Georgië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Georgië image

Georgië

Georgië
Azië
Georgie

Georgië Actueel: Georgische cultuur, Reizen naar Georgië en Tbilisi

Georgië Actueel .

Georgië Actueel is een snel groeiende site, gericht op ontwikkelingen en activiteiten in Georgië op het gebied van toerisme en economie, het is blog over Georgië, Georgische cultuur, Reizen naar Georgië en Tbilisi , Georgische muziek en dans, Georgische wijn, Georgië tips, Boeken over Georgië, Geschiedenis van Georgië, Georgië als vakantieland, Georgische keuken Georgië videos en meer.

De Republiek Georgië bevindt zich in de overgangszone tussen Europa en Azië. Het land is ongeveer 69.700 vierkante kilometer groot. Dit is zo'n twee keer de grootte van Nederland. Het totaal aantal inwoners is 5,5 miljoen, de bevolkingsdichtheid is 78 inwoners per vierkante kilometer. Ter vergelijking: in Nederland wonen binnen een vierkante kilometer gemiddeld 409 mensen.

De naam Georgië (Georgia, zelf noemen de Georgiërs hun land Sakartvelo, საქართველო ), die in de westerse wereld wordt gebruikt, is voortgekomen uit het oud-Griekse woord Georgos, dat "wijnboer" betekent. Zo betitelden de oude Grieken de inwoners van Colchis, het mysterieuze land waarin zelfs in de klassieke tijd al een eeuwenoude traditie van wijnbouw bestond. Lees meer: Georgië Actueel