Kaukasus gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Homestays/trekkings in Svaneti

Kaukasus gebergte,
Georgië


Als je van plan bent om een trekking te doen in Svaneti, neem dan zeker contact op met de lokale organisatie: Svanetitrekking (http://svanetitrekking.ge/eng/index.htm). Zij worden vooralsnog gesteund met subsidie vanuit Zwitserland maar onbekend is voor hoe lang nog. Ze vragen een vrijwillge bijdrage voor hun advies.

Zij kunnen je adviseren over je route en accomodatie regelen bij lokale boeren. Hoewel zij zellf de optie aanbieden zonder gids te lopen zou ik dit dringend willen afraden. Paden zijn vaak ongemerkt en snel stijgende rivieren zorgen ervoor dat je zonder begeleiding eenvoudig de weg kwijt kunt raken. Hoewel men officieel maar drie Engels sprekende gidsen hebben, kunne veel gidsen Engels verstaan en een beetje spreken.

De aangeboden accomodatie is schoon maar eenvoudig. Het ontvangst is hartverwarmend, de boeren nodigen je uit bij hun eigen gezin aan tafel en delen alles wat ze hebben. Verse yoghurt, kaas en melk, groenten en traditionele gerechten alles in ruime hoeveelheden voorhanden worden je aangeboden. Dan laat ik de lokaal gestookte wodka buiten beschouwing. De prijs van 20 euro voor een slaapplaats en drie maaltijden (ontbijt, lunchpakket en avondeten) is allerzins redelijk.

Je kunt per email contact opnemen met Svaneti trekking

svaneti_trekking_ge@yahoo.com (contactpersoon: Zaur Chartolani)