Phnom Penh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Phnom Penh image

Phnom Penh

Phnom Penh
Cambodja
Balthasar

Godverdomme

Ongelooflijk de broek zakt me hier bijna van de kont af. Gister kwamen we hieraan, nou ik wist best dat het behoorlijk heftig zou zijn maar ik kan er bijna geen woorden voor vinden.
Allereerst de accommodatie die vind je al vanaf een dollar of 3, en dat gaat dan tot een 250 dollar voor zover ik het bekeek.
Nu moet je weten dat die gasten hier echt straat en de straat arm zijn, dus 1 dollar is hier al heel wat.
Hebben zelf een redelijk dingetje in een guesthouse naast het nationaal museum dus die locatie is prima.
Maar dan ga je uit eten en dan begint het circus.......
Nummertje 1 komt langs om je weed te verkopen,,, lus er graag 1 in holland maar niet hier, ben je gek.
nummertje 2 komt met boeken ect
Maar dan zit je daar te bikken, met je wel gevulde westerse beurs, en naast je een stumper met 2 baby's onder de arm te bedelen en te verrekken van de honger.......
Hoe komt dat???? Tja, manlief schopt haar met kind en peert hem als een haas,, dan zijn het in deze wereld paria"s.
Dan een jongen, mooie kop, vergroeid je wil het niet weten, kruipend als een hond op de grond, en ondertussen word bij de ingang de volgende alweer voor je klaar gezet, in een rij volgen zich terwijl je zit te bikken de meest beklagenswaardige schepsels aan je op.
Je kan er eentje of een paar best wel wat geven vanzelf, datt is het punt ook niet, maar er zijn er gewoon te veel van, hoeveel mag god weten, maar dagelijks vliegen er hier in dit land tientallen de lucht in, dus ga maar na.
De enigste optie is dus negeren en doen of die stumpers niet bestaan, hoe hard kan een mens zijn????
Ik heb hier grote moeite mee, vooral met die gasten die dan daarboven zitten met hun terras en hun kamertjes van meer dan 150 dollar, voor 20 dollar heb je hier al een kamertje wat je rustig een klein paradijsje kan noemen.
Zuipen, vreten, en feestvieren, dat doen ze, en daar beneden kruipt De Untermensch!!!!!!!!
Het geld niet voor iedereen natuurlijk, sommige zijn echt wel (mede)menselijk, maar je hebt hier een soort lopen die alleen maar om 1 ding geeft, en das om zichzelf.
Sommige van die vergroeiingen daar zet ik dan ook nog eens mijn vraagtekens bij, het is gewoon te bizar, dan kan ik maar 1 conclusie trekken in sommige gevallen, namelijk dat het in de jeugd opzettelijk gedaan is!!!!!!!!
Wat een godvergeten land!

Al die stumpers die als plofkikkers op roestige zooi stapten van het Pol Pot regime, das weer een ander verhaal, dit land ligt er gewoonweg helemaal vol mee. Ga van de begaande wegen af, en je kan net zo goed geblinddoekt de a10 in Nederland oversteken.

Goed, we hadden ons eigenlijks voorgenomen om niet naar The Killingfields te gaan, en al helemaal niet naar dat prison21 geval,,,, maar nu wil ik het zien ook !
Het is gewoon onvoorstelbaar wat hier is gebeurd, miljoenen mensen vermoord om een ideologie van een krankzinnige.
Alles wat een intellectueel was of een brilletje droeg ging er aan, naar schatting, 2 tot 3 miljoen mensen, zinloos vermoord. Eerst doodgemarteld, en daarna met de achterkant van het geweer de schedel ingeslagen om een kogel uit te sparen.
Je maag draait zich ervan om en je verstand staat erbij stil!!!

Toch moet ik het wel zien, dat kan gewoon niet anders, je kan en mag er je ogen niet voor sluiten......


Greetzzzzzzzz