China Artikelen & Blogs

Rondreizen

Aziëfanaten opgelet: reis nu visumvrij door China!

Gepubliceerd: 21 jul 2018 | Rondreizen 0
Vlieg naar een bestemming in Oost-Azië en de kans is groot dat je overstapt in China. Door deze nieuwe regel kun je er zelfs een complete rondreis uitslepen! Zo regel je het.


Je kunt nu zónder duur visum rondreizen door China! (Foto: Michael Dehaspe © Columbus Travel)

Een visum regelen voor China; het leverde al menig reiziger kopzorgen op. Je moet er immers een volledige papierwinkel aan formulieren voor invullen en krijgt te maken met allerlei procedures en regels (die ook nog eens aan plotselinge veranderingen onderhevig zijn). Ingewikkeld en tijdrovend dus. 

Visumvrij reizen

Voorheen mocht je met een transit visum (doorreisvisum) slechts 72 uur in China verblijven, mits je reisde via Shanghai of Peking – te kort voor een rondreis, let’s face it. Maar sinds kort is deze visumvrije periode verlengd naar 144 uur (zes dagen). Voorwaarde is dan wel dat je op doorreis bent, arriveert in Shanghai, Peking, Hangzhou of Nanjing en weer vertrekt vanaf bepaalde luchthavens. Met dit vernieuwde transit visum kun je in korte tijd dus tóch een mooie rondreis door China maken, zónder meer dan honderd euro neer te tellen voor een regulier visum. Je kunt het natuurlijk ook zien als gratis stopover en daarna je weg vervolgen. 

Georganiseerde meerdaagse tours

Columbus-partner Riksja Travel springt alvast handig in op de wijziging, door meerdaagse tours door China aan te bieden en jou al het werk uit handen te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld een georganiseerde tour boeken vanuit Shanghai of vanuit Peking. De laatste drie à vier dagen van deze Riksja Travel-tours verblijf je dan, ahum, legaal zonder visum in Hongkong. Hierdoor kun je in totaal tien dagen weg, vanaf € 959 p.p. (o.b.v. 2 personen), chinaonline.nl.

deel dit artikel met je vrienden:

Meer China artikelen

Gekkenwerk: skiën vanaf 8,5 kilometer hoogte

De Poolse Andrzej Bargiel is de eerste persoon ooit die het aandurfde om van de top van de K2 op 8611 meter hoogte af te skiën. Is dit heldhaftig of suïcidaal? Oordeel zelf!

De Poolse Andrzej Bargiel is de eerste persoon ooit die het aandurfde om van de top van de K2 op 8611 meter hoogte af te skiën. Is dit heldhaftig of s...

5 landen met onverwacht mooie stranden

Als wij aan idyllische stranden denken, komen we al snel uit in de Cariben of de Pacific. Maar wist je dat de stranden van deze landen er ook verrassend aanlokkelijk bij liggen?

Als wij aan idyllische stranden denken, komen we al snel uit in de Cariben of de Pacific. Maar wist je dat de stranden van deze landen er ook verrasse...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.