Dit wil je weten vóór je volgende hotelbezoek image

Dit wil je weten vóór je volgende hotelbezoek

We weten nog een hoop níét over hotels. Zo kwamen we er laatst achter dat veel hotels hun beddengoed lang niet na elk verblijf verschonen ... Hier nog meer opvallende feitjes.


Nóg een hotelfeitje: hotels beschikken over de mooiste zwembaden (Foto: Alex Bertha, Unsplash)

1. Kamermeisjes krijgen vaak per kamer betaald

Ken je dit? Je hangt een 'niet storen'-deurhanger om de deurklink omdat je denkt dat je er het kamermeisje werk mee bespaart. Eén schoonmaakbeurt in twee of drie dagen is ook prima, denk je bij jezelf. 

Maar wat blijkt: veel hotels betalen hun kamermeisjes geen vast bedrag, maar per kamer die ze schoonmaken. Dit betekent dus dat je in veel hotels het kamermeisje géén plezier doet door haar werk te besparen. En óók: hoe viezer je kamer, hoe langer het duurt om schoon te maken en hoe minder ze verdient. Nog een reden dus om je hotelkamer een beetje netjes te houden. 

2. De glazen in je hotelkamer zitten vol met ziektekiemen

Ken je dit? Je hangt rond in je hotelkamer en besluit om een flesje wijn open te trekken uit de minibar of van de wijngaard die je eerder die dag bezocht. Je opent de fles en grist een van de gereed staande glazen van het bureau.  

Maar wat blijkt: uit onderzoek komt naar voren dat de glazen in hotelkamers tot de meest onhygiënische items in je hotelkamer behoren. Als deze glazen nog schoon lijken worden ze immers niet gewassen. 

3. Boeken via een boekingssite is zeker niet altijd goedkoper

Ken je dit? Je hebt je vlucht al geboekt en wilt je accommodatie liefst óók zo snel mogelijk geregeld hebben. Je gaat daarom naar je favoriete boekingssite, vindt een geschikt hotel en boekt zonder eerst te vergelijken.

Maar wat blijkt: hotelinsiders zijn het erover eens dat je via een boekingssite lang niet altijd de beste deal scoort. Volgens hen regel je de beste deal als je direct bij het hotel boekt. Kom je er op de hotelwebsite niet uit? Schroom dan niet om met hun reserveringsnummer te bellen en ze te vragen naar hun bodem- of basistarief. Als je er vaker boekt bouw je bovendien een soort van band op waardoor je kans maakt op aangename extra’s.    

Lees ook de Columbus-artikelen: Skip boekingssites en boek je hotel direct. 5 redenen en Iel! Zo 'schoon' is je hotelbed dus écht