Kaukasus gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gergeti kerk

Kaukasus gebergte,
Georgië


De 14e eeuwse Gergetikerk, (of voluit Tsminda Sameba-kerk in Gergeti) ligt op 2170m hoogte bij het dorp Stepantsminda (oude naam = Kazbegi). Op de top van een van de bergen van de hoge Kaukasus. Erachter rijst Mt. Kazbek met zijn 5047m op. Dit is de twee na hoogste top van Georgie. De ligging van deze kerk is fantastisch!

Je hebt 2 opties om vanuit het dorp bij deze kerk te komen: Met een 4X4 een hele slechte smalle weg omhoog rijden, of je neemt de hike door de bossen de heuvel op. Zoals op de meeste plekken in Georgie is ook deze kerk gratis toegankelijk.

Na ons bezoek nam onze gids voor die ochtend ons mee naar deze onbekende plek voor het mooiste uitzicht op de kerk en bergen (helaas kan ik niet reproduceren hoe je hier komt, je moet in ieder geval door het dorp heen rijden en aan de overkant van de weg het dorp weer uit, en weer via een onverharde weg vol met kuilen stijl omhoog. Er werd hier een nieuw kerkje gebouwd, misschien kan je daar iets mee). Een veel hogere plek dan de meeste mensen aandoen om het geheel van een afstandje te bewonderen. Helaas is het bewolkt weer en zien we de Mt. Kazbek niet echt. Maar toch is het uitzicht hiervandaan fenomenaal!

-graag even openen- Zie je rechtsonder in het dal ook nog het water stromen? En net rechts van de kerk de auto's staan?