Bantanyan eiland beste reistijd

Het weer in Bantanyan eiland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Bantanyan eiland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Bantanyan eiland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Bantanyan eiland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Bantanyan eiland:
Schrap juni t/m september uit je reisagenda en je vermijdt op de Bantanyan eiland zowel het regen- als het tyfoonseizoen. December t/m mei kun je makkelijk laten staan, want deze maanden brengen koele en droge dagen.


Reisadvies
Het wordt ontraden te reizen naar west-, centraal- en zuid-Mindanao en de eilanden van de Sulu archipel.   Wees in de rest van het land waakzaam. (mei 2010)

Feestdagen
9 april Bataan Dag, 12 juni Onafhankelijkheidsdag, 30 november Bonifacio Dag, 30 december Rizal Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Bantanyan eiland

Beste foto's & tips van Bantanyan eiland

'1091009' door ingrover '1091009' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Nog 3 weken....

ingrover

Ik ben aan het aftellen,over 3 weken vertrek ik voor de 2e x naar de Filipijnen! afgelopen februari ben ik er geweest met familie,dat is me zo goed bevallen dat ik terugga. Deze x als solo reiziger Ik ga eilandhoppen in de Visayas maar wel de plekken waar ik vorig jaar niet ben geweest. Deze foto is genomen op Virgin island bij Bantayan....helemaal in het noorden van Cebu. Je kunt hier komen door op Bantayan met een local mee te gaan op zn pumpboat. Dit was een geweldige ervaring,de natuur was niet alleen prachtig maar de local had zn kids ook meegenomen....

'1091458' door ingrover '1091458' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Kleine bootsman

ingrover

Op Bantayan willen we met een pumpboat naar de omringende eilandjes.Via de hotel eigenaar word dit geregeld...Dit is een privé trip,de kosten zijn 1000 peso(ong 16 euro)voor zolang als wij willen gaan. We worden met een tricycle naar een piepklein vissersdorpje gebracht.Een local neemt ons mee op zn pumpboat. het leukste is dat ook zn zoon en dochter meegaan. De zoon blijkt een uitstekende hulp en bootsman te zijn! Hij geniet er zichtbaar van...het is nu al duidelijk dat hij zn geld later ook op deze manier zal gaan verdienen. Als we een paar uur verblijven op Virgin Island zien we de kids zwemmen en lol maken...Gelukkig hebben zij t ook reuze naar hun zin.Maar eenmaal terug op de boot is de zoon weer serieus met zn taak bezig...de boot los maken en wegvaren.

'1090039' door ingrover '1090039' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Zonsondergang op het.

ingrover

Bantayan is een klein eilandje in de Visaya's! Nog niet overladen met toeristen. Bantayan hoort bij Cebu(het hoofdeiland)en het ligt helemaal links net boven het langwerpige eiland Cebu. Om hier te komen moet je vanuit Cebu city naar de nothern busterminal gaan in Mandaue(met de taxi of een tricycle).Vanuit daar is t nog zo'n 4 uur per bus naar Hagnaya Port.Daar neem je de boot(duurt zo'n 30min).... Santa Fé is de meest bekende(toeristische) plek van het eiland.Er zijn hier wat hotelletjes en hostels te vinden en ook een plein met allerlei eettentjes en karaokebars. Het ligt echter ook vlakbij het strand. Je moet hier niet zijn om te snorkelen. Dan kun je beter met de boot naar de nabijgelegen eilandjes gaan! Wel kun je hier genieten van een fraaie zonsondergang met een hapje en een drankje in een leuke strandtent!

Laat kaart zien