Mumbai

Foto door Reisreporter travelbag

In deze historische nederzetting vind je de invloed van de Romeinen terug. Een ruïnestad met de grootste en best bewaarde haven uit de Romeinse tijd. Restanten van badhuizen, theaters, straten met veel zuilen en van een oud cirsus zijn hier te zien.

Informatie over Mumbai

Beste foto's & tips van Mumbai

'1041979' door ThijsVDenBurg '1041979' door ThijsVDenBurg

IndiaMumbai

IndiaMumbai

Verdwalen in Mumbai

ThijsVDenBurg

Naast Dehli en Agra is Mumbai het voormalige Bombay wel een van de bekendste en inmmense steden van India. Er zijn een aantal highlights die de meeste toeristen aandoen zoals; the Gateway of India aan de haven, het prachtige Centraal Station gebouwd door de Britten. Maar ook de grote hotels met geschiedenis (niet altijd even fraai). En een rondje Bollywood mag zeker niet ontbreken. Maar wil je ook een andere kant van Mumbai zien en weinig toeristen tegenkomen. Pak dan een tuktuk en laat je ergens afzetten en ga wandelen. De meest bijzondere straatjes en ontmoetingen liggen om elke hoek. Het is ook de plek waar je de oprechte Indier tegenkomt. In deze straat zagen we dit gebouw. Een tetrispuzzel aan golfplaten die als muur fungeren. De donkere ruimte waarachter het onbekende schuilging en nog gaat want binnen konden we niet komen. De loopbrug tussen twee gebouwen in bestemming onbekend behalve voor deze poserende man. Zich afvragend wat twee toeristen daar te zoeken hadden en uberhaupt een foto van wilden. Hij maakt de foto voor mij af en hoewel hij er staat verdwijnt hij ook in het geheel. Een korte glimlach was al wat we kregen als besluit.

'1092333' door travelbag '1092333' door travelbag

IndiaMumbai

IndiaMumbai

In de tempel

travelbag

Zoek je een redelijk rustig plekje in Mumbai dan is een bezoek aan de Sri Radha Gopinath Temple zeker een bezoek waard. De tempel is van buiten mooi bewekt met fraaie details. Het is een van de schoonste tempels van het en bevat op sommige plekken zelfs ac. Hij is erg in trek bij de lokale bevolking zelf. Binnen vind je ook mooie bewerkte panelen. Tijdens mijn bezoek geen andere toerist gezien. Wel een aantal mannen die samen aan filosoferen waren over... ja zeg het maar.

'842609' door travelbag '842609' door travelbag

IndiaMumbai

IndiaMumbai

In de Radha Gopinath.

travelbag

in Mumai bind je de Radha Gopinath Tempel. Van buiten een mooi bewerkte tempel. Een tempel met marmer en hout bewerkte panelen van binnen. Het is van de weinige tempels met AC binnen. Buiten onder een afdak zoekt een Indiase man verkoeling. Achter de man vind je ook een van de mooie hout bewerkte panelen.

Laat kaart zien