Angkor

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Preah Khan Tempel in Angkor

Angkor,
Cambodja


Nadat we de eerste dag Angkor met twee medereizigers, een gids en auto met chauffeur (was allemaal inbegrepen bij de reis) hadden bezocht, gingen we er de tweede dag op eigen houtje met motortuktuk (met aardige bestuurder) nogmaals heen. Dat vonden we eigenlijk veel leuker. De gids van de eerste dag was kundig, maar hield naar onze zin veel te lange verhalen bij de kleinste details. Op het laatst waren we zo vermoeid dat we nauwelijks nog naar hem luisterden. De tuktuk-bestuurder was een aardige jongeman, die ook heel goed de weg wist naar de mooiste plekjes, die we de dag ervoor hadden gemist. Nadat hij ons ergens had afgeleverd, zocht hij een schaduwplekje op en bevestigde hij een hangmat aan zijn tuktuk. En zodra we terugkwamen, stond hij met zijn tuktuk onmiddellijk voor onze neus.

Info over de foto (bron: cambodjareizen.eu):
Angkor is het tempelcomplex nabij Siem Reap. Angkor, dat sinds 1992 op de UNESCO wereld erfgoed lijst staat, is van 800 tot 1200, de hoogtij van het Khmer-rijk, gebouwd. Diverse god-koningen hebben letterlijk hun steentje bijgedragen aan de bouw van een enorm aanbod aan tempels in een gebied met een oppervlakte van 400km2. Op de foto is de Preah Khan Tempel te zien, gebouwd aan het eind van de 12e eeuw.

Als je het tempelcomplex wilt bezoeken, is één dag eigenlijk te kort. De toegangsprijzen zijn in februari 2017 fors verhoogd: 1 dag kost nu p.p.
US$ 37,00, 3 dagen US$ 62,00.

Als je naar Cambodja gaat, hoef je alleen maar dollars mee te nemen. Onze tuktuk man ging tanken en betaalde daarvoor ook in dollars.