China Artikelen & Blogs

Rondreizen

Aziëfanaten opgelet: reis nu visumvrij door China!

Gepubliceerd: 21 jul 2018 | Rondreizen 0
Vlieg naar een bestemming in Oost-Azië en de kans is groot dat je overstapt in China. Door deze nieuwe regel kun je er zelfs een complete rondreis uitslepen! Zo regel je het.


Je kunt nu zónder duur visum rondreizen door China! (Foto: Michael Dehaspe © Columbus Travel)

Een visum regelen voor China; het leverde al menig reiziger kopzorgen op. Je moet er immers een volledige papierwinkel aan formulieren voor invullen en krijgt te maken met allerlei procedures en regels (die ook nog eens aan plotselinge veranderingen onderhevig zijn). Ingewikkeld en tijdrovend dus. 

Visumvrij reizen

Voorheen mocht je met een transit visum (doorreisvisum) slechts 72 uur in China verblijven, mits je reisde via Shanghai of Peking – te kort voor een rondreis, let’s face it. Maar sinds kort is deze visumvrije periode verlengd naar 144 uur (zes dagen). Voorwaarde is dan wel dat je op doorreis bent, arriveert in Shanghai, Peking, Hangzhou of Nanjing en weer vertrekt vanaf bepaalde luchthavens. Met dit vernieuwde transit visum kun je in korte tijd dus tóch een mooie rondreis door China maken, zónder meer dan honderd euro neer te tellen voor een regulier visum. Je kunt het natuurlijk ook zien als gratis stopover en daarna je weg vervolgen. 

Georganiseerde meerdaagse tours

Columbus-partner Riksja Travel springt alvast handig in op de wijziging, door meerdaagse tours door China aan te bieden en jou al het werk uit handen te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld een georganiseerde tour boeken vanuit Shanghai of vanuit Peking. De laatste drie à vier dagen van deze Riksja Travel-tours verblijf je dan, ahum, legaal zonder visum in Hongkong. Hierdoor kun je in totaal tien dagen weg, vanaf € 959 p.p. (o.b.v. 2 personen), chinaonline.nl.

deel dit artikel met je vrienden:

Meer China artikelen

5 lichtpuntjes in de strijd tegen dierenleed in 2017

Let’s face it: wilde dieren hebben het zwaar te verduren. Zo las je in ons magazine het afgelopen jaar al over de stroperij op de Afrikaanse olifant en de pangolin. Gelukkig boekten dierenactivisten in 2017 óók een aantal belangrijke ‘overwinningen’. Dit waren de vijf lichtpuntjes.

Let’s face it: wilde dieren hebben het zwaar te verduren. Zo las je in ons magazine het afgelopen jaar al over de stroperij op de Afrikaanse olifant e...

Bizar! Deze honden leven als een god in China …

Leven als een god in … China. Voor de honden in een plaatsje in de Zuid-Chinese bergen is het jaarlijkse kost. In het kader van een eeuwenoud hondenfestival worden de dieren in op maat gemaakte hondenoutfits door het dorp geparadeerd. Wat is jouw mening over dit ritueel?

Leven als een god in … China. Voor de honden in een plaatsje in de Zuid-Chinese bergen is het jaarlijkse kost. In het kader van een eeuwenoud hondenfe...

Chinese metro loopt dwars door flatgebouw. Lekker makkelijk!

Vanuit je bed de metro inrollen. In China kan het. Daar werd een metrostation in (!) een flat gebouwd. De bewoners hoeven dus niet zelf naar de metro, maar de metro komt naar hen! Bekijk hier de beelden van dit gekke tafereel.

Vanuit je bed de metro inrollen. In China kan het. Daar werd een metrostation in (!) een flat gebouwd. De bewoners hoeven dus niet zelf naar de metro,...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.