China reviews

9
China
corriedewinter was hier 01 mei 2018
In de provincie Fujian vind je honderden toulous, ‘aarden huizen’ Het zijn kasteelachtige gebouwen geconstrueerd door de Hakka bevolkingsgroep. In vroeger tijden dienden deze huizen als bescherming tegen indringers. Er wonen meerdere families in een toulou, zij hebben kamers op galerijen rond een grote binnenplaats. Veel toulous zijn te bezoeken, het kan er soms erg druk zijn. De Yuqing tulou in Chuxi is niet zo druk en heeft ook gastenkamers. Als je daar logeert, maak je het traditionele leven mee. Je kunt eindeloos thee drinken in de grote poort bij de ingang, wandelen langs boomgaarden en theeplantages in de omgeving, 's avonds in het dorp kennis maken met mahjong of als je geluk hebt op het dorpsplein een traditionele Fujian marionettenvoorstelling bezoeken. adres: Yuqing tulou Chuxi, een riviertje oversteken en langs steile trappen de berg op. Bagage wordt tegen betaling opgehaald.
Land
  • het échte dorpsleven
  • traditionele tulou
Review geplaatst op 2018-07-09
9
China Hongkong
Inez was hier 15 mrt 2018
Sluit je ogen en laat me raden waaraan je denkt bij Hongkong: flitsende neonlichten, wolkenkrabbers, noodle-kraampjes waarbij je bij vaal TL-licht met chopsticks je dim-sum uit een bamboe-kommetje probeert te versmaden. Misschien zie zelfs een time-lapse van verkeer aan je voorbij gaan in deze high-tech stad. Het is het New York van Azië, of toch niet? Je hebt gelijk! Maar, net als bij alle andere bestemmingen kun je zo ver van de gebaande paden afwijken als je zelf wilt. Het altijd drukke Kowloon, de spectaculaire lichtshow op de kade van Victoria Harbour, en het befaamde uitzicht vanaf Victoria’s Peak in Hong Kong moet je natuurlijk ervaren, maar wist je dat Hongkong uit wel 263 eilanden bestaat? En dat je dus binnen een half uur boven op een berg, in de natuur, of op het strand kunt zijn? Mijn persoonlijke favoriet is de wandelroute genaamd Dragon’s Back, waarbij het pad op gemiddeld 250 meter hoogte, over een grote heuvelrug inderdaad veel weg heeft van een drakenrug. Schrik niet als je opeens iets voorbij ziet scheren, het is waarschijnlijk geen draak, maar een paraglider, één van de populairste activiteiten in dit gebied. De grote verrassing komt op het einde, na een urenlange wandeltocht waarbij je uitkomt in het surfdorpje Tai Long Wan, gelegen aan Big Wave Bay. Neem dus je zwembroek mee, en minimaal 60 HK dollar, zodat je als afsluiter van een heerlijk biertje kunt genieten op dit relaxte strand van Hongkong!
Stad
  • Dichtbij de stad, makkelijk bereikbaar
  • Voor de beginnende/ gemiddelde wandelaar
  • Eindpunt is een ware verrassing!
  • Populaire route, je bent hier niet alleen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
China
Rynske was hier 15 mrt 2018
2 maanden in China geweest. Werkelijk de beste vakantie gehad. China heeft alles, bergen, oerwoud, woestijn, vriendelijke mensen, minder vriendelijke mensen, zee, rivieren, watervallen, rijstvelden, theevelden en grasvelden. Alles wat je hartje begeert bevindt zich in CHINA.
Land
  • Bergen
  • Veel chinezen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
China Hongkong
Adriana was hier 15 mrt 2018
Hong Kong is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers, shopping malls en neonlichten. Het is een combi van een drukke stad afgewisseld met rustige en minder drukke en toeristosche plekken (zoals kleine parken midden in de stad). Voor de 'food' liefhebbers; uitdagende streetfood (typisch: fishballs en stinky tofu) en heerlijke dranken zoals cocosmelk en bubble tea. Het nachtleven is bruisend, zowel locals als expats kom je tijdens het uitgaan tegen. Er zijn tevens avonden waarop de dames gratis dranken aangeboden krijgen. Tot slot, biedt de stad bergpieken (hiken) en tropische eilandjes, heldere stranden. Wanneer je de stad beu bent kun je een dagtrip maken naar een van de nabij gelegen eilanden.
Stad
  • Verborgen natuur
  • Drukte
Review geplaatst op 2018-03-15
10
China
sgtravel was hier 01 jan 2018
Ieder jaar van eind december tot eind februari, vind in Harbin één van de grootste ijs festivals ter wereld plaats. Op drie locaties in de stad, die zowel lopend als met de taxi vanuit het centrum te bereiken zijn. De meest centrale bevind zich in het Zaolin park, waar elk jaar het een ijssculpturen wedstrijd plaats vind. zo'n 40 sculpturen van 2 meter hoog worden aangevuld met enkele bouwwerken tot 10 meter hoog, de avond is de beste tijd om hier heen te gaan als alles word verlicht. Aan de overkant van de rivier op Sun Island, bevinden zich de andere twee locaties. Bij Harbin snow world vind de jaarlijkse sneeuwsculpturen wedstrijd plaats, ook hier vind je ongeveer 40 sculpturen van ongeveer 4 meter hoog. Maar iedereen komt voor de mega projecten, een kerk van 20 meter hoog of één van 100 meter lang en 15 meter hoog met de Olympische winterspelen als thema. Deze kun je best overdag bezoeken, al worden ze s'avonds ook mooi verlicht. De hoofdlocatie is het Harbin ice&snow world, waar je bijna een complete stad van ijs kunt aanschouwen. Kerken, forten, tempels en torens tot 30 meter hoog, allemaal gemaakt van ijs uit de Songhua rivier. Hier kun je het best 2 uur voor zon's ondergang naar toe gaan, zodat je het spectacle zowel in transparant ijs kunt zien alsmede in de avonduren. Wanneer de bouwwerken compleet verlicht zijn in alle kleuren van de regenboog. Omdat het rond deze tijd gemiddeld -20 is, zijn er vele restaurantjes waar je even kunt opwarmen!!!
Land
  • Sneeuw en ijs sculpturen in MEGA formaat
  • Op loopafstand van het centrum max 45 min
  • voldoende restaurantjes om op te warmen
  • Het is niet goedkoop!!!
  • Zoalin park €20 de andere 2 €40 per locatie
  • Sla maandag over, extra druk met locals
Review geplaatst op 2018-01-17
9
China
Willemien was hier 01 mei 2017
Wumulong is een klein afgelegen dorp, verscholen in een diepe vallei, omringd door hoge bergen. Het is het leefgebied van de unieke Limi Yi. Het isolement heeft er toe bijgedragen dat deze etnisch groep nog aan veel van hun tradities vasthouden. Het meest bijzondere is de klederdracht van de vrouwen, bijna helemaal zwart met een prachtige hoofdtooi. De Limi Yi staan ook wel bekend als de zwarte stam. Het is een lange bijzondere reis die je moet maken om er te komen. Vanaf Lincang reis je de bergen in. Wij deden dit met een busje. De chauffeur stuurt het busje geraffineerd langs de afgronden. De uitzichten zijn mooi maar stoppen op de smalle bergweg is niet mogelijk. Na een aantal uren bereik je Wumulong. Het is een afgelegen dorp waar je wordt aangestaard of je van een andere planeet komt. Er komen hier bijna geen westerse toeristen. Overnachten is mogelijk in een sober hotel aan de hoofdstraat, maar de lakens zijn schoon en het eten in het naastgelegen restaurant is prima. Je komt tenslotte voor de markt. De markt wordt niet wekelijks gehouden maar wordt bepaald door de traditionele Chinese kalender. Informeer dus goed wanneer deze plaatsvindt want het is de plek waar de Yimi Li samen komen. Op de markt zitten de Limi Yi, die met hun tuinbouwproducten naar de markt zijn gekomen. Ook doen zij daar zelf hun inkopen. De straatbeelden zijn fantastisch in het licht van de vroege morgen.
Land
  • unieke etnische minderheid de Limi Yi
  • geen westerse toeristen of Chinese toeristen
  • afgelegen dorp in een vallei
  • de marktdag
  • lange weg door de bergen om er te komen
  • hotel is heel basic
Review geplaatst op 2017-06-13
9
China Yunnan
Rien-Eyk was hier 01 mei 2017
Voor een reis naar China kozen we voor een rondreis langs de zuidelijke en westelijke grenzen van Yunnan, ver weg van de toeristische centra. Dit is het gebied waar veel minderheden wonen die nog steeds in klederdracht lopen. Je komt ze vaak tegen op lokale markten in dat gebied. We zagen allerlei landschappen, van hoge bergen tot diepe dalen waarin rivieren als de Mekong zich een weg banen. Maar ook allerlei soorten plantages, bananen, thee en rubber; en natuurlijk rijstterrassen. We hebben boeddhistische, confutiaanse en taoistische tempels bezocht, evenals rooms-katholieke kerken en Tibetaanse kloosters. We kwamen in grote steden en kleine afgelegen dorpen. We zagen het China zoals het buiten de gebaande paden werkelijk is.
Regio
  • Verrassend veelzijdig landschap
  • Veel minderheden met prachtige klederdrachten
  • Veel contact met de plaatselijke bevolking
  • Soms lange busreizen nodig om ergens te komen
Review geplaatst op 2017-06-26
8
China
DVreede was hier 01 mrt 2017
Hongkong was een geweldige ervaring. Het ene moment lijkt het alsof je in een mierenhoop van mensen terecht bent gekomen en het andere moment ben je alleen met de natuur. Je kan genieten van de Chinese cultuur (cultuurshock), maar met de beste infrastructuur van de wereld. Een mooi contrast. Je kan hierdoor ongelooflijk veel zien en wordt je niet belemmerd.
Land
  • Natuur
  • Cultuur
  • Overal openbare toiletten
  • Perfecte infrastructuur
  • Reizen in Hongkong is goedkoop
  • Voor ieder wat wils!
  • Drukte van locals
  • Vieze geuren
  • Eten en drinken is overdreven duur
  • Twee aardbeien voor 10eu
Review geplaatst op 2017-10-25
10
China
MiekeDeHaas was hier 01 mrt 2017
Yuanmou earth forest is een onontdekte parel en ligt 200 kilometer ten noordwesten van Kunming. Het is een woestijngebied met machtige, gekleurde geërodeerde rots- en zandformaties, die één voor één grillige pieken hebben, ontstaan door de inwerking van weer en wind, gedurende 1,5 miljoen jaar. Je kunt overal tussendoor lopen en om elke hoek is er weer een verrassing. We hebben eerst een ronde gemaakt waarbij je de diepte in kunt kijken en daarna zijn we via heel veel trappen naar beneden gelopen waar je je behoorlijk nietig voelt wanneer je tussen de grillige pieken loopt. Het is een belevenis om daar rond te wandelen. Lang geleden waren hier de dinosauriërs de bewoners van deze droge zandvlakte. Het is een ongelooflijk mooi stukje natuur. Bij de ingang is een bezoekerscentrum en een restaurant.
Land
  • Geen toeristen, op een paar Chinezen na
  • Wandelt constant tussen gekleurde formaties
  • Fotogeniek
  • Wonderbaarlijk landschap/woestijn
  • Veel trappen door hoogteverschillen
Review geplaatst op 2017-12-10
9
China Zhangjiajie National Forest Park
TimoGerritsjans was hier 01 nov 2016
Zhangjiajie met zijn 3 fantastische natuurgebieden die ik als reiziger moet aanbevelen aan iedereen die gek is op outdoor adventure, natuur en cultuur. Zhangjiajie National Forest, Een fantastisch natuurgebied waar de makers van de film 'Avatar' hun in inspiratie hebben weggehaald (dit is overigens niet erkend door de makers). Het National Forest kent vele wandelpaden en gebieden waar je telkens wordt overdonderd door het natuurschoon. Met de fantastische kalkstenen rotsen die ontstaan zijn door erosie tot aan apen die hier wild nog rond lopen. De kleine watervalletjes die je vind tijdens een hike maakt dit park tot een van mijn favorieten. De Chinese toerist is sterk vertegenwoordigd in dit park, zei begeven zich massaal bij de uitzichtpunten en highlights van het park (aangeboden excursies) ga zelf vooral niet mee met een groep, je mist hierdoor de echte schoonheid van het park die op de paden zijn waar je niet komt met een van deze excursies. Tianmen Mountain National Park ligt midden in Zhangjiajie city. Hier kun je met een kabelbaan richting de top kunt gaan om vervolgens op een glazen brug om een rots heen te lopen. Niet aan te raden voor vakantiegangers met hoogtevrees.Dit park blijft mooi en is zeker een aanrader maar is evenaart niet de schoonheid van het National Forest. Kort wil ik een uitstapje naar Zhangjiajie Grand Canyon benoemen met de langste en hoogste glazen brug ter wereld. Ik zou er heen gaan maar trek er niet langer dan een halve dag vooruit.
Regio
  • Natuurschoon
  • Verschillende gebieden
  • Goed toegankelijk
  • Vriendelijke mensen
  • Weers-afhankelijk gebied
  • Engels is niet gebruikelijk
Review geplaatst op 2016-12-07
9
China
2 maanden in China geweest. Werkelijk de beste vakantie gehad. China heeft alles, bergen, oerwoud, woestijn, vriendelijke mensen, minder vriendelijke mensen, zee, rivieren, watervallen, rijstvelden, theevelden en grasvelden. Alles wat je hartje begeert bevindt zich in CHINA.
Land
  • Bergen
  • Veel chinezen
Review geplaatst op 2016-09-22
8
China
Hong Kong is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers, shopping malls en neonlichten. Het is een combi van een drukke stad afgewisseld met rustige en minder drukke en toeristosche plekken (zoals kleine parken midden in de stad). Voor de 'food' liefhebbers; uitdagende streetfood (typisch: fishballs en stinky tofu) en heerlijke dranken zoals cocosmelk en bubble tea. Het nachtleven is bruisend, zowel locals als expats kom je tijdens het uitgaan tegen. Er zijn tevens avonden waarop de dames gratis dranken aangeboden krijgen. Tot slot, biedt de stad bergpieken (hiken) en tropische eilandjes, heldere stranden. Wanneer je de stad beu bent kun je een dagtrip maken naar een van de nabij gelegen eilanden.
Land
  • Verborgen natuur
  • Drukte
Review geplaatst op 2016-09-08
10
China Beijing
JBussers was hier 01 mei 2016
In Beijing kan je je te rijk doen aan heerlijk eten. Een specifiek gerecht wil ik hier graag uitlichten. Ga de Peking eend proberen. Heerlijk en prachtig om te zien. Zelf heb ik meer dan 1,5 moeten wachten totdat de eend uiteindelijk op mijn bord lag, maar wat was het het waard! Bij vele restaurants wordt de eend aangeboden. Het is echter zo dat elk restaurant ook een andere manier van bereiden heeft. Voordat je dus een Peking eend wilt gaan eten moet je eerst even op internet zoeken of het een goed restaurant is. De eend werd bij ons in de nabijheid van onze tafels gesneden. Je krijgt eerst het vel van de eend (lekker knapperig) en vervolgens stukjes vlees. Daarbij krijg je een chinees pannenkoekje met komkommer en lente - ui. Een heerlijk sausje er bij en het gerecht is compleet. Een smaaksensatie en zeker iets wat je niet mag missen in China.
Stad
  • Heerlijk eten
  • cultuur
  • prachtige opmaak
  • lange wachttijden
Review geplaatst op 2016-09-09
10
China Chinese Muur
JBussers was hier 01 mei 2016
Mutianyu, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing is een deel van de muurdat veel bezocht wordt door toeristen. In tegenstelling tot Badaling en Juyongguan is het opengestelde deel een redelijk recht stuk door een erg bosrijke vallei dat aan beide uiteinden overloopt in een minder begaanbare delen die hoog de bergen ingaan. Het begaanbare deel kent naast 22 wachttorens in het midden op het laagste punt ook nog een toegangspoort. Om de muur op dit punt te bereiken moet je eerst de bergtoppen bereiken. Dit bereik door middel van een ski-lift. Een hele ervaring als je hoogtevrees hebt maar zeker de moeite waard. Eenmaal bij de muur aangekomen kun je zowel links- als rechtsaf tot het punt waar je niet verder mag en vervolgens weer terug. Wat betreft de drukte valt Mutianyu tussen Badaling en Juyongguan in. Reden waarom je voor Mutianyu zou kiezen is mijns inziens de afdaling met de rodelbaan. Je hebt de mogelijkheid om een heel groot deel naar beneden af te leggen met een rodelbaan. Een prachtige ervaring maar het voelt wel heel toeristisch.
Regio
  • De muur is geweldig
  • must-see must do
  • Rodelen naar beneden
  • Kan heel druk zijn
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-09-12
6
China
JBussers was hier 01 mei 2016
A symphony of lights, door het Guinnes book of world records uitgeroepen tot "grootste permanente licht- en geluidshow ter wereld". Dat moet dan wel fantastisch zijn. Niet is echter minder waar. Begrijp me niet verkeerd het is mooi. Maar ook echt niet meer dan dat. Als je aan de overzijde staat om de lichtshow te aanschouwen zie je een aantal gebouwen met lasers en wat aan en uit knipperende lichten. Een beetje muziek en binnen 10 minuten is het klaar. Ik had er zelf heel veel van verwacht en had er ook echt zin in. Maar na 8 minuten had ik zoiets van komt het nog. Helaas kwam het niet meer. Dit neemt echter niet weg dat je aan de overzijde een prachtig uitzicht hebt op alle hoge gebouwen die prachtig verlicht zijn. Wil ik hiermee zeggen dat je er niet naar toe moet gaan, nee dat zeker niet. Het is een bezienswaardigheid die je wel moet meepikken. Maar verwacht er niet TE veel van. Iedere avond rond 20:00 begint de lichtshow. De entree is gratis.
Land
  • Mooi uitzicht
  • De lichtshow valt tegen
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-15
3
China Beijing
JBussers was hier 01 mei 2016
Pas op voor oplichters in Beijing. In elke stad kom je ze tegen, althans je hoopt ze niet tegen te komen, de oplichters. Ik heb al een keer een blog over de oplichters in Beijing geschreven maar wil er ook nog een review aan wagen. Als je in Beijing bent pas dan op met de riksja's en alle kleine karretjes die zich voordoen als taxi. Ze proberen jouw zuur verdiende geld afhandig te maken. Ze zien dat je een toerist bent dus je bent een potentieel slachtoffer. Hun truc is om je in hun karretje te krijgen. Ze rijden dan helemaal om en stoppen in een steegje. In dat steegje vragen ze dan exorbitant hoge bedragen voor een kort ritje. Als je dat niet wilt geven worden ze heel opdringerig en ontstaat er een nare situatie. Zorg er dus voor dat je vooraf betaalt of dat je duidelijke afspraken maakt. Wil je dit allemaal niet meemaken stap dan in een taxi met een meter. Let er dan echter wel op dat ze geen monkey hebben waarmee ze zelf de meter kunnen beïnvloeden.
Stad
  • maak duidelijke afspraken
  • Pas op oplichters
  • Neem niet te veel geld mee
Review geplaatst op 2016-10-18
3
China Beijing
JBussers was hier 01 mei 2016
Een van de meest bekende scams in Beijing is de scam van: "mag ik je een traditionele theeceremonie laten zien?" Als mensen je aanspreken in vloeiend Engels en ze vragen of ze Engels met je mogen oefenen, of je toerist bent en hoe lang je al in China bent en tot wanneer je blijft dan weet je dat je op je hoede moet zijn. Na een kort gesprekje nodigen ze je uit om samen naar een theeceremonie te gaan. Als je daar intrapt dan ga je naar een theeceremonie waar je een menukaart krijgt met vele verscheidene soorten thee. Eenmaal een paar drankjes verder krijg je de hoge rekening gepresenteerd. Jouw eerst zo lieve gesprekspartners hebben dan opeens geen geld en laten jou betalen. Pas hier dan ook mee op. Zelf ben ik ook benaderd maar heb dit al snel genoeg afgekapt. Ben er dus op bedacht dat het een scam is.
Stad
  • Pas op met scams
  • Oplichterij ligt op de loer
Review geplaatst op 2016-10-18
9
China Yunnan
jeannette was hier 01 mrt 2016
Een hele grote maar ook zeer veelzijdige provincie van China. Je vind er nog vele bergvolkeren in het zuiden op de kleurrijke markten en het gebied van de Rode aarde en de bloeiende koolzaadvelden van Luoping (maart) zijn echt fantastisch!
Regio
  • prachtige landschappen
  • kleurrijke bevolkingsgroepen
  • soms overlopen met Chinese toeristen
Review geplaatst op 2017-01-04
9
China Guangxi en Guizhou
SandraTerlouw was hier 01 aug 2015
Dit dorpje dat in het dal ligt tussen de bergen is een waar sprookje. Op het moment dat wij dit dorpje bezochten was er een dorpsfeest aan de gang waarin je als toeristen gelijk mee mocht doen aan allerlei activiteiten. We hebben varkenspoot gegooid, boomstammen geduwd en potten met vuurwerk in rijstvelden geplaatst. Dit vuurwerk werd 's avonds aangestoken wat een prachtig beeld opleverde. Het dorpje is nog niet ontdekt door het toerisme waardoor alles heel puur en echt is. De locals waren ongekend hartelijk en het was een van de hoogtepunten van onze reis. ZOrg wel dat je er een dag van te voren bent want ook de voorbereidingen van het feest zijn een genot om mee te maken. Alle feestkleding hangt buiten, extra kippen worden geslacht, de haren worden mooi opgestoken.
Regio
  • Nog niet ontdekt door het grote toerisme
  • Locals zijn ontzettend hartelijk
  • Vuurwerk op rijstvelden
  • Jaarlijks dorpsfeest
  • Voor de locals ben je net een beroemdheid ;-)
Review geplaatst op 2017-05-16
8
China Beijing
Een maand in Beijing op school gezeten. Geweldige stad. Houd wel rekening met de smog, koop een mondkapje en zet die op als je langere tijd naar buiten gaat (na 2 weken had ik zwart snot omdat ik het wel mee vond vallen haha). Ik was daar in juli, dus het was best wel warm en benauwd, maar daar moet je even aan wennen. Neem ook altijd water flesjes mee, want je kan daar niet veilig uit de kraan drinken, maar bij sommige metrostations moet je je vloeibare items weggooien (ivm angst voor aanslagen). Houd er dus wel rekening mee dat je beter geen 2l fles in de metro mee kan nemen. Ook zijn bij elk metrostations scanners voor je tas. Er is veel te doen en zien in de stad. Veel geschiedenis natuurlijk! Veel monumenten, tempels, paleizen, tuinen, etc. Als je echt als reiziger hier heen gaat denk ik dat 5 tot 7 dagen voldoende is voor deze stad. Dit is omdat alles zo groot is, ben je dus wel een paar uur kwijt per bezienswaardigheid. Het Olympische park bijvoorbeeld, kan je zo 3 uur of meer rond lopen. Ga ook zeker naar de muur! Niet alle delen zijn vrij voor toeristen, maar als je eenmaal boven ben is er opeens niemand meer te bekennen en kan je lekker rondlopen. Voor shoppen zijn er genoeg plaatsen, en wees vooral niet bang om te onderhandelen. Meestal is 1/3de van de prijs de 'echte' prijs. Ga ook zeker naar Wangfujing - een markt waar ze allemaal bijzonder eten verkopen zoals schorpioen, slang, zeester, etc.
Stad
  • Veel te zien
  • De historie!
  • Bijzonder en lekker eten
  • Slecht Engels
  • Best wel onbeschofte mensen (spugen op straat
Review geplaatst op 2016-12-13