Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Je bent niet alleen...

Angkor en Siem Reap,
Cambodja


Angkor, de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk in Cambodja, is zo enorm groot, dat je echt meerdere dagen nodig hebt om slechts een gedeelte te bewonderen. De tempels liggen verspreid en het is handig om er met een brommertaxi heen te gaan. Als je met z'n vieren bent, kun je ook overwegen om een autotaxi te huren. En als je sportief bent, huur je een fiets, om de 25 km2 te overbruggen.

Natuurlijk mogen de bekendere tempels niet ontbreken op je to-visit-list, zoals Angkor Wat, waar vooral bij zonsopkomst prachtige foto's te maken zijn, en Ta Prohm, nog redelijk in de staat zoals het gevonden werd met de bomen die de tempels overgroeien, en waar Tomb Raider is opgenomen. Verder weg vind je Banteay Srei, ook zeker de moeite waard om te bezoeken, met bijna roze zandsteen en prachtig bewaard gebleven afbeeldingen.

Een van de mooiste tempels vond ik de Bayontempel op de foto. De gebeeldhouwde gezichten op de torens kijken wat mysterieus en sereen. De monnik in z'n oranje gewaad is niet alleen....