Sichuan en Chongqing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Songpan

Sichuan en Chongqing,
China


Toen wij Songpan opnamen in ons reisschema, was dit voornamelijk bedoeld voor de doorreis van Langmusie naar Jiuzhaigou. Echter toen wij in dit dorpje aankwamen, waren wij direct onder de indruk van de gezellige sfeer.

Dat komt waarschijnlijk vooral door Emma, die Emma's Kitchen runt. Dit restaurant is speciaal opengesteld voor backpackers en dit is dan ook echt een heerlijk restaurantje om te vertoeven. Het eten is heerlijk (probeer vooral die heerlijk warme appeltaart!!!) en bovendien is het erg gezellig. Wij zaten met 10 andere backpackers rond de warme kachel en Emma kletste gezellig mee. Ze heeft enorm veel informatie over de omgeving en kan je werkelijk overal mee helpen! Bovendien is het een warme vrouw die echt altijd vriendelijk is!!

Via Emma hebben wij een daguitstapje naar Huanglong Nationaal Park geregeld, een prachtig natuurpark met helder blauwe meren. Het is hier totaal niet toeristisch, wij liepen er alleen rond. En toen wij 's avonds weer terug kwamen, stond het eten al voor ons klaar...

In deze omgeving is het ook erg populair een paardenritje te maken. Wij hebben dit gedaan en kozen voor een dagrit, je kunt ook kiezen voor een meerdaagse rit. We maakten een tocht over de bergen en stopten onderweg bij een Tibetaanse familie voor de lunch. Een hele bijzondere ervaring en zeker leuk om eens gedaan te hebben, vooral als je nog nooit eerder op een paard hebt gezeten!