Sichuan en Chongqing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trapstraatje in centrum

Sichuan en Chongqing,
China


Nadat we 3 jaar geleden, na afloop van de rondreis door Kham, vlak voor de terugreis gedwongen werden in Chongqing achter te blijven, doordat mijn vriend met een hartinfarct in het Chongqing Emergency Medical Center opgenomen werd, kreeg ik de gelegenheid om deze wereldstad te ontdekken. Bij mijn vorige foto heb ik e.e.a. over de stad verteld, enkele bezienswaardigheden in de buurt en het winkelcentrum had ik vrij snel ontdekt.
Dit leuke straatje, een gezellige trap waar de mensen van de winkeltjes gewoon met elkaar op straat zitten spelletjes te doen, is vlakbij het Centraal Station. Ik kwam hier toevallig terecht door een klein tussendoor-straatje te nemen.
Ik had een plattegrondje (in het Chinees) waarop ik de richting probeerde te onthouden, en als ik verdwaalde (wat wel een paar keer gebeurd is) nam ik een taxi terug naar het ziekenhuis.
Ik heb ruim 2 weken bij hem op de kamer gekampeerd op een opklapbedje, aangezien hij een V.I.P. room had, mocht ik gewoon met alle maaltijden mee-eten. Na 1 1/2 week is hij geopereerd en daarna kregen we pas een tolk en hulp toegewezen, zij heeft voor mij nog een geweldige excursie naar Dazu georganiseerd en mij de weg gewezen naar Ciqikou, een "ancient town" in de stad.
Het is helemaal goed gekomen en een week na de operatie konden we eindelijk terugvliegen.