Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangshuo

Guangxi en Guizhou,
China


Yangshuo is zeer bekend vanwege de prachtige ligging, midden in het indrukwekkende Karstgebergte. Jaarlijks wordt deze prachtige toeristische attractie door miljoenen zowel Chinese als buitenlandse toeristen bezocht.
Yangshuo is vooral erg populair vanwege het prachtige Karstgebergte en vanwege de mooie Yulong en Li rivieren. Het is zo'n belangrijke attractie geworden, dat een afbeelding van het Karstgebergte dichtbij Yangshuo op het 20 Yuan briefje te zien is.
Vele toeristen maken een boottochtje over de rivier maar een fietstochtje is hier ook zeker aan te raden. Op bijna iedere hoek van de straat kun je een fiets huren. Tip:een tandem is niet praktisch (wel leuk voor de foto maar dat is dan ook het enige)...weet ik inmiddels uit ervaring. Een mountainbike is aan te raden en fietst een stuk prettiger.

Enkele populaire bezienswaardigheden die per fiets (brommer is ook een mogelijkheid) bereikbaar zijn: de Banyan Tree, Moon Hill, Green Lotus Peak, Shutong Hill, Moon Water Cave, Crown Cave en uiteraard de vele prachtige uitzichten op de Li rivier. Bereid je voor op vele verkopers bij de populaire bezienswaardigheden zoals Moon Hill. Helaas hadden wij slecht weer in Yangshuo (zelfs regen) maar ondanks dat, is het zeker de moeite waard om hier op de fiets te stappen.