Paro

Foto door Reisreporter boerbiet

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Paro

Beste foto's & tips van Paro

'1089452' door travelbag '1089452' door travelbag

BhutanParo

BhutanParo

Kwajongens

travelbag

In veel kloosters in Bhutan verblijven ook jonge monniken. Ze krijgen er de leer in het boeddhisme en daarnaast ook een stukje opvoeding. Als ze niet met hun serieuze taken bezig zijn, zijn het net als andere kleine jongens, kwajongens. Als je ze observeert halen ze best wel veel kattenkwaad uit op het terrrein. Zodra je de aandacht van een hebt getrokken volgen er vaak al snel meer. Dit geeft soms leuke gesprekjes en ontmoetingen als het ijs gebroken is.

'1085051' door travelbag '1085051' door travelbag

BhutanParo

BhutanParo

De trap op

travelbag

Tijdens je reis door Bhutan bezoek je veel kloosters en Dzongs. In de meeste wonen nog volop monniken. Je bezoekt dus niet alleen maar lege gebouwen, maar er is altijd leven te bespeuren. Vooral de kloosters waar ook de jonge monniken huizen. Het zijn vaak jonge kinderen. Echte kwajongens die wat leven in de brouwerij brengen.

'1095153' door travelbag '1095153' door travelbag

BhutanParo

BhutanParo

Gevaarlijk landen en.

travelbag

De meeste reizigers verlaten Bhutan weer via Paro airport. Je krijgt hier dan te maken met een van de tien gevaarlijkste vliegvelden ter wereld. Het ligt op een hoogte van 2236 m en rondom vind Himalaya pieken van 5000 m. Piloten moeten tussen bergen, huizen en een verraderlijke wind het vliegtuig naar beneden zien te krijgen. De landingsbaan is echter maar 1986 m lang. Alleen goed getrainde piloten mogen hier landen. Men zegt zelfs dat dat maar 8 piloten zijn. Risky business daar dus.

Laat kaart zien