei van Ajabgarh. Ik heb er een fiets- en wandeltocht door verschillende dorpen gemaakt. Heerlijk. Er is nauwelijks verkeer en het aantal ‘fotomomenten’ is groot: aan waterpijpen lurkende oude mannetjes, onkruid wiedende boeren op de rijstvelden, douchende kinderen bij de waterpomp, etc.
Regio
Review geplaatst op 2018-03-15
8
India Kerala
Saphira was hier 15 mrt 2018
Kappil Beach staat met stip op nummer 1 op mijn lijstje van de mooiste stranden van Kerala. Op de nabijgelegen klif heb je een fantastisch uitzicht op de Arabische Zee. Dagelijks rond half acht 's ochtends komen de vissers terug van hun nachtelijke jacht en varen hun kleine houten boten het strand op. Uiteraard koop je van hen een verse vis die je bij de lunch op je barbecuevuurtje gooit!
Regio
Review geplaatst op 2018-03-15
8
India Varanasi
sofiecelis was hier 01 nov 2018
Ik wil een bezoek aan Varanasi heel hard aanradeb. Varanasi is 1 van de meest spirituele plaatseb op aarde, de stad waar 1000den indiërs dagelijks de heilige Ganges komen vereren dmv dagelijkse ceremonies en afscheid nemen van hun dierbaren. Dit speelt zich allemaal af langs de rivier en de 10tallen ghats (poorten/trappen) die hiertoe leiden. Maak zeker een boottocht met zonsopgang wanneer de stad ontwaakt en de lichte mist ruimte maakt voor de zon en ga om 17 a 18u naar de avondceremonies kijken. Op elk moment van de dag speelt er zich echter wel iets anders af aan de rivier; boedhisten die ceremonies inoefenen, badende mensen, mensen die kleding en lakens wassen inde rivier, sadhus die zich naakt insmeren met as van doden... opgelet voor de brahmanen; zij zijn niet altijd te vertrouwen en willen bvb geld van toeristen aftroggelen in ruil voor geld. Je herkent hen aan hun oranje gewaad en dreadlocks. Verdwaal op weg naar huis in de wirwar van autovrije straatjes naast de ghats. Hierbuiten is er in varanasi weinig te zoeken; het verkeer is enorm druk en chaotisch, er zijn geen andere bezienswaardigheden.
Stad
  • Uniek
  • Spiritueel
  • Veel verkeer en smog in de stad zelf
Review geplaatst op 2018-02-15
9
India
marlinnie was hier 01 mei 2017
De Nilgiri Hills, een streek op de grens van Karnataka, Kerala en Tamil Nadu. Goed te bereiken met de auto vanuit Bangalore en Mysore, of met de trein uit de richting van Chennai, het laatste stuk kan je met de beroemde Blue Mountain Train afleggen, dit gaat niet snel maar de route door dit geweldige landschap is zo mooi dat de tijd vliegt. Er zijn meer dan genoeg hotels/pensions/B&B's te vinden voor elk budget. Ooty vormt het centrum van deze streek maar is helaas erg druk en vuil en past niet bij de idyllische omgeving. Dit is snel vergeten zodra je buiten Ooty komt en je over slingerende weggetjes langs theeplantages, watervallen en mooie uitzichtpunten rijdt. Er worden meerdere view points aangegeven, maar schroom niet om te stoppen (mits dit mogelijk is natuurlijk) als er een mooi uitzicht voorbijkomt, die plekjes zijn vaak mooier dan de commerciële view points. Je kan makkelijk een taxi huren voor een dag en de omgeving verkennen. Ook zijn er legio mogelijkheden voor wandelingen. Een heerlijke groene omgeving, waar je tot rust kan komen na een bezoek aan een drukke stad.
Land
  • Schitterende natuur
  • Weinig toeristen
  • Genoeg keus qua hotels
  • In de dorpjes voelt het minder idyllisch
Review geplaatst op 2017-11-28
9
India
Morreke was hier 01 jan 2015
Varanasi is alles wat India te bieden heeft samen gepakt op een paar vierkante km. Je kan er India leren kennen in al haar facetten, maar de trekpleister is natuurlijk de rivier Ganges en de rol die deze speelt in het geloof van de Hindu's. Kom naar hier om je te laten verwonderen door de rituelen die gepaard gaan met de geboorte, het leven, de dood en de reïncarnatie.
Land
  • magisch
  • mysterieus
  • vuil
Review geplaatst op 2017-10-22
8
India Karnataka
barga was hier 01 nov 2008
Badami is een must als je in Karnataka bent. Het is een authentiek stadje in een gebied vol cultuur en historie. De cave temples van de stad zijn zeer de moeite waard, maar ook een trip naar de sights in de omgeving is een must (o.a. tempelstad Pattadakal(Unesco). Badami zelf is niet toeristisch. Toen wij er waren was er nauwelijks acomodatie. het is een echt inlijkje in het dagelijkse leven van de Indiers buiten de grote steden
Regio
  • Authentiek
  • Culturele rijkdom
  • Primitief, maar daardoor juist bijzonder
Review geplaatst op 2017-10-22
8
India
India, het land van meer dan 1 miljard mensen, veel verschillende religies, verschillen tussen arm en rijk, en rechten voor man en vrouw. Ik heb tijdens mijn 2 maanden in India zeker dingen meegemaakt die vervelend waren, bijvoorbeeld afgezet worden tijdens onze trip naar Kerala. Maar ik was er op voorbereid en heb me er niet door uit de weg laten slaan. Als je je van te voren op deze manier voorbereid op India, in mijn geval zuid India, dan is het werkelijk genieten. Zuid India is nog niet bedolven onder massa's toeristen, de trekpleisters zitten toch wat meer in het noorden. Mijn Indiase collega's hebben mij tips gegeven over wat ik zou kunnen bezoeken. En dat waren er genoeg. Van Mahabalipurham met de vele tempels aan zee, Auroville met de gouden mediteerruimte, tot aan Chennai met haar spierwitte basiliek, Marina beach en de fantastische poort van de Kapaleeshwarar tempel aan de oostkust. En van het groene Kerala waar je op in houseboats op de backwaters kunt relaxen tot aan de Nilgiri Mountains met haar groene theeplantages en waar ik voor 23 cent een adembenemende UNESCO treinreis van 5 uur door de bergen heb gemaakt, in het westen. Kortom, wil je niet de India ervaring van de bekende Taj Mahal en grote party steden zoals Bombay of Goa (die zeker nog op mijn lijstje staan hoor), dan is zuid India een goed alternatief. Voor wat inspiratie heb ik de tips met foto's en blogs op mijn profiel gezet.
Land
  • Niet bedolven onder toeristen
  • Veel bezienswaardigheden
  • Houding tegenover toeristen
  • Goedkoop
  • Nilgiri Mountain Railway
  • Klimaat
  • Minder toeristen betekent ook meer zelf regel
  • Het is in India altijd oppassen met eten
Review geplaatst op 2017-10-18
8
India Goa
barga was hier 01 nov 2008
Voorafgaand aan het jaarlijkse Feast of St. Francis Xavier in old Goa verzamelen de locals zich in en rond de kerk. Er wordt eten en drinken meegenomen en iedereen gaat gezellig bij elkaar zitten. Normaal is Old Goa een spookstad zonder bewoners met lege kerken, maar ten tijde van dit festival komen er duizenden Indiërs naar deze plek om samen in de Basilica de bom Jesus de overblijfselen van St. Francis Xavier te gedenken op zijn sterfdag. Uren staan ze in de rij om de basiliek in te mogen. Na de plechtigheden in de Basiliek en in de open lucht wordt er uitgebreid gepicknickt, waarna iedereen richting kermis gaat. Het is absoluut een belevenis om hier naar toe te gaan; er zijn weinig toeristen en het geduld en de devotie van de Indiërs is indrukwekkend. Je wordt als buitenlander overigens hartelijk begroet en bent meer dan welkom.Wij waren er enkele dagen na de aanslagen in India in 2008 en hierdoor waren de veiligheidscontroles extreem aanwezig met overal lange rijen als gevolg.
Regio
  • Uniek religieuze happening
  • India in volle glorie
  • Extreem druk
Review geplaatst op 2017-09-30