Sichuan en Chongqing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Super winkelcentrum in Chonqing

Sichuan en Chongqing,
China


Chongqing is de grootste stad van China, met een grootte vergelijkbaar met Oostenrijk heeft het nu 32 miljoen inwoners, en de verwachting is dat dit over 5 jaar verdubbeld is. (Beijing heeft ruim 17 miljoen inwoners). De zon schijnt er vrijwel nooit en het is er altijd mistig (overdag zie je dus lichtgrijs en donkergrijs in elkaar overgaan) en zomers is het ook heel erg benauwd. Samen met Chengdu liggen deze steden in een groot gebied, wat wel erg groen is, maar waar het ook heel veel regent. Chongqing is geen stad waar je als Europese toerist heen zou gaan, je hebt er eigenlijk niets te zoeken, in de stad heb ik ook geen toerist gezien en werd overal nagestaard.

Maar als je er toch bent en je zou eens uitgebreid willen shoppen, dan moet je in Jie Fang Bei zijn; een enorm groot, supermodern en heel Westers winkelcentrum. Het ligt op het schiereiland tussen de 2 rivieren, vlak voordat de Jialing in de Jangtze stroomt. Je vindt hier grote dure winkels van alle bekende wereldmerken. Veel mensen komen hier vooral om rond te kijken, want voor de Chinese Jan Modaal zijn deze winkels vrijwel onbetaalbaar, hier zie je dan ook wel (vnl Chinese) toeristen.

Je kunt er komen door je met een taxi er te laten afzetten, of met de monorail/metro lijn2. Kaartjes kosten maar 2 ¥ (€ 0.25), maar de namen van de stations zijn voor ons onleesbaar. Ik heb ontdekt dat ze allemaal een nummer hebben en JieFangBei heeft dan de stations 201 en 202, en dan moet je dus het nummer van het station waar je ingestapt bent wel onthouden.