Phnom Penh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Phnom Penh image

Phnom Penh

Phnom Penh
Cambodja
Balthasar

Verderop in Cambodja

Zo, zo, we leven nog,,en dat is weer een heel genoegen, man man man, wat is het hier heet.
Anja, was ff ziek, heb er maar wat Imodium ingekierd en wat ors (mineralen, en zouten) die ligt nu lekker te slapen onder de airco, dat geeft mij mooi de gelegenheid om voor het thuisfront weer even wat te bloggen,,,,,
Ho Chi Minh ( Saigon) weer achter ons gelaten, mooie stad, maar krankzinnige druk, leuk voor een paar dagen, maar zelf zit ik toch liever wat in een rustigere omgeving.
Afijn Chinatown nog bezocht en zo, foto's komen wel als ik weer thuis ben, dan ook gelijk weer wat te doen.
Mooie stad vond ik het maar die backpackers hoek werd ik helemaal gek van.
Kijk je hebt in feite drie typen reizigers, de eerste gaat gewoon ergens heen en blijft een paar weken. Dan heb je de zogenaamde backpacker, hele huizen op de rug die gasten, en dan denk je die kan er wat van, maar niks is minder waar. Ze zetten dat huis op de rug, doen drie stappen, en daar is de minivan die hun naar de volgende locatie brengt, waar ze weer gezellig met elkaar op een kluit zitten, allemaal zo nep als de pest. Of nog erger ze doen alles met binnenlandse vluchten, en vliegen gewoon. En dan wel zeuren bij een tuk tuk driver of de prijs wat omlaag kan, bah, niet mijn ding. Vaak verwende jeugd met de creditkaart van papie (examen cadootje)
En dan heb je de reiziger, die heeft ook een backpak, maar dan een lichte haha, die moet er tenslotte mee lopen niet waar? Die regelt zijn zaakjes zelf, reist met de gewone bussen en de locals en ziet het land zoals het moet, en niet zoals de gids of het tripje het voorschrijft.
Ik dwaal weer eens wat af geloof ik.
Vanaf Saigon naar Chau Doc gegaan, leuk plekkie, maar helaas verzamelpunt voor die lui, gauw een ander hoteletje gezocht, waren mij er wat te veel. De volgende dag gingen ze een trippie maken zag ik met een boot de Mekong delta op, how nice!
Anja en ik zijn gewoon zelf naar een schipper gegaan, (was nog goedkoper uit ook) uren op de Mekong gevaren, en hadden de boot alleen. Top, een levensader is het voor miljoenen mensen, waanzinnig gewoon! Hele dorpen drijven daar op het water, en omdat de bootman daar zelf leeft konden we daar heerlijk in alle rust rondzien. Man wat heerlijk, zo moet het naar mijn idee, en dat allemaal zonder dat gekakel van andere "gezellige" groepjesdieren!
Van Chau Doc de boot gepakt, dus jah, dan moet je wel even, zit je letterlijk met ze opgescheept. In pak hem beet zes uurtjes sta je dan ook in Phnom Pheng, na Saigon een rustige verademing, al moet ik wel zeggen dat als je deze wereld niet kent je er vermoedelijk gillend gek zou worden.
Tja Pol Pot ik wijd daar maar niet te veel woorden aan, blij dat die gek dood is. Je ziet hier nog steeds de ergste dingen, gister zag ik een man die had zijn linkerbeen, boven in zijn nek, en liep op 1 poot. eerst dacht ik een kunstbeen, dat hij in zijn nek had gelegd, maar nee hoor. Toni Boltini had um zo in dienst kunnen nemen!
God wat erg.
Morgen maar even een rustdag denk ik zo, zelf maar wat door de stad heen, dag erop een tuk tuk snuiter gehuurd, voor de hele dag (Rambo heet ie, nou dat voorspelt niet veel goeds). Op naar oa The Killingfields en prison 21, de plek waar de security van vriend Pot alles wat maar onmenselijk was heeft uitgevreten. Heb daar niet echt veel trek in, maar wil het toch zien, je kan er ook niet omheen.
Je wil niet weten hoeveel van die arme stumpers er hier dagelijks nog de lucht invliegen, 1 op de 220 mist wel wat.
Mis trouwens zelf ook wat, 1 van mijn camera's is achter de muziek aan, daar baal ik wel wat van, maar lang leve de verzekering.
Zo dat was hem weer voor vandaag ik ga zo lekker mezelf ontvouwen, tja ben 2 meter en die stoeltjes hier das niet altijd een pretje, soms heb ik mijn pooten bijna in mijn nek liggen

Gauw een biertje


Greetzzzzz