Kaziranga NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neushoornvogels tijdens safari in Kaziranga

Kaziranga NP,
India


We hebben de beste gids van heel Kaziranga bij ons : Debeshwar Pegu.
De man die een tijger voor ons wist te vinden doordat hij de alarmkreet van een eekhoorn hoorde in de jungle.
Dankzij Pralay van My Wild India hebben wij hem 3 dagen tot onze beschikking.

Toch moet je het soms hebben van eigen waarneming: terwijl Pralay en Debeswar zich druk maken over een kkv-tje (klein kut vogeltje) in de verte horen wij achter de Gypsy een berg herrie. Met een stukje achteruitrijden ontdekken we de bron van al dit leven: twee neushoornvogels die perfect voor ons zitten te poseren.

Kaziranga N.P. is het kroonjuweel van de natuurbescherming in Assam; hier leeft de helft van de ca. 3000 Indische neushoorns die de wereld nog telt. Deze foto is genomen in de Agaratoli Range, het meest oostelijke deel van het reservaat. Dit is het terrein voor de echte liefhebber, een stuk rustiger dan het centrale Kohora en Bagori waar iedereen naartoe gaat.

Voor de ultieme ervaring slaap je in Dhansiri Eco Camp, een eenvoudig resort gebouwd in de traditionele stijl van de Mishing. Je verblijft in bamboehutten op stelten aan de oevers van de Brahmaputra. Eigenaar Gautom Saikia is een rare snuiter, maar als ie je mag gaan er deuren voor je open die voor een ander gesloten zijn. Zo hebben wij plekken gezien van het park die voor een ander off-limits zijn en was opeens de inspection bungalow in Manas N.P. wèl beschikbaar voor ons.

Dhansiri Eco Camp ligt op zo'n 250 kilometer ten oosten van Guwahati. Vanaf hier ben je binnen in dag in bijvoorbeeld Nagaland of het fascinerende Majuli.

Voor meer info:

Our Wild India