Sneu: puppy wordt bij handbagage gepropt en sterft image

Sneu: puppy wordt bij handbagage gepropt en sterft

Hoe kómt ze erbij?! Franse bulldogpuppy Kokito moest van een United Airlines-stewardess drie uur lang meevliegen in het gesloten bagagevak boven zijn baasje. Hij overleefde de vlucht niet …


Neem jij je huisdier wel eens mee in het vliegtuig? (Foto: Ryan Walton, Unsplash)

Kokito was slechts tien maanden oud. Zijn baasje had hem volgens het reglement meegenomen in een draagtas en hij zou de vlucht van Houston naar New York aanvankelijk doorbrengen onder de stoel. Een van de stewardessen greep echter onnodig in, en plaatste het hondje in het bagagevak bóven zijn baasje. Met de klep dicht. Het cabinepersoneel wist immers zeker: de puppy zit er volkomen veilig. Arme Kokito heeft zeker twee uur lang geblaft. En toen bleef het stil. Zijn baasje, die de bui al aanvoelde, mocht op dat moment niet eens even poolshoogte nemen, wegens turbulentie.

United Airlines wéér onder vuur

De Amerikaanse airline is de afgelopen jaren herhaaldelijk in het nieuws geweest vanwege allerhande schandalen. En nu blijkt uit cijfers van de US Department of Transportation óók nog eens dat er in een jaar tijd ruim 18 dieren stierven tijdens United Airlines-vluchten. Senator John Kennedy heeft de airline middels een brief al om opheldering gevraagd. Hij schreef onder andere: “Dit patroon van dodelijke gevallen en verwondingen bij dieren is onvergeeflijk. Voor veel mensen zijn huisdieren deel van de familie. Ze zouden niet behandeld mogen worden als een onbelangrijke lading. Ze zouden niet in het bagageruim geplaatst mogen worden, laat staan in een overhead compartment.”