China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

China image

China

China
Azië
Renie

Zijderoute 25

De Chinese overheid laat hier in deze contreien graag duidelijk merken wie er de baas is. We stuiten regelmatig op een wegversperring. Manschappen van de Peoples Armed Police, de oproerpolitie, staan gewapend met AK-47-geweren auto's te doorzoeken.
Het vormt geen belemmering om de mooie kant van Turpan te zien. In de oase, honderd bij vijftig kilometer groot, gaan we een dagje op excursie. Het is meer dan de moeite waard. We bezoeken een klein authentiek dorpje, restanten van oude nederzettingen, ondergrondse bronnen en grotten met overblijfselen van Boeddhabeelden, Dit laatste is een beetje hilarisch, want als we de berg zijn afgedaald naar de grotten, blijken ze gesloten te zijn vanwege restauratie!De ruïnes van Gaochang zijn eeuwenlang onder het woestijnzand bedolven geweest. Veel huizen en paleizen zijn nog echt als zodanig te herkennen. Het is echt prachtig om overal in je eentje rond te dolen.
En overal tussen de groene landerijen zie je kanalen van het eeuwenoude irrigatiesysteem dat deze uithoek van de Gobi zo vruchtbaar houdt.
De Vlammende Bergen bieden een geweldig mooi schouwspel, want ze lijken in de zon in vuur en vlam te staan.
Deze beelden zal ik nooit vergeten!