Tussenlanding? Zo regel je een GRATIS stadstour image

Tussenlanding? Zo regel je een GRATIS stadstour

Gratis een stad als Istanboel of Singapore verkennen tijdens een minicitytrip? Of zes uur lang voor je uit staren op het vliegveld? Wat zou jij kiezen?


Zie jij jezelf hier al lopen tijdens je tussenstop? (Foto: Mike Enerio, Unsplash)

1. Taipei, Taiwan

Heb je een tussenlanding van tenminste acht uur op het vliegveld van Taipei? Dan kun jij mee op één van de twee stadstours die door het vliegveld worden aangeboden. Met tour A rijd je naar de imposante Zushih-tempel en naar een traditioneel pottenbakkersatelier. En tijdens tour B doe je meerde highlights aan, zoals Chiang Kai-shek Memorial Hall en Taipei 101 (’s lands hoogste wolkenkrabber). Klein beetje toeri, maar nog altijd véél beter dan op de luchthaven blijven.

Hier boek je: Schrijf je in bij het Tourist Service Centre in de aankomsthal. De tours vangen aan om 8.15 uur en 13.45 uur. Wie het eerst komt, het eerst maalt.  

2. Singapore-stad, Singapore

Een vlindertuin, een gamehal, gratis massagestoelen en airconditioners in élke ruimte; we nemen het je niet kwalijk als je Changi Airport liever niet verlaat. Maar als je toch besluit om de stad in te gaan, kun je er gebruik maken van twee gratis stadstours. De vereiste? Je moet kunnen aantonen dat je een tussenstop van minimaal zes uur hebt. Tijdens de City Sights-tour verken je het centrum (inclusief het futuristische Gardens By the Bay-park) en tijdens de Heritage-tour ontdek je de bruisende wijken Little India en Kampong Glam. 

Hier boek je: Er zijn dagelijks vier Heritage- (in de ochtend en middag) en twee City Sights-tours (in de avond). First-come, first-served-tickets zijn verkrijgbaar in Transfer Lounge F in Terminal 2 en Transfer Lounge A in Terminal 3. 


Of hier? (Foto: Jezael Melgoza, Unsplash)

3. Tokio, Japan

Het recreatieve aanbod op Narita Airport in de buurt van Tokio, is in te delen in twee categorieën: shoppen en sightseeën. Je kunt naar hartelust shoppen in de twee enorme winkelcentra die bereikbaar zijn per trein. Maar je kunt je ook door een gids op sleeptouw laten nemen. Kies er bijvoorbeeld voor om de steden Tako en Shibayama te bezichtigen, een boswandeling te maken of het Museum van Luchtvaartwetenschappen te bezoeken. 

Hier boek je: Je vindt de balie – Narita Transit Program Counter – in Terminal 1F. 

4. Seoul, Zuid-Korea

In tegenstelling tot de eerder genoemde luchthavens, kun je op Incheon Airport bij Seoul al een tour regelen met een duur van minimaal één uur. Zo kun je er onder leiding van een Engelssprekende gids gratis op tempel- en stadstours van een tot vijf uur. Het is zelfs mogelijk om een rondleiding over het vliegveld te krijgen. Opties zat dus!

Hier boek je: Ga naar de balie tussen Gates 25 en 29 of de Hana Tour-balie bij Gate 8.


Of wat dacht je van Istanboel? (Foto: Anna, Unsplash)

5. Doha, Qatar

Zit je langer dan zes uur ‘vast’ op het vliegveld van Doha? Ga dan mee op een gratis Qatar Airways-stadstour. Enkele van de tussenstops: het door Zaha Hadid ontworpen Museum van Islamitische Kunst, de Souk Watif en Katara Cultural Village. Het visum is inbegrepen.

Hier boek je: Regel je gratis tour bij de Doha City Tour-balie, in Concourse B.

6. Istanboel, Turkije

Meer dan zes uur tussen je vluchten naar en vanaf Ataturk Airport in Istanboel? Neem dan deel aan het Touristanbul-programma, een stadstour langs hoogtepunten als de Blauwe Moskee en het Topkapipaleis. 

Hier boek je: Je kunt je aanmelden bij de Hotel Desk in de aankomsthal voor internationale passagiers. Er zijn vijf tours per dag. Zorg dat je tenminste dertig minuten vóór aanvang aan de balie staat.