China Artikelen & Blogs

Rondreizen

Aziëfanaten opgelet: reis nu visumvrij door China!

Gepubliceerd: 21 jul 2018 | Rondreizen 0
Vlieg naar een bestemming in Oost-Azië en de kans is groot dat je overstapt in China. Door deze nieuwe regel kun je er zelfs een complete rondreis uitslepen! Zo regel je het.


Je kunt nu zónder duur visum rondreizen door China! (Foto: Michael Dehaspe © Columbus Travel)

Een visum regelen voor China; het leverde al menig reiziger kopzorgen op. Je moet er immers een volledige papierwinkel aan formulieren voor invullen en krijgt te maken met allerlei procedures en regels (die ook nog eens aan plotselinge veranderingen onderhevig zijn). Ingewikkeld en tijdrovend dus. 

Visumvrij reizen

Voorheen mocht je met een transit visum (doorreisvisum) slechts 72 uur in China verblijven, mits je reisde via Shanghai of Peking – te kort voor een rondreis, let’s face it. Maar sinds kort is deze visumvrije periode verlengd naar 144 uur (zes dagen). Voorwaarde is dan wel dat je op doorreis bent, arriveert in Shanghai, Peking, Hangzhou of Nanjing en weer vertrekt vanaf bepaalde luchthavens. Met dit vernieuwde transit visum kun je in korte tijd dus tóch een mooie rondreis door China maken, zónder meer dan honderd euro neer te tellen voor een regulier visum. Je kunt het natuurlijk ook zien als gratis stopover en daarna je weg vervolgen. 

Georganiseerde meerdaagse tours

Columbus-partner Riksja Travel springt alvast handig in op de wijziging, door meerdaagse tours door China aan te bieden en jou al het werk uit handen te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld een georganiseerde tour boeken vanuit Shanghai of vanuit Peking. De laatste drie à vier dagen van deze Riksja Travel-tours verblijf je dan, ahum, legaal zonder visum in Hongkong. Hierdoor kun je in totaal tien dagen weg, vanaf € 959 p.p. (o.b.v. 2 personen), chinaonline.nl.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer China artikelen

Door: Roselinde
5 unieke festivals voor je bucketlist

Wie zegt dat een fantastisch festival altijd beroemde popbandjes nodig heeft? Van Burning Man hebben de meesten van ons wel gehoord, maar ken jij deze zes unieke festivals rond de wereld?

Wie zegt dat een fantastisch festival altijd beroemde popbandjes nodig heeft? Van Burning Man hebben de meesten van ons wel gehoord, maar ken jij deze...

4 exotische gewoontes waar je maag van omkeert

In de westerse optiek houden sommige bevolkingsgroepen er vreemde gewoontes op na. Van het eten van een eendenembryo tot het poepen in de metro, voor deze tradities heb je misschien wel een teiltje nodig.

In de westerse optiek houden sommige bevolkingsgroepen er vreemde gewoontes op na. Van het eten van een eendenembryo tot het poepen in de metro, voor...

Door: Roselinde
5 dingen die je NIET moet doen in Oost-Azië

Heb jij een toffe trip naar Oost-Azië op de planning staan? Dan zal je er al snel achter komen dat de etiquetteregels niet altijd hetzelfde zijn als onze oer-Hollandse gebruiken, vooral aan tafel.

Heb jij een toffe trip naar Oost-Azië op de planning staan? Dan zal je er al snel achter komen dat de etiquetteregels niet altijd hetzelfde zijn als o...